29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Tipy na najobľúbenejšie detské knihy za posledný rok

Autor: Danka, Sponzorovaný obsah
books 2863709 1280

Zdroj: pixabay.com


Aj tento rok sme si u nás v redakcii znova pripravili pre vás článok na najobľúbenejšie detské knihy za rok 2023. Článku nie sú umiestnené len tipy na naše najobľúbenejšie detské knihy, ale nechali sme sa inšpirovať aj tipmi od vás - našich čitateľov. 

Tiež milujete ten čas, keď si čítate s deťmi pred spaním rozprávku, alebo si len tak listujete vašu najobľúbenejšiu detskú knihu? Pre nás sú to tie najkrajšie chvíle, ktoré trávime spolu s deťmi, aj keď väčšinou už padáme únavou po celom dni. Je rituál, na ktorý sa tešíme celý deň. Je to čas, ktorý máme len pre seba.


Eragon - ilustrované vydanie

20240226 121650

Zdroj: sdetmi.com

Veková kategória: 11+

Prekrásne ilustrované vydanie k 20. výročiu fenomenálnej fantasy, ktorá pobláznila svet!
Jeden chlapec, jeden drak a jeden čarovný svet plný dobrodružstiev. Chudobný pätnásťročný farmársky chlapec Eragon nájde v Dračích horách modrý kameň, z ktorého sa vyliahne dračie mláďa Zafira. Spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným tyranom, ktorého zlo nepozná hraníc. Dokáže Eragon naplniť svoj osud a prevziať bremeno legendárnych Dračích jazdcov? Osud krajiny možno leží práve v jeho rukách... Nielenže sa s touto knižkou ponoríte do sveta fantázie, kde vás čaká plno dobrodružstiev, ale navyše vás očaria aj prekrásne ilustrácie. 

>> zakúpite TU >>


Príbehy na dobrú noc pre rebelky -  100 inšpiratívnych dievčat a mladých žien

20240226 121746

Zdroj: sdetmi.com

Veková kategória: 8+

Sú mladé, inšpiratívne, žiaria a svet si ich zapamätá. Je tu nová kniha z rady obľúbených príbehov pre všetky rebelky! Tretí diel úspešnej série Príbehy na dobrú noc pre rebelky upriamuje pozornosť tentokrát na ženy, ktorým sa v mimoriadne mladom veku podarilo dosiahnuť čosi výnimočné. V knižke sa dočítate tak o už známych osobnostiach, ako sú Greta Thunbergová, Bethany Hamiltonová, Bindi Irwinová, Taylor Swift, Zendaya či členky dievčenskej kapely Linda Lindas, ale aj o menej známych, ale zato podnikavých dievčatách ako napr. o vynálezkyni Viniši Umašankarovej a mnohých iných.

>> zakúpite TU >>

Kocúr nie je sliepka - byť iný, neznamená byť menej dôležitý

Top dovolenky 700x400 px 22

Zdroj: enigma.sk

Príbeh o milom kocúrikovi Ňufkovi, ktorý sa bude páčiť tzv. integrovaným deťom a ich rodičom a učiteľom. Ňufka raz gazda priniesol na svoj dvor. Bola tam aj škola, kam chodili sliepočky. Kocúrik tam tiež začal chodiť a veľmi sa mu tam páčilo. Niektorým sliepočkám však vadilo, že sa správa inak ako ony. Občas sa škrabal, občas oblizoval, niekedy si zdriemol. Sliepočky sa mu začali vysmievať. Aj ony však nakoniec pochopili, že kocúrik je vlastne fajn, aj keď je iný ako ony.

Vydavateľstvo Enigma prináša krásny hrejivý príbeh o tom, že byť iný, neznamená byť menej dôležitý.

>> zakúpite TU >>


Čokoláda – ilustrované dejiny tablička po tabličke

IMG 1492

Zdroj: Embodiment boudoir

Veková kategória: od 7 rokov

Tiež milujete čokoládu a zaujíma vás odkiaľ k nám prišla, aká je jej história, ako sa volá rastlinka z ktorej sa vyrába čokoláda? Na tieto a mnoho ďalších otázok vám odpovie práve táto krásne ilustrovaná knižka o čokoláde.   Ide o hravo prerozprávaný a bohato ilustrovaný príbeh čokolády a kakaa, ktorý siaha od starovekých civilizácií a končí až v ďalekom vesmíre. Spoznajte jej fascinujúcu cestu dejinami, z mezoamerických kakaovníkových plantáží, cez aztécke obradné siene, španielske kráľovské dvory a priemyselné „čokoládové mestá“ . Tým, že knižka je doplnená o krásne ilustrácie, a je plná prekvapivých príbehov, ktoré napísal a nakreslil samotný autor David Soboň,  zaujme tak určite každého malého čitateľa. 

