20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Boli sme, videli sme... Chalet Strachan

Autor: Maria Bodnarova, Foto: sdetmi.com
CS 10 1024x683

Zdroj: chaletstrachan.sk

Predstavte si rozprávku o Drevenom zámočku, v ktorej šli zvieratká na výlet a našli vysnívaný domček, v ktorom napokon ostali všetci spolu bývať. Tak takú rozprávkovú "chalúpku snov" sme s rodinou navštívili aj my. Je schovaná v súkromí v lese, v Ždiari, na hrebeni Spišskej Magury s výhľadom na celé Belianske Tatry. Volá sa Chalet Strachan. Chcete o ňom vedieť viac? Čítajte ďalej... :)

Kartičku (kľúč) od Chaletu sme si vyzdvihli v Penzióne Strachan priamo v Ždiari. Milá recepčná nás znavigovala, ako sa dostaneme od Penziónu k Chaletu. Keďže pri našom príchode už bola tma, trocha som sa bála, či tam trafíme. Cestička vedie cez lesík po úzkej kamienkovej ceste, ale inštrukcie boli presné a my sme dorazili na miesto na prvý pokus a bez blúdenia. :) Kartou sme si otvorili dvere, vošli dnu a ostali stáť v predsieni plní úžasu a prekvapenia.

IMG 20191004 201513

Zdroj: marylyn

Chata je jednoducho nádherná. Je celá z dreva, ladená vo vidieckom štýle s modernými prvkami, ktoré ma úplne dostali. Každý prvok a detail vnútri je premyslený a doladený. Z predsiene vedú dvere do kúpeľne, kuchynskej a obývacej časti a spálne. V Chalete sa nachádza jedna spálňa s manželskou posteľou, z ktorej vedú schody na bydlo. V bydle sa nachádzajú dve postele, ktoré sú prioritne určené pre deti, ale vyspí sa na nich pohodlne aj dospelý človek. Jedna z postelí je naviac zabudovaná v domčeku, čo je ozajstný splnený sen každého dieťaťa. Naše deti sa samozrejme nevedeli dohodnúť, kto bude spať v domčeku, a tak tam napokon spali obaja. :) 

IMG 20191004 201539

Zdroj: marylyn

IMG 20191004 203042

Zdroj: marylyn

chalet interier 1 1920x1080

Zdroj: chaletstrachan.sk

Ďalšie dvojlôžko na spanie sa nachádza priamo nad kuchynskou časťou chaty. Je v tvare zimných saní a vedú k nemu strmšie drevené schody. V obývacej časti sa nachádza ešte gauč, ktorý sa v prípade potreby dá rozložiť na spanie pre ďalšie dve osoby. Spolu sa tak v chate môže vyspať až 8 osôb. Každé lôžko v Chalete má svoje osvetlenie, čo zaručuje super pohodlie, a na každom pripravenom lôžku pre deti na nich čakali aj plyšoví kamaráti. Musím povedať, že ma veľmi milo prekvapili aj matrace (nie príliš mäkké ani príliš tvrdé) a mäkučké lôžkoviny a obliečky, v ktorých sa spalo ako na obláčiku.

IMG 20191004 201743

Zdroj: marylyn

 

Centrálnou časťou Chaletu je kuchynsko - obývacia časť. Pri príchode tu na nás čakala na uvítanie misa čerstvých jabĺčok, minerálka, oriešky a uvítací drink (miestna špecialita :). Top prvkom tejto časti je elektrický krb, ktorý dodáva celej miestnosti príjemný dotyk tepla domova. Samozrejmosťou je televízia

IMG 20191004 201618

Zdroj: marylyn

CS 4 1024x683

Zdroj: chaletstrachan.sk

Kuchyňa je komplet vybavená riadom (taniere, misky pre deti, poháre, hrnčeky, džbány, hrnce, panvica, príbory, kuchynské náradie, strúhadlo na syr, dosky na krájanie a ďalšie), kuchynskými spotrebičmi (chladnička, umývačka riadu, mikrovlnka, rýchlovarná kanvica, toastovač, sklokeramická varná doska, automatický kávovar s neobmedzenou kávou) a dokonca aj takými detailami, ako sú olej, soľ, cukor, korenie, papierové obrúsky, špáradlá či alobal. K dispozícii pre hostí je aj minibar v podobe "zázračnej skrinky s dobrotami", v ktorej nájdete všakovaké "lakotinky", ak vás prepadne náhly hlad alebo chuť na ničo dobré. :)

