19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

SWAP pod holým nebom v Monsters cafe

18.09.2020 Autor: Maria Bodnarova
Miesto:Monsters Cafe and Bar, Rusovská cesta 50-56, 85101 Bratislava Termín: 25.09.2020 Mesto:Bratislava Čas:15:00 – 20:00 Zdroj:stránka organizátora
119701058 2626230167594136 4588013572724084975 n

Zdroj: Monsters Cafe and Bar

SWAP je alternatívny spôsob získavania „nových“ vecí. Cieľom je dostať čo najviac pekného a nositeľného oblečenia, ktoré nám len tak stoji v skrini späť do obehu. Práve takýmto spôsobom sa mnoho ľudí dostáva k svojim vysnívaným kúskom, ktoré už iní nepotrebujú. Ide o spôsob, ako z dlhodobého hľadiska znížiť dopyt po novom oblečení a teda objemu výroby rýchleho a často nekvalitného oblečenia, ktoré zaťažuje planétu.

Na SWAPe kladieme dôraz na starostlivé vytriedenie a prinesenie len tých najlepších kúskov, ktoré nenosíte. Často sú to práve kúsky z kategórie „do toho schudnem“, alebo „do toho priberiem“ či „k tomuto potrebujem iné topánky alebo kabát“. Poznáme to všetci, že? :-) Predstavte si, že práve tieto kúsky môžu niekomu urobiť obrovskú radosť. Prineste ich na SWAP a vytvorte si vo svojom šatníku miesto pre niečo nové.

AKO TO FUNGUJE?

  • Na SWAPe vymieňame oblečenie, kabelky, topánky a doplnky. SWAPujeme dámske, pánske aj detské oblečenie.
  • Priniesť môžete 2 tašky najkrajších kúskov z vášho šatníka. A zo SWAPu si môžete odniesť TOĽKO OBLEČENIA, KOĽKO SAMI ODNESIETE. Pri výbere si nového oblečenia však myslite ZODPOVEDNE a domov si vezmite len to, čo naozaj vynosíte.
  • Oblečenie na SWAP nám môžete priniesť až priamo v deň konania akcie od 15.00 do 20.00 h.
  • Na SWAPe sa platí vstupné vo výške 5 EUR a počas celého jeho trvania sa naň môžete kedykoľvek vrátiť.

SWAPovanie je založené na vzájomnej dôvere a my veríme, že sa na naň všetci starostlivo pripravíme. Bez vás a vašej aktívnej účasti SWAPy nemôžu fungovať. Skúsme preto spolu zabezpečiť čo najvyššiu kvalitu prinesených kúskov, aby ste si zo SWAPu odniesli kúsky, ktoré vám v šatníku chýbajú.
Na SWAP môžete prísť aj ak neprinesiete kúsky na výmenu, stačí zaplatiť vstupné a SWAPovať:)

ČO NA SWAP NEPATRÍ?

  • - Oblečenie s pokazeným zipsom alebo bez gombíka
  • - Roztrhané a predraté nohavice
  • - Kúsky s fľakmi
  • - Obnosené a zatuchnuté oblečenie z útrob skrine
  • - Spodnú bielizeň, ponožky, pančuchy a silonky
  • - Opotrebované, ošúchané a neumyté topánky

Uvidíme sa v piatok 25. 9. pod holým nebom v Monsters cafe and bar. SWAP sa, samozrejme, uskutoční len v prípade priaznivého počasia. 

NA SWAP JE POTREBNÁ REGISTRÁCIA: stačí poslať mail na info@monsterscafe.sk, kde v predmete uvediete názov SWAP_september 2020 a do tela mailu uvediete počet zúčastnených osôb. Rezervačný systém slúži pre našu lepšiu reguláciu kapacity a prihlásiť sa vám zaberie len pár klikov. V prípade, že ste sa registrovali na na SWAP nemôžete prísť, stačí ak nám napíšete správu na Facebooku.

Napíšte komentár