23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Jumika-tanečné predstavenie pre deti

06.02.2020 Autor: Zuzka, Foto: tabacka.sk
Termín: 22.02.2020 Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

jumika

Kedy: 

  • 22. februára 2020  (sobota) o  11:00  hod.
  • 22. februára 2020  (sobota) o  15:00 hod.

Kde: Tabačka KulturFabrik, Gorkého 2, Košice, BlackBox

Rodinné tanečné predstavenie ideálne ako prvý dotyk dieťaťa s divadlom a tancom.
“Jumika je tajomná bytosť, ktorá ma spája s domovom od ktorého som vzdialená. Je mojím spojením so slovanskými koreňmi; je prírodou, láskou, dňom i nocou. Bohyňa, ktorá je všetkým a cíti všetko. Svety sa schovávajú v jej šatách.”
Predstavenie na ktorom nie je detský divák odsúdený do úlohy anonymného pozorovateľa v tme, ale môže sa stať súčasťou tajomného sveta, ktorý pred ním Jumika odkrýva.

Produkcia: PST-Priestor Súčasného Tanca; autorka a performerka: Katarína Rampáčková; kostým: Clara a Berta Ros; hudba: Stroon; svetelný dizajn: Róbert Farkaš; foto: Orsi Varga

Dĺžka trvania: 45 min 
Vstupné:
  • pre verejnosť: 3 eurá
  • deti do 3 rokov zdarma

Predstavenie je sprístupnené aj širokej verejnosti.
Predstavenie sa odohrá v rámci projektu „Tancom tvorím seba a svet“ pre deti a ich rodičov zo sociálneho zariadenia Dorka – centrum pre obnovu rodiny v Košiciach. Projekt naväzuje na rozvojové programy centra Dorka, ktorých cieľom je zmysluplné trávenie voľného času detí zo sociálne znevýhodneného málo podnetného prostredia ako nástroj na prevenciu negatívnych javov. Cieľom realizátora projektu, PST-Priestor Súčasného Tanca, je ukázať iný rozmer súčasného tanca. Tanečné umenie ako nástroj, prostredníctvom ktorého sa účastníci učia vnímať, tvoriť, komunikovať a byť tolerantní.

 

Napíšte komentár