19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozhľadňa Rozbehy

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Redakcia sdetmi.com
Adresa:Cerová - Rozbehy Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Netradičná a neveľká kamenná rozhľadňa v obci Cerová, situovaná neďaleko známej zrúcaniny hradu Korlátko.

Prístup

Prístup k rozhľadni je veľmi jednoduchý a tak je výlet vhodný aj pre tých najväčších lenivcov. :) Z obce Cerová pokračujte autom ďalej smerom na časť Rozbehy a na križovatke v Rozbehoch odbočíte doprava. Pokračujte stále rovno až na koniec obce, kde nájdete menšie parkovisko kúsok za cintorínom. Zaparkovať auto môžete presne tu, pred lúkou, z ktorej máte rozhľadňu ako na dlani.

Rozhľadňa

Samotná rozhľadňa sa nachádza v nadmorskej výške 460 metrov. Postavená je z betónových tvárnic a obložená prírodným kameňom. Jej výška je sedem metrov. Rozhľadňa Rozbehy ponúka krásny výhľad na severnú časť Záhorskej nížiny a na najvyšší vrch Malých Karpát – Záruby.

Tipy

  • Neďaleko rozhľadne sa po asfaltovej a pokračujúcej poľnej cestičke dostanete k zrúcanine hradu Korlátko. Hrad sa nachádza asi 5 minút peši od rozhľadne. Výstup na hrad je nenáročný a zvládnu ho aj malé deti.
  • V okolí sa nachádza veterná elektráreň, ktorá poteší najmä deti. Pri veternom počasí môže spôsobovať väčší hluk.
  • Veľké lúky s nízkou trávou v okolí priam lákajú vychutnať si tú pravú piknikovú atmosféru. Nezabudnite si preto na výlet nabaliť pitie a dobroty do batôžka. :)

Prechádzka je ideálna pre rodiny s deťmi.

Rozhľadňa je verejnosti voľne prístupná.


Fotografie podliehajú autorským právam.

Mapa: N 48° 34′ 20″ E 17° 23′ 27″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár