19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Boli sme, videli sme... Vyhliadková veža UFO

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

overene logo1Zažili ste už niekedy pocit turistu vo vlastnom meste? My sme si to dnes vyskúšali a to s destináciou, kde aj napriek tomu, že tu roky žijeme, doteraz sme ju nenavštívili a vždy na ňu len s diaľky pozeráme. Dnes sme sa s deťmi vybrali na vyhliadkovú vežu UFO spojenú s reštauráciou UFO watch.taste.groove.

UFO asi špeciálne predstavovať nemusíme. Je jednou z hlavných dominánt nášho hlavného mesta a týči sa nad Mostom SNP už dlhé roky. Veľakrát sme sa pod ňou prechádzali, no až dnes sme si povedali, že spojíme našu zimnú decembrovú prechádzku a návštevu vianočných trhov v centre s vyhliadkou na Bratislavu z opačnej strany ako je hrad.

IMG 20191201 143157400

Zdroj: sdetmi.com

Aj napriek tomu, že bol víkend, nemuseli sme dlho čakať a po zakúpení lístkov sme sa výťahom vyviezli do priestorov recepcie priamo v reštaurácii. Deti boli zvedavé, či výťah pôjde "naklonený nabok", tak ako stoja piliere konštrukcie - a či to tak skutočne je, neprezradíme, odporúčame otestovať na vlastnej koži, či zmysloch :)

IMG 20191201 141749927 HDR

Zdroj: sdetmi.com

 

Keďže bolo vonku pekne slnečno, vybrali sme sa najskôr na vyhliadku, ktorá je prístupná po niekoľkých schodoch priamo z reštaurácie. A výhľady skutočne stoja za to, veď posúďte sami :)

IMG 20191201 143706065 HDR

Zdroj: sdetmi.com

IMG 20191201 143434714 HDR

Zdroj: sdetmi.com

IMG 20191201 143533141 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Z UFO je krásne vidieť na všetky strany, pozreli sme si Bratislavský hrad, Dunaj, Sad Janka Kráľa ale aj vzdialené rakúske veterné "vrtule". Mimochodom výška UFA je 95 metrov a zaujímavosťou je, že UFO je členom World Federation of Great Towers, spolu napríklad s Eiffel Tower, Empire State Building, či najvyššou budovou sveta  - Burj Khalifa :)

Cestou z vyhliadky sme sa zastavili na kávičku a koláčik v reštaurácii - kaviarni, priamo na UFO. Ceny sú síce vyššie ako v bežných reštauráciách, ale asi každý pochopí "vysokohorskú" prirážku, keďže si kávu s dezertom vychutnávate v naozaj príjemnej kaviarni s luxusným výhľadom na celé mesto. Obsluha bola príjemná a rýchla, aj napriek množstvu turistov, ktorí sa tu takto v nedeľu poobede zišli.

IMG 20191201 144549754 HDR

Zdroj: sdetmi.com

overene logo1Za nás môžem UFO watch.taste.groove. úprimne odporúčať, pre nás rodičov, ale i deti je to určite zážitok na celý život. Na stránke vyhliadky je možné zakúpiť i darčekové karty do reštaurácie, čím môžete potešiť vašich blízkych naozaj exkluzívnym darčekom (nielen na Vianoce :) ) Výhľady, či fotky z vyhliadky sú vraj najkrajšie pri západe slnka, čo sa nám dnes nepodarilo potvrdiť, ale aspoň máme o dôvod viac sa sem raz vrátiť :)

Boli ste už s deťmi na vyhliadkovej veži UFO? Podeľte sa s nami aj o Vaše skúsenosti do komentárov nižšie. Pre viac foto kliknite na fotogalériu vľavu.

Napíšte komentár