19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Danube Equestrian festival

18.05.2022 Autor: Laura , Foto: visitbratislava.com
Termín: 22.05.2022 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Longines 001 800x524

Zdroj: visitbratislava.com

Parkúrová tradícia sa vracia do Bratislavy, dunajské nábrežie v máji privíta prestížne preteky zo série Pohára národov

Nadišiel čas znova si vychutnať ušľachtilú krásu jazdectva. CSIO 3* Longines EEF series prichádza na Slovensko po dlhých šiestich rokoch a opäť prináša niečo nezvyčajné, originálne.

Po prvýkrát v histórii Slovenska sa preteky uskutočnia na jednom z najkrajších a najznámejších miest v Bratislave, na Tyršovom nábreží. Hlavné mesto privíta európsku jazdeckú špičku z 11 krajín, bojovať sa bude o miestenky do semifinále Pohára národov Longines EEF Series.

Svoju účasť potvrdili jazdci z viacerých krajín sveta. Tí sa od štvrtka 19. do nedele 22. mája zúčastnia zaujímavých súťaží, z ktorých hlavnou bude CSIO 3* Nations Cup. Okrem samotných pretekov bude pripravený pestrý program, ktorého súčasťou bude EXPO výstava a zaujímavé atrakcie pre celú rodinu.

Jazdecké preteky majú na Slovensku dlhoročnú tradíciu. Danube Equestrian Festival prináša preteky svetových parametrov na netradičnom mieste. V bratislavskej kvalifikácii, ktorá je druhým mítingom seriálu Pohára národov, sa hrá o 5 miesteniek do semifinále.

Počas štyroch dní sa Tyršovo nábrežie premení na špičkový jazdecký areál so všetkým, čo k nemu patrí. Na svoje si prídu aj návštevníci, ktorí budú mať pred sebou nielen panorámu nábrežia hlavného mesta, ale aj možnosti bohatého sprievodného programu. Čaká ich výstava EXPO, zóna s občerstvením, možnosť vyskúšať si jazdu na koni a rôzne ďalšie činnosti spojené s jazdeckým športom. Na tribúny sa môže dostať až 3000 divákov. Vstup na Pohár národov je zdarma.

Nechajte sa očariť eleganciou kráľovského športu, doprajte si exkluzívny zážitok z parkúrového skákania a príďte si vychutnať atmosféru a energiu jedinečných pretekov.

Napíšte komentár