19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Kam s deťmi v Štúrove a blízkom okolí

Autor: Danka, Foto: fotky jednotlivých zariadení, , Sponzorovaný obsah
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
sturovo 02

Zdroj: sdetmi.com

Vybrali ste sa s deťmi na dovolenku do Štúrova? Pripravili sme si pre vás pár overených tipov na miesta, ktoré určite nesmiete vynechať:)


 

VÝLETNÁ LOĎ BALU

Mesto: Prístav Dunaj - Štúrovo

balu

Zdroj: FB Výletná loď BALU - Štúrovo

Zobrali ste svoje detičky na dovolenku do Štúrova a neviete kam ich zobrať?
Máme pre vás overený tip na výlet - Plavba loďou po našej najväčšej rieke by nemala uniknúť žiadnemu správnemu dovolenkárovi. Plavba začína v Popey bare, loď sa plaví najskôr proti prúdu na slovenskej strane Dunaja a späť sa vracia po prúde maďarskou stranou. Nenechajte si ujsť jedinečnú možnosť pozorovať nádhernú scenériu z paluby lode. Novinkou je, že sa na výletnú loď BALU z kúpaliska Vadaš (spred hlavnej pokladne kúlapiska) - v mesiacoch júl-august, dostanete priamo červeno-bielym vláčikom. Vláčik vás odvezie zadarmo na loď  vždy pol hodinu pred plavbou.

104689972 2634261166786046 2220771941784244341 n

Zdroj: FB Výletná loď BALU - Štúrovo

104849007 613257602874939 1508981840909440470 n

Zdroj: FB Výletná loď BALU - Štúrovo

Viac info nájdete TU.


RELAXAČNÝ KOMPLEX VADAS THERMAL ŠTÚROVO 

Mesto: Štúrovo

vasas

Zdroj: vadasthermal.sk

 

Vo Vadas Thermal Resort nájdete 7 vonkajších a 2 kryté bazény, medzi nimi masážny bazén, vonkajší sedací bazén s celoročnou prevádzkou a jedinečný bazén s umelým vlnobitím Lagúna. Termálne kúpalisko II sa nachádza v centre mesta asi 500 m od Vadas thermal Resort. Termálne kúpalisko Vadaš sa nachádza na juhu Slovenska, v blízkosti slovensko- maďarských hraníc. V areáli sa nachádzajú aj tobogany a atrakcie, ktoré sú určené najmä pre deti, ale aj pre dospelých.


ESZTERHÁZY CUKRÁSZDA PÁRKÁNY

Mesto: Štúrovo

cukraren

Zdroj: FB Eszterházy Cukrászda Párkány

Dostali ste chuť na koláčik a kávičku a vaše detičky na zmrzlinu? Odporúčame vám navštíviť cukráreň Eszterházy. Majú tam nielen vynikajúce zákusky, koláče,torty ale aj zmrzliny od výmyslu sveta, ktoré si môžete vychutnať v tejto útulnej cukrárničke v príjemnom prostredí. A ako bonus chutná kávička k tomu:)


MESTSKÉ KINO DANUBIUS 

Mesto: Štúrovo

kino

Zdroj: kinodanubius.mojekino.sk

Kino disponuje osemkanálovým priestorovým zvuk Dolby Surrnound 7.1, digitálnym obrazom a samozrejme X.pand 3D  systémom s aktívnymi okuliarmi. Kinosála je klimatizovaná, esteticky veľmi vkusne upravená a pohodlnými  čalúnenými sedadlami. Pri detských predstaveniach  pre najmenších  divákov poskytujeme týmto aj detské podsedáky, aby  tí najmenší mali možnosť nerušene sledovať filmové predstavenia. Svojou kapacitou 147  miest na sedenie uspokojuje  záujem verejnosti o kinematografické umenie. 


MESTSKÉ MÚZEUM ŠTÚROVO

Mesto: Štúrovo

muzeum

Zdroj: muzeum.sk

Mestské múzeum Štúrovo bolo umiestnené v starobylej budove Franklovcov postavenej v 19. storočí a svoje brány pre verejnosť otvorilo v máji roku 2004. Z územného hľadiska je zaradené ako miestne múzeum, podľa odborného zamerania je to múzeum s národopisným a vlastivedným zameraním. Múzeum má momentálne tri siene pre stále výstavy, jednu pre dočasné výstavy a výstavu vo voľnej prírode na nádvorí.

Viac informácií TU.