>> zakúpite TU >>


Tvorivé zošity - Machuľkovo

image0

Zdroj: machulkovo.com

Veková kategória: od 1,5 roka

Tieto krásne ilustrované zošity sú vhodné pre všetkých malých objaviteľov. Vzdelávanie je vedené zábavnou a hravou formou a sú vhodné už od 1,5 roka. Zošitky rozvíjajú u toho vášho drobca nielen jemnú motoriku, slovnú zásobu, logické myslenie, pozornosť ale aj fantáziu a rozširovanie poznatkov. Ideálne sú aj ako spoločníci do auta - drobec sa tak zabaví a cesta vám tak rýchlejšie prejde:)

>> zakúpite TU >>


Zvuková knižka - Orchester hrá Mozarta

20240226 095150

Zdroj: sdetmi.com

Veková kategória: od 1,5 roka

Viete aký je to zvuk? To je predsa slávny Orchester zvieratiek! A práve hrá veľkolepé skladby od Wolfganga Amadea Mozarta. Mozart bol už od detstva zázračne nadaný a hudbu začal skladať už v 5 rokoch! Poďte si so zvieratkami vypočuť melódie a zoznámiť sa tak s najslávnejším hudobným skladateľom všetkých čias. Najznámejšie skladby sa prehrajú jednoducho po stlačení tlačidla a veselí kamaráti z lesa malých zvedavcov oboznámia so životom a dielom Mozarta. 

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


Hravouka - Encyklopédia zázrakov prírody

large hravouka encyklopedia zazrakov prirody3

Zdroj: bux.sk

Veková kategória: od 5+

Zaujíma vás ako v lese tlejú opadané listy, ako vyzerá noha žaby a kto si najradšej pochutí na myške?
Tak táto knižka je pre vás tá pravá. Práve malá myška žijúca v podzemnej nore je rozprávačkou, ktorá zároveň skúma les, sad aj rybník. Obkresľuje tvary kôstok, ochutnáva mrkvu, uvažuje, podľa čoho možno rozdeliť plody na zeleninu a ovocie, podľa letokruhov skúma vek stromov, loví chrobáky a lisuje aj rastliny. Doma si všetko starostlivo potom zapíše do zošita a poradí vám, ako si môžete urobiť herbár či dokonca vytvoriť záhradné jazierko.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


Zvuková kniha - Farma

20240226 091300

Zdroj: sdetmi.com

Veková kategória: od 1,5 roka

Nový deň na farme sa práve začal. Zoznámte sa tak s hlasným kohútom, hladnými kuriatkami, hravými prasiatkami či neposednými ovečkami. Užite si tak spolu s vašimi drobcami objavovanie zvieraiekt a spoznávajte, aké zvuky vydávajú. Stačí stlačiť tlačidlá na jednotlivých stránkach tejto krásne ilustrovanej knihy.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


Nájdi ma! Lesné dobrodružstvá s vlkom Bernardom

20240226 124517

Zdroj: sdetmi.com

Veková kategória: od 3+

Už ste niekedy stretli vlka s okuliarmi? Vlk Bernard ich však naozaj potrebuje. Jeho kamarát, veveričiak Michal by mu ale rád pomohol a tak si preňho prichystal rôzne pozorovacie hry a zábavné kvízy. Spolu s vlkom Bernardom tak budete pozorovať lesné zvieratká - krtkov, veveričky, zajace, diviaky, rôzne druhy vtákov, ježkov, líšky a navyše si takto budete trénovať svoj zrak! Deti si s touto krásnou interaktívnou knižkou užijú nielen plno zábavy ale navyše si pri tom zdokonalia aj  svoju myseľ a videnie.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


Farma, ktorá nás živí

2848 5 farma ktora nas zivi

Zdroj: svojtka.sk

Veková kategória: od 6+

Zaujíma vás odkiaľ pochádza to, čo jeme? Akú úlohu v tom hrajú farmy? Čo obsahuje taká práca farmára? Sledujte život na farme v priebeu celého roka, ktorá hospodári ekologickým spôsobom, a zistite, ako farmár pestuje čerstvé a chutné potraviny trvalo udržateľným spôsobom. Spoznajte tak činnosti, ktoré treba na rodinnej farme robiť, rôzne zvieratká, plodiny, stroje a tamojší kolobeh života.

 Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

 

Napíšte komentár