24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Chlapčenské šľapky - Ako zvoliť pohodlnú obuv na leto

Autor: MS, PR správa
chlapcenske slapky ako zvolit pohodlnu obuv na leto

Zdroj: eobuv.sk

Školské dni sa pomaly končia, na druhú stranu prázdniny sa nezadržateľne blížia a s nimi aj príchod samotného leta. Veríme, že vaše ratolestí nezostanú sedieť za počítačom a namiesto toho sa rozhodnú tráviť nadchádzajúce teplé mesiace vonku, niekde v prírode, možno na ihriskách alebo iba na vašej záhrade či na ulici pred domom. Jednoducho na čerstvom vzduchu a s pohybom! K niektorým z týchto aktivít bude treba špeciálna obuv, k niektorým tá bežná ako šľapky. V tomto článku sa pozrieme na to čo treba mať na mysli pri nákupe chlapčenských šľapiek.

Ako zaistím, aby vybraný produkt rozmerovo sedel? 

Nie ste prví ani poslední, ktorí sa nad touto otázkou zamýšľajú. Rozumieme, že pre niektoré produkty sa môže zdať nakupovanie prostredníctvom internetu nepraktické. Práve tu prichádzajú na scénu naše rady a webová vychytávka vo forme príslušných tabuliek veľkostí v online obchodoch, ktoré zabezpečia predídeniu akýchkoľvek nejasností pri výbere správnych šľapiek. 

Naše rady pre tých, ktorí nakupujú chlapčenské šľapky:

  • Pokiaľ to je možné, samozrejme odporúčame vyskúšať danú topánku pred samotnou kúpou.
  • V prípade, že nakupujete online použite tabuľku veľkostí a porovnajte veľkosť chodidla vášho chlapčeka s rozmermi v danej tabuľke. 
  • Požiadajte vaše dieťa aby si vyskúšalo topánku (alebo odmerajte veľkosť jeho chodidla) v podvečer. Vzhľadom na to, že večer sú nožičky vašich detí prirodzene väčšie, čo je zapríčinené hraním sa a rôznymi aktivitami, ktoré vykonávali počas dňa.
  • Detské nohy rastú ako z vody. To je dôvod, prečo je najlepšie merať nohy vášho dieťaťa každé 2 až 3 mesiace, aby ste sa uistili, že pri nákupe budú nové šľapky stále sedieť. V závislosti od veku preto neodporúčame, kupovať rovnakú veľkosť šľapiek ako napríklad minulé leto. 
  • Šľapky (a všeobecne topánky) by nikdy nemali mať príliš malé rozmery - detské prsty potrebujú približne 1,5 centimetra voľného priestoru, aby sa pohodlne mohli pohybovať.

Samozrejme, na území Slovenskej republiky platí, že pri nakupovaní cez internet je možné vrátiť akýkoľvek tovar do 14 dní (aj bez udania dôvodu). Preto sa vôbec netreba báť, že by ste v prípade výberu nesprávnej veľkosti prišli o vaše peniaze. Taktiež je väčšinou možné daný produkt jednoducho zameniť za inú veľkosť. 

chlapcenske slapky

Zdroj: eobuv.sk

Ako vybrať správne šľapky na leto?

Pripravili sme si pre vás štyri jednoduché tipy, ktoré vám pomôžu pri nákupe:

Ten prvý sme si rozobrali už v odstavci hore, úplným základom je správna veľkosť šľapky! Flip flop a chlapčenské sandále na eobuv.sk sú samozrejme horúcim letným hitom. Práve tieto šľapky odporúčame kupovať s (aspoň trochu) vyvýšenou platformou, ktorá automaticky pomôže prevziať tlak s nôh vašich detí. Nosiť šľapky, ktoré majú príliš plochú podrážku má negatívny vplyv (zbytočné napätie) na pätu, achilovku a aj samotnú chrbticu. Keď už sme pri tých flip flop šľapkách, práve s nimi je spojená ďalšia výhoda - podpora oblúku chodidla (klenby). Táto podpora je kľúčová pre udržanie dobrého zdravia, pohodlia a pocitov úľavy. Odporúčame vám nakupovať také šľapky, ktoré majú výraznejšiu podporu chodidla, pretože sú anatomicky navrhnuté na podporu príslušných svalov počas presunu váhy z prednej časti nohy.  A samozrejme - otvorené šľapky. Nohy potrebujú cez leto dýchať, vyvarujte sa akýmkoľvek látkovým, vlnovým a ďalším podobným alternatívam! 

Obujte vaše deti správne do leta!

Napíšte komentár