25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Späť do školy! Tipy a inšpirácie na pomôcky do školy

Autor: MS, V spolupráci

Spaet do skolyPrázdniny nám pomaly končia a už všetci začíname riešiť, čo všetko treba deťom do školy /  škôlky. A nie je toho veru málo. Do vašej pozornosti vám preto dávame výber z našich overených tipov.

Detské rastúce sety MAYER CZ

room MayerCZ 2020 Uniq+myChamp Ondrej1

Zdroj: mayer.cz

Viete, aký je podstatný rozdiel medzi dieťaťom a dospelým pri používaní nábytku? Dieťa rastie! Aký teda vybrať pre dieťa nábytok? Taký, čo rastie s ním.

Za zdravý spôsob sedenia sa pri učení a ďalších činnostiach vyžadujúcich sústredenie všeobecne pokladá sedenie na správne nastavenej ergonomickej stoličke, pri správne nastavenom ergonomickom stole. Kombinácia rastúcej stoličky a rastúceho stolu poskytuje šancu správne prispôsobiť nábytok postave vo vekovom rozsahu cca od 4 do 18 rokov. A presne to je dôvod, prečo v detskej izbe potrebujeme nielen rastúcu stoličku, ale tiež rastúci stôl. Detský rastúci nábytok bude dieťa sprevádzať napríklad aj 20 rokov, preto je vhodné vybrať kvalitnú a osvedčenú značku a farebné nadčasové prevedenie. K absolútnej špičke v strednej Európe patria rastúce stoly značky MAYER CZ.  

Výrobca odporúča záujemcom navštíviť autorizovaného predajcu, vyskúšať vystavené vzorky, fyzicky si vybrať poťahy a vyžiadať si ponuku zvýhodnených setov so zľavou 8%.

button toto chcem


Inovatívne prezúvky RAK  

papucky ruzove1

Zdroj: prezuvky.sk

Tvar špičky s dôrazom na typicky detský dominantný palček zabezpečuje dostatočný priestor pre prsty.
Elastická stielka zvyšujúca komfort pri chôdzi je z kombinácie „pamäťovej" peny a prírodnej podšívkovej ECO kože (chromfree). Optimálne sa prispôsobí anatomickému 3D tvaru detského chodidla v pozdĺžnom aj priečnom profile s dôrazom na vytvorenie pätnej jamky. Táto v spolupráci s opätkom podporuje kolmé postavenie päty voči podložke ako prevenciu proti vybočeniu piat (valgozita, varozita). Podošva je pružná, ohybná, z materiálu na báze prírodného kaučuku s výrazným protišmykovým efektom aj na hladkých a lesklých povrchoch. Tenký klin z pružného materiálu v časti podošvy pod pätou tlmí nárazy na citlivú pätovú kosť pri skákaní a behaní na tvrdých povrchoch, na ktorých sa deti prevažne pohybujú. Päta nohy mierne zvýšená voči podložke podporuje funkčnú zdatnosť nôh.
Chôdza v takejto obuvi je pružnejšia a menej únavná.

 button toto chcem


Krásna a praktická termomiska pre deti

Termomiska zelena Luli vari 1 large2

Zdroj: mamigo.sk

S chobotničkou Luli, ktorá má plné ruky (či vlastne chápadielka) práce. Zoberte ju so sebou do školy či na výlet. Vďaka skvelým izolačným vlastnostiam udrží jedlo teplé či chladné do 12 hodín.
Vašim deťom tak môžete do školy nabaliť chutnú desiatovú kašu, detskú výživu či polievku.
Objem 300 ml.

button toto chcem


Aktívna matematika 

8930AACC E66B 4BD2 AD99 B1D2D2C4ACD9

Zdroj: aktivnamatematika.sk

Učebná pomôcka od Berovcov určená deťom na I. stupni základnej školy a predškolákom. Stavia na aktivite dieťaťa pri učení a tým spája svet matematiky a realitu. Pri aktívnej manipulácii s hracími kartičkami sa vytvárajú správne matematické predstavy v psychike dieťaťa. Zlepšuje sa porozumenie dieťaťa matematickým pojmom a postupom a jeho kognitívne schopnosti. Tým stúpa úspešnosť dieťaťa v škole, mení sa jeho vzťah k učeniu a zlepšujú sa jeho výsledky. Pomôcka je vhodná na prácu v škole a v škôlke, ale aj na domácu prípravu. Aktívna matematika rozvíja slovnú zásobu a predstavivosť dieťaťa, čo má veľký dopad na jeho úspešnosť pri riešení slovných úloh. Autori pripravili pre učiteľov aj rodičov online podporu, ktorej súčasťou sú videá a tipy na prácu s pomôckou.

button toto chcem 


Komiksová školička

348366A1 5642 4729 A9BD 77E3E0354A8E 1 201 a2

Zdroj: liberaterra.sk

Komiksová školička je zošit určený pre všetkých milovníkov zábavných komiksových príbehov a pre všetkých, ktorí majú radi riešenie záhad, hlavolamov a rébusov. Komiksové príbehy sa odohrávajú v čase dinosaurov. Úlohy preveria matematické, jazykové a prírodovedné schopnosti čitateľa. Na 60 stranách nájdete 38 strán zábavných komiksov, 40 úloh a 20 obrázkov na vyfarbovanie. Potrebujete ceruzku, farbičky, chuť zabávať sa a odvahu riešiť hádanky. Správne odpovede nájdete na konci zošita.Autorom komiksov je Mišo Uhrín, úlohy pripravili manželia Berovci - autori učebníc matematiky pre základnú školu.