MOST MÁRIE VALÉRIE  

Mesto: Štúrovo/Ostrihom

most

Zdroj: m.behame.sk/

Ak by ste zatúžili po prechádzke, jednoznačne si nemôžete nechať ujsť prechádzku cez Most Márie Valérie, ktorý  spája Štúrovo s Primaciálnym ostrovom v Ostrihome. Povedzme si úprimne, kde inde by ste mohli stáť na 2 miestach naraz? :) Prechádzka je nenáročná, a musím vám povedať, že ten výhľad stojí zato:) Ak už budete v Ostrihome nezabudnite si zájsť do starého mesta na námestie na koláčik a kávičku:) 


OSTRIHOMSKÁ BAZILIKA

Mesto: Ostrihom

ostrihom oficial

Zdroj: pixabay.com

Keď už budete v Ostrihome, určite odporúčame navštívíť aj Ostrihomskú baziliku:) Na baziliku sa dostanete peši aj s kočíkom bez problémov:) Hore k bazilike je aj výťah, takže nie je problém absolvovať prehliadku taktiež s kočíkom:) Z baziliky máte krásny výhľad na celé Štúrovo ako aj na Ostrihom:) Náš malý drobec tam veľmi rád chodí:) Môžete absolvovať aj prehliadku baziliky a klenotnice za poplatok. Odporúčam vám zo Štúrova ísť štúrovským vláčikom, ktorý vás odvezie až pred baziliku:) Detičky tak majú zážitok, že idú vláčikom a tie výhľady na okolie určite stoja zato:)


ROMÁNSKY KOSTOL PANNY MÁRIE A ROTUNDA V BÍNI

Mesto: Bíňa

bina

Zdroj: nitra.eu

Ak by ste zatúžili po histórií, odporúčame vám výlet do obce Bíňa, ktorá sa nachádza na Slovensku v okrese Nové Zámky, leží na brehu Hrona. V obci je rímskokatolícky románsky Kostol Panny Márie z pred roka 1217 s viditeľnými zvyškami obvodových múrov priľahlého kláštora a kaplnka - rotunda Dvanástich apoštolov z 12. - 13. storočia.


ROZHĽADŇA v KRAVANOCH NAD DUNAJOM

Mesto: Kravany nad Dunajom

rozhladna

Zdroj: FB Dunajské zaujímavosti

V bezprostrednej blízkosti dunajskej hrádze, vyrástla v roku 2013 viac ako 17 metrov vysoká turistická rozhľadňa. Po vystúpaní 90-tich schodov je možné pozorovať slovenskú aj maďarskú stranu Dunaja. Okolo rozhľadne vedie medzinárodná cyklotrasa Eurovelo.


BOBOVÁ DRÁHA VYŠEHRAD

Mesto: Vyšehrad

bobovadraha

Zdroj: visegrad.bobozas.hu

Ak by ste chceli so svojimi detičkami zažiť trošku adrenalínu, určite choďte vyskúšať bobovú dráhu, ktorá sa nachádza v krásnej prírodnej scenérii nad obcou Vyšehrad. V prevádzke sú  2 dráhy - letná dráha je tzv. korytová ,druhá dráha, koľajnicová alebo alpská,je v prevádzke počas celého roka. V prípade daždivého počasia a sneženia sú všetky boby vybavené strechou z plexiskla.Zo zákrut strednej časti dráhy sa ponúka nádherný pohľad na blízky hrad,Fellegvár. Boby sú ťahané na najvyší bod dráhy vlekom po úseku 240m,nasleduje samotná jazda s 11 serpentínmi. 


BONUS NA ZÁVER :)


JAZDA ŠTÚROVSKÝM VLÁČIKOM

Mesto: Štúrovo

sturovsky vlacik

Zdroj: sturovskyvlacik.sk

Zoberte svoje detičky na výlet štúrovským vláčikom. Či už sa rozhodnete , že pôjdete na večernú vyhliadku Ostrihomu, alebo si spravíte výlet, že pôjdete najprv vláčikom a potom loďou - jedno je isté vy aj vaše detičky budete mať super zážitok:)

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Veronika 08.01.2020, 10:48

    Okrem štúrovského kúpaliska odporúčam aj aquapark v neďalekom Ostrihome. ceny sú dobré, bazénov dosť. Odporúčam prísť skôr ráno, aby ste mali kde zaparkovať pred aquaparkom. za parkovanie sa platí. nevýhodou je nedostatok miest na ležanie a málo tieňa.

  • Dada 01.01.2020, 22:36

    Do Štúrova chodíme pravidelne, keďže to máme blízko. Sme tam viackrát cez leto, ale niekedy aj v zime. Kúpalisko Vadas patrí medzi naše obľúbené kúpaliská, odporúčam ho navštíviť. Dcérka sa vždy najviac teší na jazdu štúrovským vláčikom, nastúpime naň v Štúrove a odvezie nás až do Ostrihomu k bazilike. Išli sme s ním už viackrát. Bol to perfektný zážitok. Niekedy, keď je dobré počasie, tak prejdeme do Ostrihomu aj pešo po Moste Márie Valérie. Chodievame tam radi na trhy.

  • Patrícia 22.11.2019, 21:07

    Štúrovo je top pre deti, ďakujem za tipy v okolí využili sme ked nebolo počasie priamo na kúpanie. Ale vrelo odporúčam kúpalisko Vadaš, naša srdcovka už 4rokom čo máme deti. Cukráreň tiež stojí za zmienku, keďže bez zmrzky sa cez leto neda existovať. Treba aj na pamiatky myslieť, takže Ostrihom je nádherný. Ešte chceme vyskúšat plavbu,tak snáď budúci rok už sa podarí

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár