25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Vychytávky sdeťmi.com partičky za mesiac november

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

vychytavky logoKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Inšpirujte sa aj vy, "ochutnajte", vyskúšajte, neoľutujete. :) 

Tešíme sa na vaše komentáre.


Drevený adventný kalendár so svetielkami

Na december deťom vždy pripravujem adventný kalendár sama, no namiesto sladkostí doň pre ne dávam drobné úlohy. Tento rok som objavila túto nádheru a neodolala som. :)  Drevený adventný kalendár vyzerá ako kúzelný vianočný domček a vyžaruje pravú vianočnú atmosféru. Má 24 malých drevených zásuviek, do ktorých sa dajú vložiť malé predmety ako cukríky, sladkosti či iné prekvapenia, a navyše svieti! Už sa teším, ako ho zbadajú deti, to bude radosti.

kalendar

Zdroj: marylyn

Pečiatky na vianočné keksíky

Milujem vianočné pečenie. Tú vôňu medovníčkov, škorice, vianočného korenia, keksíkov... Väčšinou musím piecť na dva krát, pretože prvú várku mi drobci stihnú pojesť. A tak som si povedala, že tento rok začnem skôr, aby ich to potom tak nelákalo. :) V Bille som našla super pečiatky na sušienky a vyskúšala nový recept na keksíky. Čo poviete, vyzerajú vydarene, však?

keksy

Zdroj: marylyn

Drevený Betlehem Janod

Keď som si tak prehliadala priania mojich detí Ježiskovi na internete, narazila som na tento úžasný drevený Betlehem Janod. Keďže mám doma troch malých nezbedníkov a nikde som nevidela podobný Betlehem v detskom prevedení, úplne mi učaroval. Obsahuje krásne maľované drevené figúrky Svätej rodiny, troch kráľov a zvieratiek v drevenej stodole, v ktorej sa narodil Ježiško. Detičky sa tak naučia, o čom sú Vianoce naozaj a zároveň sa môžu s Betlehemom pohrať a rozvíjať si fantáziu. 

IMG 20181120 082714

Zdroj: marylyn

Kniha Fingerprint activities Christmas

Vedeli ste, že edícia kníh Fingerprint activities má aj vianočné prevedenie? Milujem ju! Knižka je plná Vianoc. Detičky si namáčajú pršteky do farebnej atramentovej podušky a odtlačkami prštekov ozdobujú slávnostný vianočný stromček, vianočné pančuchy či perníčky, a nechýbajú ani zimné snehové scénky na otlačky sobov, vtákov, snehuliakov a mnoho ďalších. Parádna zábava na chladné zimné dni.

fingerprint2

Zdroj: marylyn

Učiaca veža

Syn mi doma veľmi rád pomáha, najmä pri varení. Prisúvať stoličku sa mi však nezdalo veľmi bezpečné a tak sme mu kúpili učiacu vežu, vďaka ktorej sa stal okamžite mojim parťákom v kuchyni. Zatiaľ mu do nej pomáham, no keď trocha podrastie, schodík posuniem nižšie, odstránim zadné priečky a bude na ňu vedieť vyliezť aj sám. Farebne sme si ju pekne zladili s kuchyňou a obaja si tak spoločné varenie užívame.

veza

Zdroj: uciacaveza.sk

Aroma balzamy

Pri nedávnej slabšej nádche mi kolegynka v práci ponúkla prvú pomoc v podobe aromabalzamu, ktorým som si potrela spánky a čelo. A čuduj sa svete, uvoľnilo mi to nos aj dutiny a jemne zmiernilo aj bolesť hlavy. Začala som hľadať na nete a objavila som čarovný obchodík, kde tieto voňavé zázraky nielen predávaju, ale aj vyrábajú. Teraz majú v ponuke aj vianočné darčekové balenie s balzamom pri nachladnutí, na dobrý spánok, pre lepšiu koncentráciu a proti depresívnym náladám. Perfektný darček pre každú mamičku. :)

