27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Matka roka opäť radí - tu sú tipy ako od najlepšej kamošky

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Máme nového vtipného suseda...vravím mu, pán sused máte 80 rokov, ale vyzeráte minimálne o 20 rokov mladší. Ako to robíte? Sused sa potmehúdsky usmial. Po sobáši sa vraj s manželkou dohodli, že vždy, keď sa jeden z nich bude chcieť hádať, ten druhý odíde na chvíľu von, kým emócie opadnú. No a viete 60 rokov na čerstvom vzduchu... :)

Dnes sa náš malý syn opýtal manžela: "Ocino a prečo si si vzal maminku za ženu?" Manžel sa s úsmevom od ucha k uchu otočí ku mne a vraví :"Vidíš, ani on to nechápe."
Idem ja na čerstvý vzduch...

To správne déčko

2

Hoci je kontakt prvých slnečných lúčov s pokožkou veľmi príjemný, ešte stále nestačí na to, aby si pri opaľovaní dokázalo telo samo vyrobiť v pokožke dostatočné zásoby vitamínu D3. To je v našom podnebnom pásme možné až v júli, aj to len pri opaľovaní trupu/celého tela. Po dlhej zime trpíme všetci alarmujúcim nedostatkom vitamínu D. Preto by sme ho mali každodenne prijímať v strave, príp. vo forme doplnku stravy. U nás doma je to taký poobedňajší rituál - toto déčko deti milujú, lebo chutí po čerstvých pomarančoch, vôbec po éčkach.

Strieka sa raz denne po jedle pod jazyk/na vnútornú stranu líca. Je to prírodný, vysoko koncentrovaný vitamín D v patentovanej LYLmicro forme s 95 % vstrebateľnosťou, sladený len xylitolom pre zdravé zuby. Ústny sprej sunD3 Kid 600 IU pre deti od 1 do 7 rokov a sunD3 2 000 IU pre deti od 8 rokov, tínedžerov a dospelých je na predaj v 25 ml balení, ktoré vydrží až do leta (na 125 dní striekania), čo sa naozaj oplatí.

Kúpite v lekárni 


Niečo pre bábätká od značky babylove

60

Neviem ako u vás, ale u nás je kúpanie zábavou. Dokonca aj teraz, keď sú už naši starší, tak kúpanie milujú a je ťažké ich z vane dostať. Naznášajú si tam hračky či reproduktor s hudbou a ich kúpeľná seansa môže začať. Keďže od malička bojujeme s ekzémami, tak im vždy nakúpim gél či penu na citlivú pokožku. Ten, čo kupujem opakovane, je od značky babylove. Vyhovuje deťom aj mne. Nevysúša ani nedráždi, a tak deti nemajú potrebu sa škrabkať. Príjemne vonia po rumančeku a je šetrný k vlasom aj k pokožke. Navyše kupujem len náhradnú náplň, a tak si spĺňam aj svoje ekologické ciele :)


Ďalší krásny príbeh zo záchrannárskej stanice tentokrát o Rysovi Leovi

59Tiež so svojimi detičkami milujete knižky s témami, kde sa zachraňujú zvieratká? Ten náš drobec je zvieratkový maniak - všade kam sa u nás doma pozriete sa nachádzajú figúrky zvieratiek rôznych veľkostí. A to nehovorím o tom, koľko zvieratiek z vonku, sme už mali doma, pretože ten náš drobec ich zachránil. Raz to bol malý drozdík vypadnutý z hniezda, inokedy malé mačiatko z ulice a mnoho iných zvieratiek. Tak určite uhádnete čím chce byť, keď bude veľký - áno, veterinárom. Preto čo sa týka knižiek, je jasné, aký žáner u nás doma prevláda – zvieratkovský. Po obľúbenej knižke o vlčici Lune sme sa tak konečne dočkali nového napínavého príbehu z tejto obľúbenej Záchrannej stanice v Zázrivej – o rysovi Leovi! Keď sa ten náš drobec dozvedel, že vychádza ďalšia knižka z tohto prostredia, tak bolo jasné, že ju musíme mať doma. Poďte spolu s nami zachrániť tentokrát po vlčici Lune aj rysa Lea.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Umyje okná aj povysáva

3

Jar už klope na dvere a ja stále odkladám umývanie okien, dúfajúc, že bude lepšie počasie a nezačne hneď pršať - ako vždy, keď umyjem okná. Kamoška, ktorej umýva okná manžel - áno, dobre čítate, aj takí existujú,- kúpila multifunkčný čistič okien Orava Lautus, s ktorým mu to vraj ide samo. Zvažujem, že ho kúpim. Možno aj môj muž nájdete v umývaní okien zaľúbenie:)

Multifunkčný čistič okien s mokrým a suchým odsávaním nečistôt je kombináciou dokonale priliehajúcej stierky a odsávača. Okná najprv umyjete vodou s trochou saponátu a potom ich „prejdite“ zhora dole čističom. Ten špinavú vodu odsaje ako malý vysávač do 120 ml nádržky bez kontaktu rúk so špinavou vodou. Na umytie okien vo výškach je vybavený teleskopickou tyčou. Oceníte ho aj pri čistení zrkadiel, obkladačiek, sklenených stolov aj sprchového kúta. Výborne poslúži aj na suché vysávanie záclon, gauča a postelí. 

Kúpite na orava.eu


Zatočte s kruhmi pod očami!

