29. 04. 2024 Lea 24°C Jasno

Fantazijný festival LEStival 2023

15.12.2022 Autor: Claudinka
Termín: 17.06.2023 Mesto:Dolná Krupá Čas:10.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
lestival 2023

Zdroj: fb LEStival

Lestival vznikol ako priateľské stretnutie aktívnych priateľov z Dolnej Krupej a blízkeho okolia. Podporuje aj aktivity a riešenia, ktoré sú priateľské k prírode. V rozľahlom 17-hektárovom parku si každý nájde to pravé zákutie, ktoré mu v danej chvíli vyhovuje. Môžete byť priamo vo víre fantázie alebo ju vnímať opodiaľ spod šumiacich stromov. Ak bude únava predsa len silnejšia, stačí sa uložiť do mäkkých hojdacích sietí rozmiestnených po celom parku. Tí najmenší môžu snívať v pripravených drevených postieľkach. 

Najmenším návštevníkom uviažeme na ruku náramky s telefónnymi číslami rodičov, aby sa v rozľahlom areáli nestratili, ustelieme postieľky a hojdacie siete na popoludňajší odpočinok v tieni stromov.

Lestival je inšpirovaný svetom Dobšinského rozprávok a nechýba mu zmysel pre humor. Stretnete tu jednorožca na bicykloch s tromi prevodmi, víly, čo tancujú floss dance, drakov, ktorí ľúbia cukríky a Laktibradu, čo vymenil kaše za kapučíno. Pozvanie prijala aj Princezná Dlhý nos, Najvyššia čarodejnica, Valibuk, Dlhý, Široký a Bystrozraký, Zlatá priadka či Braček Jelenček.

Snový a divotvorný

Lestival je krasohľad do tej najkrajšej ríše. Do ríše fantázie, kde sa cukrová vata vyrába z oblakov, draci majú hudobný vkus, Laktibrada pije kapučíno a Valibuk s úsmevom váľa boky. Teda, buky. Spojte sa na dva dni so svetom bytostí z Dobšinského rozprávok a slovanskej mytológie. Stačí len trochu privrieť oči.

Program až do hlbokej noci

Začíname hneď, ako opadne ranná rosa. Hlavné pódium Les ovládnu slávičie hlasy sprevádzané hudobnými čarostrojmi. Deťom bude patriť nepremokavé pódium Rybník. Chýbať nebude ani obľúbené folklórne pódium Grotta. Historický park v Dolnej Krupej premeníme počas víkedu na miesto inšpiratívnych zákutí, workshopov, diskusií a výtvarných inštalácií. Čakajte zakliate dáždniky, z ktorých celú noc prší, púpavy veľké ako stromy, ale aj naozajstné medovníkové chalúpky. Skončíme v nedeľu podvečer, keď sa lesní škriatkovia začnú chystať do svojich lopúchových postieľok.

Na LEStival pricestujte ekologicky

Každý rok pre vás premáva v pravidelných intervaloch zážitkový LEStibus s veterným kráľom. Ide z hlavnej stanice v Trnave priamo na festival. Taktiež môžete parkovať pri festivale (2 min.). Pohodlne môžete prísť aj na bajkoch (postrážime), alebo s kočíkmi (postrážime). 

Vstupenky
Vstupenky najdete aj online /18,80 €/.
Dospelý lístok je od 15 do 65 rokov, nad 65 je vstup zadarmo
Deti 0 - 2 roky majú vstup zadarmo.
ZŤP majú zľavnený vstup (musia priložiť aj občiansky preukaz).

Vstupenky pre deti
Vstupenky sa budú uhrádzať až pri vstupe na festival. Tento rok je novinokou Detská vstupenka 
ako vymaľovávanka. Najdete ju na www.lestival.sk k stiahnutiu. Stačí si ju vytlačiť, vymaľovať a priniesť na festival. Za vymaľovanú vstupenku dostane dieťa pri vstupe darček. Taktiež ich bude čakať fantazijná galéria, kde budú všetky vymaľovánky vystavené. Cenu vstupenky bude zverejnená neskôr.

Na festivale sa dá aj stanovať, viac info u organizátorov.

lestival program

Zdroj: lestival.sk

Napíšte komentár