button toto chcem


Antibakteriálny gél na ruky Bupi

BUPI vychytavky

Zdroj: Bupi

Do školy i škôlky bezpečne za každých okolností! S novým antibakteriálnym gélom na ruky Bupi KIDS budú vaše deti spoľahlivo chránené pred vírusmi a baktériami počas celého dňa v triede, v družine aj na ihrisku. Gél na báze alkoholu je ideálnym pomocníkom každého škôlkára aj školáka. Citlivé detské rúčky bezpečne dezinfikuje, pridaný alantoín ich regeneruje a ošetruje. Výťažky zo šalvie lekárskej a ľalie bielej zvyšujú dezinfekčný účinok prírodnou cestou a súčasne ruky chránia pred vysušením a podráždením už počas čistenia. Je určený pre deti od troch rokov kedykoľvek počas dňa a bez použitia vody. 

button toto chcem


Raňajkový mix pre našich chrobáčikov

mixit2

Zdroj: mixit.sk

So začiatkom školského roka sa snáď všetko vráti do starých koľají, vrátane vstávania a náhlych odchodov do škôlok, škôl i zamestnaní. Aby ste si svoju rannú rutinu mohli užiť spoločne celá rodinka, bez stresu a ešte si zlepšiť náladu dobrými raňajkami, pripravil pre vás Mixit hneď tri rôzne raňajkové zmesi. Ten pre deti sa volá Mix pre našich chrobáčikov. Je hravý, nadýchaný a neskutočne chrumkavý mix je plný kakaových vankúšikov a chrumiek. Radosť a pôžitok s dobrého maškrtenia spôsobuje taktiež hrsť mrazom sušených malín, jahôd a banánov. To všetko vo farebnom tubuse s obyvateľmi rozprávkovej lúky.

 

button toto chcem

PutMyname menovky

20190709 141558

Zdroj: putmyname.sk

Určite to poznáte :) S nástupom detí do školských zariadení, sa stane, že ako sa hovorí "veci dostanú proste nohy". Niet ich. Skôr ako deti naučíme veci nestrácať sme objavili zlepšovák, ako pomôcť veciam detí, aby si našli cestu spať :) Nalepovacie menovky na oblečenie, papučky, či všetky veci, ktoré potrebujete označiť. Super rýchlo ich nalepíte (bez žehlenia, žiadne špeciálne postupy). Veci môžete bez problémov oprať, či dávať do sušičky, menovka tam ostane bez poškodenia. A ozaj, fľašky na pitie, či dózy na jedlo môžete tiež vložiť do umývačky, lebo menovky sú vode-odolné. Úplne super je nálepka do papučiek či topánočiek, lebo je rozdelená na 2 časti, vďaka ktorým si deti vedia správne obuť topánky.

button toto chcem


Desiatový box zn. babylove

4058172085505 1749043 org
4058172085529 1749051 org

Zdroj: mojadm.sk

3-dielny desiatový box s farebným detským dizajnom je štýlový a zároveň praktický. Je vhodný do školy i na výlety. Zmestia sa doň všetky pochúťky, desiata, olovrant, ovocie i menší obed.
Rozmery boxov: 1. box: 11,5 x 11,5 x 5,5 cm, 2. box: 10 x 10 x 5 cm, 3. box: 9 x 9 x 4,5 cm

button toto chcem

 


 

Drevené pexeso Abeceda ideálne pre prváčikov

pexeso

Zdroj: Šikulkovo

Zábavná spoločenská hra pexeso pre malých aj veľkých! Drevené pexeso Abeceda je ideálne aj pre vašich prváčikov či malých zvedavých škôlkarov. Hravou formou sa naučia veľké aj malé, tlačené aj písané písmenká a vďaka krásnym autorským ilustráciám Zuzky zo ŠIkulkova si písmenká ľahko priradia a zapamätajú. Pexeso vám bude dodané v krabičke s návodom a obsahuje 52 drevených dielikov vyrobených na Slovensku. Strávte s deťmi spoločný čas hrou, kde sa niečo naučia!

button toto chcem

 


Zábavné násobenie

11163 legler small foot legler lernspielzeug 1x1 bunt fsc a afb31b35c9dc3fd2c62abb34193c0a67 5

Zdroj: hravohracky.eu

Už nebavia vaše deti počítať klasické príklady? Skúste iné spôsoby, napríklad túto drevenú tabuľku Násobenie. Z jednej strany majú deti príklad a z druhej výsledok. V hlave si vypočítajú koľko je napríklad 4x3 a výsledok si v zápätí skontrolujú. Taktiež to môžu robiť opačne a pokúsiť sa z výsledku vytvoriť príklad. Zábavnejšie a menej pracné ako počítanie na papieri, však? Obľúbené taktiež medzi učiteľmi ako učebná pomôcka.

button toto chcem

 

 

Napíšte komentár