5Tiež sa občas budíte s tým, že prídete do kúpeľne, pozriete sa do zrkadla a tam zbadáte čierne kruhy pod očami? Nie ste určite sama! Trpíte napríklad alergiou? Ak nie, príčiny môžu byť rôzne. Pokiaľ to nemáte dedičné a netrpíte žiadnou chorobou, ktorá kruhy spôsobuje, môže byť za tým dehydratácia (nedostatočný pitný režim), dedičnosť a asi najčastejším problémom býva určite únava alebo absencia spánku. Tieto pocity zažíva každý jeden rodič, niekto dlhšie obdobie, niekto kratšie. Alebo máte čarovné dieťa, ktoré prespí celú noc už od druhého mesiaca? Ďalšou možnou príčinou môže byť aj časté pozeranie do telefónu, počítača alebo televízie, čo si často ani neuvedomujeme.

Ak nemáte čas sa poriadne vyspať či zlyhali všetky babské recepty typu čajové vrecúška z chladničky, môžete skúsiť novinku z novej rady Nivea produktov. Obsahuje účinnú látku, ktorá redukuje pigmentové škvrny a kofeín, ktorý si s touto únavou poradí. Výsledky nie sú viditeľné hneď, treba byť trpezliví a dať tomu trochu času, za 8 týždňov používania však môžete znížiť intenzitu kruhov pod očami o 40%. Silno držíme palce.

Kúpite na nivea.sk


Ako v nebi

2Muž mi vždy hovoril, že sa s ním budem mať ako v nebi. Potom prišla realita a my sa popri práci, deťoch, krúžkoch a domácnosti prakticky ani nezastavíme. Zmysel pre humor ho ale zjavne ešte neopustil a na narodeniny som od neho dostala túto nočnú lampu s hviezdnou oblohou. Je to nádhera, izba sa rozžiari a ja sa chvíľkami naozaj cítim ako v nebi. Len škoda, že čaro nočnej oblohy si už všimli aj deti a každý večer sa o lampu zvádzajú nebeské boje :)

Kúpite v Lidl


Hor sa do Dubaja a naspäť!

4Začali ma trápiť pigmentové škvrny. Ako každý druhý alebo tretí Slovák som bola na lacnej pokoronovej dovolenke v Dubaji, kde som okrem opaľovania bola samozrejme pozrieť aj slovenský trojpodlažný pavilón na EXPO 2020. Prezentovali sme sa veľmi tradične, ale zároveň inovatívne v nových technológiách. O naše vodíkové auto mal záujem dokonca samotný Geissen! Róóbert! No, ale vráťme sa k mojej pleti. Je čas s ňou niečo urobiť, minimálne to nejako šikovne zakamuflovať. Nová rada od značky Nivea obsahuje aj tónovací krém, ktorý zakryje všetky nedokonalosti pleti a zjednotí jej farbu. Pleť nevysúša, naopak, pomáha ju hydratovať. Viditeľné výsledky som videla už po prvých 4 týždňoch používania. Začala som ho dokonca používať aj namiesto make-upu.

Kúpite na nivea.sk


Užite si relax aj mimo domova

3

Prepadla som mánii esenciálnych olejov a vôní.  Kamkoľvek cestujem, svoju obľúbenú vôňu si chcem vziať so sebou. A nikdy to nebolo jednoduchšie ako teraz, keď som objavila  prenosné a kompaktné zariadenie, ktoré sa dá použiť kdekoľvek a kedykoľvek.  V aute, v práci, v hotelovej izbe, apartmáne, na chalupe.. Difuzér sa nabíja veľmi jednoducho a to prostredníctvom USB portu. Odkedy som ho mala na našej poslednej dovolenke v Dubaji, bez neho už nikam necestujem. Využívam a skúšam rôzne olejčeky.  Táto aróma - terapia mi pomohla v rôznych oblastiach života - uvoľňuje stres, zmierňuje napätie, dezinfikuje, upokojuje, detoxikuje organizmus, ale vie pomôcť aj pri nádche, bolestiach zúbkov alebo nepokoji.
Pri bábätkách je však potrebné si naštudovať zásady difuzovania. U detičiek sa používajú hlavne jemné oleje (harmanček, levanduľa, čajovník..). A úplne základným pravidlo je používanie bezpečných a čistých olejov.


Originálny darček pre každú maminu

 

8

Zdroj: vitajdrobcek.sk

Kolegynka odchádzala na materskú dovolenku. Potrebovala som netradičný, ale praktický darček, žiadne zbytočnosti. Jednoznačne plienky! Ale darovať plienky v igelite? Sestra mi pošepla: "Skús plienkovú tortu od Vitaj drobček." Vravím si, že akú tortu??? Naklikala som do googlu "vitajdrobcek.sk" a čuduj sa svete, plienkové torty naozaj existujú. Tortu som potrebovala rýchlo, žiadne prečačkané gýče, žiadne dohadovanie o cene, farbe, doplnkoch...túto a čo najrýchlejšie. A s najkvalitnejšími plienkami na trhu a bez miliónu gumičiek, s ktorými mamička ešte mesiac bojuje, kým tortu rozoberie.
Do týždňa bola torta doma. Väčšia a krajšia ako na fotografii. Mala úspech. Žiadne plienky v igelite nevyčarujú ten pocit prekvapenia a široký úsmev na tvári obdarovanej.

 Kúpite na vitajdrobcek.sk 

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár