25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Poľovnícke dni na hrade Modrý Kameň 2019

27.08.2019 Autor: Annie, Foto: Hrad Modrý Kameň
Termín: 07.09.2019 Mesto:Modrý Kameň Zdroj:stránka organizátora
plagat Polovnicke dni 2019

Zdroj: Hrad Modrý Kameň

V sobotu 7. septembra 2019 sa na hrade koná podujatie s celodenným programom Poľovnícke dni 2019.
Program sa začne o 10:00 hod. slávnostnou Hubertovou svätou omšou v kaplnke Sv. Anny na hrade.
Množstvo poľovníckych združení a spolkov si zasúťaží v jedinečnej súťaži vo varení poľovníckeho guľášu, ktorá je tradičnou súčasťou Poľovníckych dní.

Návštevníci si môžu počas celého podujatia pozrieť ukážky z kynológie, zapojiť sa do súťaží v ručnom pílení dreva, hode kyjakom či streľbe zo vzduchovky. Na podujatí v priestoroch kaplnky Sv. Anny vystúpia Citaristi z Neniniec. Hosťami dňa budú Veronika Rabada s kapelou, spolu s hercom Ľubomírom Paulovičom, ktorý sa okrem herectva venuje aj divadelnej a televíznej réžii.

O výbornú náladu sa postará skupina Peter Cmorík band. Moderátorkou podujatia bude Veronika Paulovičová.
Deti môžu spoznávať prírodu formou zážitkového učenia. Potešia ich aj členovia šermiarskej skupiny Ricasso, ktorí ich naučia streľbu z luku, či šerm. Tie najodvážnejšie sa môžu uchádzať o pasovanie do poľovníckeho cechu samotným grófom Balašom. Celé poobedie sa môžu na nádvorí kaštieľa zabaviť so skákacím hradom a trampolínou. Vyskúšať si s RC modelmi áut.

Expozície múzea budú otvorené počas celého dňa, sprístupnené budú aj bábkarske tvorivé dielne v múzeu. Najmenších poteší Hračkovisko s možnosťou pohrať sa v múzeu. Tešíme sa na vás!

Vstupné:

  • 3 € dospelí
  • 1 € deti a dôchodcovia

 

Napíšte komentár