25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Ľahká a dizajnová. Testovali sme detskú prilbu Melon Urban Active

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com

Syn miluje bicyklovanie a od prvého odrážadla sme mu dávali automaticky prilbu. Preto je pre neho prilba úplná samozrejmosť, či ide na bicykli alebo kolobežke. Neraz ho uchránila od škaredých zranení hlavy pri pádoch, keďže rád skúša a testuje svoje schopnosti dole kopcom, či cez náročnejší terén. Ako rodič beriem bezpečnosť vážne a preto na kvalitnej prilbe nešetrím.

P7133333 Fotor C


Teraz má syn päť rokov a nosí prilbu Melon Urban Active v prevedení Aviator. Je ako stvorená pre malých dobrodruhov, ale aj dospelých, ktorým sa páčia štýlovky. Je určená na cyklistiku, korčule či skateboard a mnohých poteší aj krabica a návod z recyklovaných materiálov.

 

Ľahká a pohodlná

P7093179 Fotor
Na prvý úchop pocítite, že v rukách držíte naozaj ľahkú prilbu, čo zvyšuje komfort jej nosenia. Váha našej veľkosti M-L (52-58cm) je len 285 gramov. Čo oceňujem na prilbe Melon Urban Active je, že výplň sa dá meniť (prať na 30 stupňov) a prispôsobiť veľkosti hlavy. V krabici sme našli ďalšiu výplň, ktorú možno vymeniť a doplniť, aby dokonale sadla a nehýbala sa na hlave. Zadné koliesko vám pomôže s jej úplným utiahnutím a bočné remienka jednoducho nastavíte, aby pevne držala aj pod bradou. Má byť upnutá pevne, aj keď dieťa potrasie hlavou alebo skáče. Leták pribalený vo vnútri mi pomohol s jej správnym nastavením. Vzdušnosť zabezpečuje 12 otvorov a vnútorné odvetrávacie kanály. Sama som ju vyskúšala a bola skutočne pohodlná a nikde ma neotláčala.

Zapnutie jednou rukou

zapinanie Fotor
Už sme mali viacero prilieb, ale čo ma veľmi milo prekvapilo na prilbe Melon je zapínanie. Ide o magnetický systém nazývaný Fidlock®. Bez problémov ju zapne samo aj dieťa jednou rukou a tak nehrozí pricviknutie prstov, či brady. Odopnúť sa dá zatlačením v smere šípky a vysunutím pracky, čo je zobrazené aj priamo na nej.

Nemecká kvalita s certifikátom

vnutro certifikat FotorVšetci dobre vieme, že deti radi skúšajú a experimentujú a nie je to ináč ani počas jazdy na bicykloch. Preto nikdy nesiaham po najlacnejších prilbách. Bezpečnosť je pre mňa na prvom mieste. Prilby Melon nie sú žiadne novinky. Sú na trhu niekoľko rokov a prešli TUV testovaním. Prilba Melon Urban Active je držiteľom certifikátu CE EN 1078, bez ktorého by som prilbu nekúpila. Reflexné prvky sa nachádzajú v prednej aj zadnej časti priamo na logu.

Dizajnovka, ktorú chce mať nielen dieťa, ale aj dospelý

z kazdej strany FotorAk si okrem pohodlia a bezpečnosti potrpíte na dizajn, tak prilby Melon sú lahôdka. Bodky, plamene, obrázky zvierat pre najmenších, maskáče alebo jednofarebná klasika, ktorú jednoducho zladíte s bicyklom. Na doladenie môžete kúpiť aj zvonček v rovnakej farbe. Nečudo, je to víťaz prestížneho ocenenia Red Dot Award v roku 2014. Dieťa si môže vybrať, ktorá sa mu najviac páči a o to radšej ju bude nosiť, čo môže presvedčiť aj malých odmietačov prilieb :).

P7133330 Fotor Fotor

Prilbu Melon Urban Active považujem za kvalitný a štýlový mestský kúsok, ktorý poteší nielen deti. Keď ju držíte v ruke, je vidieť, že je dobre spracovaná a najmä pevná. Aj tu platí, že ak chcete kvalitu, bezpečnosť a dizajn, oplatí sa investovať viac.Chýbal mi na nej iba štít nad čelom, ktorý sa však dá dokúpiť a aj viac reflexných prvkov po bokoch.

 Výhody prilby Melon Urban Active

  • Ľahká a pohodlná na nosenie
  • Možnosť úplne prispôsobiť hlave vďaka prídavnej výplni
  • Magnetická pracka na rýchle zapínanie jednou rukou
  • Bezpečná - Európska certifikácia CE EN 1078
  • S reflexnými prvkami vzadu a vpredu
  • Dizajnová - výber veľkého množstva rôznych farieb a štýlov podľa preferencií
  • Možnosť dokúpiť doplnky

Čo mi chýbalo

  • Chýbajú reflexné prvky po bokoch. Nachádzajú sa iba v prednej a zadnej časti prilby
  • Nemá integrované svetielko v zadnej časti. To však nebýva štandardom na väčšine prilieb a vyriešite to dokúpením zadného svetla na bicykel

Ak vám táto dizajnovka s kvalitným telom učarovala, prilbu Melon kúpite na stránke distribútora Origos.

P7133299 Fotor C

Melon kolaz

Zdroj: Origos


Recenzia vychádza so subjektívnych názorov a skúseností redaktorky na základe testovania výrobku. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár