18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

MIMACI

Autor: Maria Bodnarova, Foto: MIMACI
Adresa:webový portál pre celú SR Telefón: E-mail:mimaci@mimaci.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

MIMACI je nový zábavno-vzdelávací webový portál určený predovšetkým deťom v predškolskom a rannom školskom veku dostupný na webovej adrese www.mimaci.com.

Jedná sa o projekt, ktorý vznikal dva roky a bol navrhnutý vo veľmi jednoduchom a intuitívnom prostredí tak, aby ho zvládli ovládať aj tí najmenší s možnosťou vypočuť si zadanie.

Hlavnou myšlienkou projektu je zábavnou formou motivovať dieťa, aby vykonávalo určité úlohy a tým si rozvíjalo predstavivosť, kreativitu, ale aj iné kognitívne schopnosti. Podporiť u dieťaťa chuť objavovať a skúmať niečo nové a zároveň posúvať hranice psychického rozvoja. Používaním aplikácie môže dieťa nadobudnúť nové vedomosti o prírode, športe, zoznámi sa s elementárnou matematikou, získa lepšiu kontrolu pozornosti, naučí sa lepšie definovať priestor, usporadúvať predmety podľa zvolených atribútov. Táto počítačová aplikácia hravou formou rozvíja u dieťaťa logiku, priestorové videnie, pamäť, sústredenie, tvorivosť a pohotovosť . Učí ho zamerať sa na splnenie úlohy a dosiahnuť cieľ. Toto všetko sú základné predpoklady ďalšieho vzdelávania, ktoré čaká dieťa po nástupe do základnej školy. Pre lepšie oboznámenie sa možnosťami a funkcionalitou Vám odporúčame navštíviť kartu „FAQ“ – často kladené otázky, kde je v jednoduchosti a stručne popísané, ako aplikácia funguje.

Ponúka taktiež implementovanú mutáciu v anglickom jazyku, čo je veľmi silným pomocným nástrojom pri učení detí angličtine.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Nataša 09.12.2018, 15:17

    Túto hru naše deti zbožňujú, hrávajú ju aj v anglickom jazyku, veľké plus - žiadne reklamy na stránke.

  • Ivana 06.12.2018, 12:33

    Dakujem tvorcom, ze sa pustili do tohto portalu. Deti neklikaju bezducho na krasne obrazky, ako to zvycajne byva,ale hraju a ucia sa pri tom, ani o tom nevedia. Prijemna grafika a velmi krasne detske kresby. Drzim palce v dalsich projektoch. Parada a velmi odporucam aj ostatnym.

  • Jana.R 05.12.2018, 10:49

    Takéto niečo tu chýbalo!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár