26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Soboty pre deti: Prešporské rozprávky

02.02.2020 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 08.02.2020 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
presporske

Zdroj: FB EDUdrama

Vhodné od 3 rokov
Vstupné: 2€ / osoba
Rezervácie: jurinova@edudrama.sk
Dátum a miesto: sobota, 8.2.2020, Račianska 78, Bratislava

Rezervácia miest (obmedzená kapacita) je možná do piatku 7. 2. 20.00 hod. Rezerváciu si treba vyzdvihnúť najneskôr 10 min pred začatím predstavenia.

Prešporské rozprávky? Ale veď Prešporok, to bolo dávno... Nie až tak dávno! Bratislava sa volala Prešporok. A ako každé poriadne mesto, aj toto malo veľa tajomných príbehov a starých legiend. Akoby aj nie?! Keď je kráľ pochabý, mestská kasa prázdna a Turci sa blížia k hraniciam, je potrebné, aby obyčajní ľudia z Prešporka zachránili mesto.
Čo sa dá robiť s duchom, ktorý straší na hrade a ako získať ukradnuté kráľovské klenoty? Prečo sa hodiny montovali iba na tri strany veže? A ako poraziť tureckú armádu?
Stačí kus odvahy, dobré srdce a kvapku šibalstva. A k tomu dobre upečený, voňavý bratislavský rožok. Prídte ho ochutnať!

Inscenácia Prešporské rozprávky divákom zábavnou formou s pestrým hudobným sprievodom predstavuje viaceré legendy a príbehy zo starého Prešporka. Postavy a situácie v inscenácii sú tvorené tak, aby nezobrazovali iba historické udalosti, ale aby humornou formou odzrkadľovali aj súčasné témy ako napríklad poverčivosť, hľadanie svojho domova, odsudzovanie a predsudky voči slabším alebo lakomosť mocných pánov a dobrosrdečnosť obyčajných ľudí. Rozprávka je výtvarne pestrá, nápaditá a svojim charakterom je ladená do štýlu pouličnej komédie pre deti i dospelých.
V rozprávke vystupujú dvaja herci – sprvu v úlohe pekára a pekárky, ktorí behom predstavenia vystriedajú množstvo postáv. Inscenácia obsahuje energické herecké nasadenie plné bábkarskej zručnosti a činohernej prirodzenosti.

Napíšte komentár