29. 03. 2024 Miroslav 18°C Oblačno

Detské opatrovateľské centrum Dubáčik

, Foto: doc-dubacik.sk
Adresa:Suché miesto 60, 90025 Chorvátsky Grob - Čierna Voda Telefón:0949 137 332 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Sme detské opatrovateľské centrum („súkromné jasličky“), nachádzame sa v tichom a bezpečnom prostredí Čiernej vody (Chorvátsky Grob) v samostatne stojacom rodinnom domčeku s priestrannou záhradou. V našich priestoroch sa nachádza veľká centrálna miestnosť, slúžiaca len na účely a potreby „našich“ deti, dve spálničky a dve sociálne zariadenia.

Snažíme sa o skĺbenie profesionálneho prístupu s rodinným. Zohľadňujeme potreby každého dieťatka zvlášť a zároveň sa snažíme prispôsobiť aj Vám, rodičom. Pracujeme podľa metodických materiálov Ministerstva školstva – program výchovy a vzdelávania detí v materských školách ISCED 0. Každý deň sa snažíme rozvíjať inú zložku : matematické predstavy, prosociálna výchova, jazyková výchova, rozvíjanie poznania,  literárna výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, pracovná výchova. Využívame prvky pedagogiky M. Montessori, zážitkové učenie, individuálny prístup. Ponúkame možnosť integrácie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. S deťmi pracuje kvalifikovaný personál.

V jasličkách deti vedieme k základným návykom (ako je chodenie na nočník/záchod, jedenie pri stolíku, obliekanie, základy slušného správania, ...) potrebnými pre vstup do materskej školy. S deťmi pracujeme na zlepšení senzo-motoriky, komunikácie, kooperácie, snažíme sa o rozvoj pamäte, logického myslenia, slovnej zásoby, a to prostredníctvom systematického každodenného učenia a hier.

Do nášho detského opatrovateľského centra prijímame detičky od I. roku po dovŕšenie IV. roku.
Starším deťom sa ale nebránime. Prijímame aj neodplienkované a nechodiace deti. Všetko čo budú najbližšie roky života potrebovať sa naučia práve tu. Detičky nemáme rozdelené do tried majú spoločné aktivity. Tie sú spracované tak, aby zodpovedali  vývojovému stupňu každého dieťatka zvlášť.

Sme pre Vás otvorení každý deň v týždni okrem víkendov a štátnych sviatkov od 7:30 do 18:00 hod. V snahe vyjsť Vám v ústrety je možné zariadenie otvoriť skôr, prípadne zatvoriť neskôr, ale len po osobnom dohovore (Po včasnom upozornení Vám meškanie do 20min po záverečnej hodine nebudeme účtovať.).

Do centra si treba doniesť (okrem ratolesti :)):
- Pravdivo vyplnenú prihlášku s kontaktnými údajmi, podpísané oboznámenie s podmienkami prijatia dieťatka do centra
- Náhradne veci na prezlečenie ako je tričko, ponožky, tepláčiky, spodné prádlo (v procese               odvykania   od plienok, treba doniesť min. po 5ks rezervného spodného prádla, ponožiek a tepláčikov
- Papučky
- Pyžamko
- Vlastné plienky
- V letných dňoch opaľovací krém

Každodennou súčasťou je hygiena. Každej stravovacej jednotke predchádza umývanie rúk, taktiež po príchode z vonka a po použití toalety.

Cenník

Mapa: N 48° 13′ 1″ E 17° 14′ 1″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár