26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Tipy na vianočné darčeky pre najmenšie deti 2020

Autor: Petula , Foto: jednotlivé produkty, Sponzorovaný obsah

najmensiPre najmenších bývajú Vianoce čarovné. Plné vôni, ozdôbok, rodinnej pohody, rozprávok, tradičných piesní a výnimočnej atmosféry, ktorú nasávajú. Odkedy to všetko vnímajú a vedia, že dobré deti niečo dostanú, nedočkavo očakávajú, čo im Ježiško prinesie. Ponúkame vám naše tipy na darčeky, či pre novorodenca, batoľa alebo škôlkara, ktorými sa nechajte inšpirovať.
Vaša redakcia mamičiek ♥

Neprehliadnite aj tieto tipy:


Saurík už nie je jedináčik

saurik

Zdroj: Albatros

Odporúčaný vek: 3+

Nežná kniha pre malých čitateľov, ktorým pribudne súrodenec. O prvotnom strachu a žiarlivosti, ktoré sa časom premenia na silné puto. Hlavnou postavou je malý Saurík, ktorý sa spolu s rodičmi teší na bračeka. Jeho najlepší kamoši ho však totálne popletú a vystrašia. Mať súrodenca bude super alebo totálna katastrofa? Začítajte sa do nádherne ilustrovanej knihy Saurík už nie je jedináčik.

Knihu Saurík už nie je jedináčik kúpite na Albatrosmedia.sk


Búrka a veľryba + Búrka a veľryba v zime 

burka velryba zima1

Zdroj: Albatros

Odporúčaný vek: 3+

Nádherný a dojemný príbeh priateľstva medzi chlapcom a veľrybou. V lete Noi zachránil veľrybu, ktorú búrka vyplavila na breh mora. Prichádza smutná chladná zima a Noi zatúži svoju kamarátku znovu vidieť. Celé dni ju vyzerá a čaká, no márne. Dá ich ďalšia búrka znova dokopy? Prečítajte si na dobrú noc krásne ilustrované knižky od Benjiho Daviesa.

Knihu Búrka a veľryba v zime kúpite na Albatrosmedia.sk


 

Píšem a čítam prvé slová - Edukačné kartičky

pve pisanie                                                                                                                                      Zdroj: montemama.sk

Odporúčaný vek: 4 - 7 rokov

Tieto originálne edukačné karty sú vyrobené na Slovensku a vychádzajú z pedagogiky M. Montessoriovej.  Sú určené deťom, ktoré sa začínajú učiť čítať a písať a tiež pre staršie deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. PÍŠEM PRVÉ SLOVÁ tvorí 36 laminovaných kariet veľkosti A6, na ktorých sú krásne obrázky jedno a dvojslabičných slov, napr. oko, pes, dom, hus, ruka, misa... Na zadnej strane každej karty je pomenovanie tromi typmi písma: písaným, veľkým tlačeným a malým tlačeným písmom. Na 6 kartách sú obrázky v zmenšenej podobe a kartičky so slovami. Súčasťou balenia je presný návod, ako s kartami pracovať. Skvelá pomôcka - skvelý darček!

Edukačné kartičky kúpite na: montemama.sk


 

Spinkaj tíško stavenisko

20201030 094714

Zdroj: Zelený kocúr

Odporúčaný vek: 2+

Na veľkom stavenisku celý deň tvrdo pracujú ťažké stroje. Lenže slniečko už zapadá a nadišiel čas oddychu! Aj najväčší fanúšik obrovských stavebných pomocníkov zrazu zatúži vypnúť motor, zastaviť kolesá a nechať sa ukolísať pôvabným a milým príbehom. Ilustrácie obsahujú roztomilé detaily, napríklad žeriav spinká s plyšovým macíkom. Texty do slovenčiny prebásnil Vlado Janček.

Knihu Spinkaj tíško stavenisko kúpite na zelenykocur.sk


 

Detské odrážadlo pedeX rainbow

prilba+odrazadlo 3

Zdroj: Origos

Odporúčaný vek: 2 - 4 roky

Zahviezdite na cestách s dúhovým odrážadlom pedeX s hmotnosťou len 2,8 kilogramov! Učenie nikdy
nebolo jednoduchšie a hravejšie. Deti si osvoja koordináciu a popri tom sa aj zabavia. Poistka proti
pretáčaniu riadidiel zabezpečí maximálne bezpečie. Začiatok novej slobody pre najmenších cyklistov.
S modelmi pedeX je prechod na bicykel úplná hračka. Rovnováha, zábava a akcia sú zaručené!