CS 1 1024x683

Zdroj: chaletstrachan.sk

Kúpeľňa je vybavená priestranným sprchovacím kútom, WC a dvoma umývadlami. Ani tu nechýbajú originálne prvky z dreva a bohaté vybavenie - poháriky na zubné kefky, mydlo na ruky, fén na vlasy, uteráky, župany, papuče a na WC dokonca osviežovač vzduchu. 

IMG 20191004 201905

Zdroj: marylyn

IMG 20191004 201835

Zdroj: marylyn

Z obývacej časti je vstup na veľký balkón so sedením, kde sme si s manželom najradšej vychutnávali rannú kávu s nádherným výhľadom na Belianske Tatry. Rovnako krásnym výhľadom sa však dá potešiť z každého okna v Chalete.

IMG 20191005 082227

Zdroj: marylyn

IMG 20191005 082358

Zdroj: marylyn

Stravu sme v Chalete nemali, ale v prípade záujmu vedia hosťom zabezpečiť za príplatok dovoz stravy podľa požiadaviek priamo z menu Penziónu Strachan. V Penzióne sme osobne využili wellness, ktoré je rovnako za príplatok. Je síce maličké, ale postačujúce na úžasný oddych a zrelaxovanie či už po letnej turistike alebo zimnej lyžovačke.

Čo ešte dodať

Chalet Strachan je vlastne výstupnou stanicou lanovky, ktorá vedie od Penziónu Strachan a využíva sa v lete na dopravu k rodinnému parku Strachankovo a v zime pre lyžiarov. Je to super bonus hlavne v zimnom období - po lyžovačke pohodlne zosadnete z lanovky a ste hneď doma. :) Keďže my sme tu boli mimo sezóny, lanovka nebola v prevádzke a tak sme tu mali úplné súkromie. V blízkej budúcnosti sa plánuje ešte nalepenie zrkadlových fólií na okná pre väčšie súkromie ubytovaných hostí. Ak vlastníte domáce zvieratko, určite vás poteší aj informácia, že Chalet je Pet Friendly. Parkovanie je zdarma priamo pri Chalete.

Chalet strachan zvonku 1024x683

Zdroj: chaletstrachan.sk

Vybavenie v kocke

  • 2x TV
  • rádio
  • trezor
  • wi-fi
  • elektrický krb
  • parkovanie
  • balkón
  • komplet zariadená kuchyňa
  • 8 lôžok

A čo nám v Chalete chýbalo?

Absolútne nič. :) Vstali sme, kedy sme chceli, navarili sme si, na čo sme mali chuť, išli sme spať, kedy sme chceli, nikoho nerušili naše veselé, štebotajúce, pobehujúce a šantiace deti a my sme si v pohode užili náš malý súkromný rodinný výlet. 

Kam na výlet v okolí

V lete odporúčam navštíviť Family park Strachankovo priamo v areáli, kde sa detičky potešia zvieratkám a detským sezónnym atrakciám (domčeky na strome, skákacie atrakcie, lanové preliezky a pod.). V blízkom okolí sú výbornými tipmi na výlet Belianska jaskyňa, Chodník korunami stromov, Svetelný dom v Ždiari či výlet lanovkou z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso. Viac tipov na výlety v Tatrách nájdete na našich stránkach. :)

Bonus pre vás

Ak máte aj vy chuť stráviť pobyt v Chalete Strachan, s kódom SDETMIVZDIARI si naň môžete uplatniť zľavu 10%. :) A takto vyzerá výhľad z okna v lete:

CS 7 1024x683 1

Zdroj: chaletstrachan.sk

Recenziu pre vás pripravila Majka. :)

Napíšte komentár