19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Pedálové autíčka na Trenčianskom hrade

01.10.2020 Autor: Simona, Foto: muzeumtn.sk
Termín: 31.08.2021 a ďalšie Mesto:Trenčín Zdroj:stránka organizátora
plagat autom okolo sveta 1

Zdroj: muzeumtn.sk

Všetci obdivovatelia a zberatelia autíčok, milovníci veteránov a automobiloví pretekári pozor!


Kasáreň na Trenčianskom hrade sa od 1. októbra 2020 zmení na planétu šliapacích autíčok - dokonalých zmenšenín raritných či legendárnych retro autíčok!

Zbierkovú flotilu tvorí 57 unikátnych pedálových autíčok. Modely pochádzajú z Talianska, Nemecka, Ruska, Francúzska, Veľkej Británie a mnohých ďalších európskych krajín.

Nevšedná zážitková výstava šliapacích autíčok pod názvom „Autom okolo sveta“ ponúka možnosť spoznať svet, v ktorom sa zastavil čas. Je určená pre detských návštevníkov, ale aj pre tých skôr narodených. Retro sekcia oživí mnohým spomienky na legendárny šliapací Moskvič, ktorý pred pár desiatkami rokov “parkoval” v nejednej domácnosti na Slovensku. Nájdete tu aj nekapotované káričky.

Medzi exponátmi bezpochyby zaujme populárny VW Chrobák, Citroen 2CV, Fiat 500, športové  autá, ale aj šliapací koník alebo Cyclo Rameur - trojkolka na ručný pohon z Francúzska.

Obdivu tiež neujdú mimoriadne obľúbené a vzácne autíčka Formuly 1 popredných značiek ako Giordani, Gimca, Pines, Morrelet Guerineau, Rosca alebo ToysToys.

Expozíciu obohatia aj vzácne a zberateľsky mimoriadne obľúbené autíčka Bugatti z 30. rokov minulého storočia.

Výstava šliapacích autíčok sa na Trenčianskom hrade prezentuje prostredníctvom zbierky historických pedálových autíčok „PEDAL PLANET“. Ide o jednu z najväčších súkromných zbierok v Európe. Tvorí ju viac ako 500 exponátov rôznych šliapadiel – od autíčok cez motorky, koníky, lietadlá, rakety až po stroje ako bager, žeriav alebo traktor.

 

Výstava bude pre verejnosť prístupná do konca leta 2021, a to:

  • v mesiacoch apríl 2021 - september 2021 od 9:00 do 18:30 hod.

Vstupné je v rámci hradných okruhov.

 

Na výstavu šliapacích autíčok pozývame malých i veľkých šoférov!

Napíšte komentár