Odrážadlo pedeX kúpite na Origos.eu


 

Silikónové hryzadielko na šnúrke jednorožec "Hubert"

jednorozec

Zdroj: silikonovenahrdelniky.sk

Odporúčaný vek: 5 mes. +

Prerezávanie prvých zúbkov dokáže bábätká pekne potrápiť. Ideálnym pomocníkom sú mäkké silikónové hryzátka, ktoré jemne masírujú ďasná a uľavujú od bolesti. Môžete ho zachladiť v chladničke a potierať znecitlivujúcim gélom z lekárne. Hryzátko sa jednoducho klipom pripne o oblečenie dieťaťa a tým sa chráni pred stratou a zašpinením. Hryzátko sa dá ľahko zvliecť dole a vymeniť za cumlík či inú hračku. Výborne sa udržiava a poteší možnosť pridať na retiazku meno dieťaťa. V bohatej ponuke nájdete aj verzie pre chlapčekov. Všetko je ručne skladané na Slovensku z potravinárskeho silikónu a spĺňa  všetky prísne EU normy. Hryzátko k Vám dorazí v darčekovom balení s mašličkou.

Silikonové hryzátko kúpite na silikonovenahrdelinky.sk


 

Spoločenská hra pre najmenších - Obchod 

kvido 2

Zdroj: albi.sk

Odporúčaný vek: 4+

Spoznajte svet nakupovania s unikátnou detskou hrou OBCHOD od Kvída. Naučte deti ako hospodáriť s peniazmi a správne sa v obchode rozhodnúť, ako rozdeliť potraviny do druhov (napr. ovocie, zelenina, mliečne výrobky...), i ako počítať peniaze. Navyše zistia, že ak peniaze nemajú, v obchode nekúpia nič a potrebujú si ich zarobiť. To je možné vylosovanou domácou prácou. Zábavu hre dodávajú nečakané výhody a nevýhody. Prvý hráč s nákupom doma vyhráva.

Hru Obchod kúpite na Albi.sk


Piklerovej triangel alebo domáca telocvičňa od MonToy

triangel

Zdroj: MonToy

Veková kategória: 1 - 7 rokov

Piklerovej triangel alebo domáca telocvičňa je darček pre vaše deti ako stvorený. Je ideálnou pomôckou na rozvoj voľného pohybu a voľnej hry. Vďaka Piklerovej trianglu so šmýkačkou dokážu deti zábavným a užitočným spôsobom zlepšovať svoje pohybové schopnosti, objavovať hranice vlastného tela a minúť svoju neutíchajúcu energiu aj v domácom prostredí. Jednoducho z neho spravíte domček na hranie, stan, tunel alebo miesto na čítanie… Piklerovej triangel neomrzí vaše deti ani po rokoch.

Piklerovej triangel kúpite na MonToy.sk

Drevené pexeso abeceda a skladanie slov

Foto pexesa3

Zdroj: Bavi.to

Odporúčaný vek: 5+

Drevená hračka vyrobená na Slovensku z dielne Baví.to s atestom pre bezpečnosť. Trénuje písmenká abecedy, prišívanie a jemnú motoriku, skladanie a tvorbu slov. Hračka tak ponúka komplexné využitie. Precvičte si pamäť a postreh s dreveným pexesom s krásnymi ilustráciami! Balenie obsahuje 52 ks drevených krúžkov, šnúrky na prišívanie a skladanie slov a 80 slov, ktoré si môžete vyskladať. Všetko zabalené v praktickej krabičke. Prvých 10 objednávok získa aj hand-made vrecúško zdarma!

Drevené pexeso abeceda kúpite na Bavi.to


 

Bábkové divadlo - Marionetino

753 loutkove divadlo 30 loutek marionetino

Zdroj: divadlo-kufrik.sk

Odporúčaný vek: 3+

Bábkové divadlo bolo a stále je obľúbenou zábavou pre všetky vekové kategórie. Symbolizuje rodinnú pohodu, súdržnosť a inteligentnú zábavu. Je určené ľudom, ktorí milujú kreatívne myšlienky, aktivity a tvorivosť. Bábkové divadlo Marionetino obsahuje veľké množstvo bábok, kulís a scén, vďaka čomu môžete skombinovať rôzne rozprávky a bájky. Rozvíja slovnú zásobu a kreativitu, ale tiež podporuje rétorické schopnosti detí. Vraťte sa do detstva a zabavte sa spoločne s vašimi deťmi!

Veľkú sadu bábkového divadla Marionetino kúpite na divadlo-kufrik.sk

 


+ BONUSOVÉ tipy našej redakcie:

♥ Kaučukové hračky na kúsanie pre dojčatá
♥ Hrazdička na zábavu či pre pohyb najmenších
♥ Prstové farby, voskovky v tvare kameňov a plastelína pre prvé tvorenie
♥ Kostýmy hrdinov či masky na domáce dobrodružstvá
♥ Magnetické hračky na skladanie
♥ Veľká tabuľa na kreslenie
♥ Drevené kocky pre malých staviteľov
♥ Drevené vkladačky
♥ Hračky na tlačenie alebo ťahanie


Poznáte niektoré hračky a máte ich doma? Napíšte nám, ako sa vám páčia. Pomôžete mnohým ;).

Pozrite si aj:

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Katarína 22.11.2020, 11:09

    Obchod od Albi sa nám velmi páči. Dobra vydarena hra.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár