19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Tatranský ľadový dóm 2019

30.10.2019 Autor: Zuzka, Foto: vt.sk
Termín: 12.04.2020 a ďalšie Mesto:Hrebienok Zdroj:stránka organizátora

plagat Tatransky dom nahlad

Zavítajte na krásny zimný Hrebienok a zažite čaro majestátneho TATRANSKÉHO ĽADOVÉHO DÓMU.

Túto dominantnú ľadovú krásu môžete vidieť na Hrebienku od 22. novembra 2019. 

Na majstrovskom diele sa podieľalo kompletne 18 sochárov z Litvy, Nemecka, Poľska, Česka a Slovenska. Hlavným staviteľom je aj tento rok Adam Bakoš. Na stavbu sa použilo neuveriteľných 1880 blokov ľadu, ktoré dokopy vážia viac ako 225 ton. Ľadový dóm je umiestnený v kupole o priemere 25 m a najvyšší bod stavby dosahuje výšku až 11,5 m

Hlavnou témou krásneho a veľkolepého ľadového chrámu je tento rok Katedrála Notre-Dame, tiež nazývaná aj Chrám Matky Božej v Paríži. Katedrála je zaradená medzi svetové kultúrne dedičstvo UNESCO.  V Tatranskom ľadovom dóme môžete očakávať kópiu nádhernej západnej fasády, kde sa nachádzajú tri hlavné vchody, nad prostredným dominuje vitrážové okno rozetového tvaru. Nad hlavnými vchodmi sa týčia dve predné hlavné veže slúžiace ako zvonice.Táto majestátna ľadová stavba, ktorá nemá na Slovensku obdobu, rozhodne stojí za návštevu. Očarí vás precíznou prácou a detailmi, ktoré zvýrazní pôsobivé osvetlenie.

Príďte si preto vychutnať tento slovenský unikát a preneste sa na chvíľu do tatranskej ľadovej rozprávky. Ešte silnejšiu emóciu ponúka dóm, keď sa rozozvučí vďaka živým hudobným koncertom, ktorých bude počas zimnej sezóny hneď niekoľko.

Na Hrebienok k Tatranskému Dómu vás pohodlne vyvezie pozemná lanovka zo stanice Starý Smokovec. Lístky na lanovku si môžete komfortne zakúpiť na pokladni v Starom Smokovci.

KONCERTY V TATRANSKOM DÓME
 

24.11. 2019 o 15:30  - Barbora Botošova a Lukaš Pišta

Barbora Botošová, vnučka legendárneho virtuóza Jána Berkyho Mrenicu, je slovenská huslistka a interpretka zastupujúca predovšetkým žáner World Music a Ethno-Jazz. Lukáš Pišta študoval hudobno -dramatický odbor na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Na doskách Divadla Nová scéna ste ho mohli vidieť v muzikáloch Hairspray (Seaweed), Obchod na korze, Mata Hari, Madame de Pompadour.

29.12. 2019 o 15:30 -  Music Theatre Orchestra 

MTO je univerzálne hudobné teleso, ktoré ma široký a kvalitný repertoár. Presvedčili nás o tom aj na otváracom koncerte Tatranského dómu v roku 2017, kde v ich podaní odzneli náročné skladby od Haydna, Pietra Mascaniho, Bacha ale aj Mariána Vargu.

5.1. 2020 o 15:30 - Ján Fiala a Štefán Szabo

Koncert je určený pre všetkých milovníkov dobrej hudby. Gitarista Štefana Szabó sa predstaví v hráčskom duete s Jánom Fialom/vibrafón, bicie. Štefan Szabó je člen skupiny Zuzana Mikulcová Band.

23.2. 2020 o 15:30 -  Martin Geišberg a Daniel Špiner

SANDONORIKO je autorský projekt s autorskou hudbou a autorskými textami. Texty sú magicko realistické a hudba poetická, občas premiešaná básňami, nebrániaca sa ani experimentu. Projekt trvá štyri roky a má za sebou desiatky koncertov a hudieb do divadelných predstavení. Po 13 rokoch Martinovho aktívneho pôsobenia na koncertnej scéne nahral spolu s Danom prvý pesničkový album "V jabloňovom kraji", ktorý v 10. ročníku Radio_Head Awards získal nomináciu v žánrovej kategórii World Music / Folk.

12.4. 2020 o 15:30 - BON BON trio

Dievčenské hudobné zoskupenie – BonBon Trio hrá Paris City Songs, piesne z parížskych kaviarní, plné emócií a silných melódii, ale aj svetové hity upravené do tejto podoby Édith Piaf, Yann Tiersen (Amélia z Montmartru), Juliette Gréco, Beatles, Queen, Michael Jackson, Nat King Cole, Sting, Astor Piazzolla, Goran Bregović

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Cyril Filip 05.01.2020, 12:29

    Nádherný zážitok vidieť krásne majstrovské diela z ľadu.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár