25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Filmový festival Ekotopfilm - Envirofilm 2021

14.09.2021 Autor: Danka, Foto: mckmalacky.sk
Termín: 20.09.2021 Mesto:Malacky Zdroj:stránka organizátora
eko

Zdroj: mckmalacky.sk

Filmy, ktoré vám zmenia pohľad na svet prichádzajú do mesta Malacky!
Filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm štartuje svoju jesennú tour v pondelok 20. septembra 2021 v Kine Záhoran. Pre návštevníkov máme pripravený pestrý filmový program, ktorý prináša široké spektrum tém. Okrem jedinečných filmov z celého sveta prinášame aj sprievodnú diskusiu „Ako zmena klímy ovplyvní život v Malackách?“.

Doobedie patrí Junior festivalu pre vopred prihlásené základné a stredné školy. Pokračujeme večerným programom pre širokú verejnosť, všetky vekové kategórie sú vítané!

Filmový program od 16.00 do 21.30 hod. poskytne pohľad nielen na problémy, ktoré sužujú naše životné prostredie, ale aj ich riešenia a úspešné príbehy záchrany. Nenechajte si ujsť jedinečné zábery ostrova Bioko, opradeného záhadami, kde boj medzi životom a živlami pretrváva celé tisícročia. V skutočnom príbehu o stretnutí nádhernej polárnej medvedici Polárke s nórskym filmárom Asgeirom Helgestadom sa zamýšľame nad otázkou: „Keďže je Zem domovom nás všetkých, môžeme si dovoliť ignorovať, čo sa s ňou deje?“ Dozvieme sa aj o detských otrokoch, ktorí musia na Pobreží Slonoviny pracovať, aby zabezpečili úrodu. Existuje stále detská práca? Filmový večer je obohatený o zaujímavú diskusiu „Ako zmena klímy ovplyvní život v Malackách?“. Diskutujúci odborníci budú hľadať odpovede na pálčivé témy dnešnej doby, ako sú nárast priemerných teplôt, častejšie a intenzívnejšie vlny horúčav, prívalové zrážky spôsobujúce záplavy, suchá, víchrice a ich dopad na život obyvateľov v mestách.

 

Dĺžka podujatia: 330 minút
Vstup: voľný

Napíšte komentár