aroma balzamy 2

Zdroj: Modrá púpava

Rýchlovarná kanvica Orava VK-4000

Mňa teda len tak niečo nenadchne, ale rýchlovarná kanvica Orava VK-4000 je úplne jedinečná svojho druhu. Viem si na nej totiž nastaviť presnú teplotu, na akú má ohriať vodu. Teraz si môžem zalievať obľúbený zelený čaj ideálnou teplotou 70 stupňov a tiež nastaviť presnú teplotu vody na prípravu mliečka pre najmenšieho synčeka. Voda sa dá nastaviť na ohrev 70, 80, 90 alebo 100 °C. Na konci pípne, zasvieti a až 60 minút udrží takto ohriatu vodu pri prednastavenej teplote! Zbohom studená káva! 

kanvica

Zdroj: marylyn

Ultrazvukový zvlhčovač vzduchu 

Boneco U200

Vonku je už poriadna zima a tak si v byte musíme občas aj prikúriť. Suchému vzduchu sa snažím predchádzať čo najviac, aby sa na nás nenalepili chorôbky a vírusy, a tak som domov kúpila ultrazvukový zvlhčovač vzduchu Boneco U200. Je skvelý, jednoducho sa používa a pracuje úplne potichu. Obsahuje ionizačnú striebornú tyčinku, ktorá vodu automaticky čistí a ničí baktérie v nej. Naviac má zásobník na vonné oleje, takže keď sa chcem príjemne naladiť, kvapnem doň pár kvapiek esenciálneho oleja a krásne nám rozvonia celú domácnosť. 

detsky dizajn

Zdroj: Interpharm

TUTO ekosáčky

Minule som na handmade trhoch objavila stánok s TUTO ekosáčkami. A keďže pokračujem vo svojej snahe žiť viac ekologicky, rozhodla som sa prejsť na ďalší level a vyskúšať ich. Sú elegantné, ekologické a praktické a ich kúpou som naviac podporila slovenskú produkciu - šijú ich totiž dôchodkyne pri Prešove. Navyše sú teraz v ponuke v peknom vianočnom balení spolu s vinšom, takže ich môžete podarovať aj ako darček.

46463427 266320474027527 9215315635985186816 n

Zdroj: Danka, sdetmi.com

Sklenená FLAŠKA

Mojim najnovším úlovkom na ceste v regulovaní plastov je táto sklenená fľaša. Má krásny obal, ktorý plní okrem dizajnovej funkcie aj funkciu ochrannú, a pevnú zátku, ktorú mi dokonca v prípade straty alebo poškodenia zašlú novú a úplne zadarmo. :) Ľahko sa čistí a nezosmrdí sa, ako iné fľaše. Júj a tie detské Flašky sú také chutnučké, že som jednu vzala aj pre dcéru vo menšom objeme 0,3 a dokonca s vlastným textom.

15826072 1903825933183488 3156417060597723294 n

Zdroj: Facebook Letti

Montessori krabička s vretienkami

Drevené hračky u nás jednoznačne bodujú (asi je to vidieť, však? :) A keď sa vďaka nim aj niečo nové naučia, nie je o čom. Montessori sada na učenie čísel a počtov obsahuje dve drevené krabičky rozdelené podľa čísel, ktoré sa dajú pekne zložiť do jedného celku, a 45 vretienok. Dieťa si nimi precvičuje spojenie hodnoty čísla a jeho symbolu, zároveň sa učí s týmito číslami počítať a kontrolovať si svoj výsledok podľa počtu vretienok. 

vretienka1

Zdroj: marylyn

Bonus pre malých maškrtníkov - adventný kalendár Chupa Chups

Aj keď pre deti uprednostňujem skôr zdravé dobroty pred klasickými sladkosťami, občas im doprajem aj nejaký ten malý hriešik. Adventný kalendár Chupa Chups je plný sladkých maškŕt od lízaniek až po žuvačky, s ktorými sa robia super veľké bubliny. Deťom zaručene vyčaruje deťom spokojný úsmev na tvári a každé ráno, keď máme problém vstávať do školy, ich motivuje k vyskočeniu do nového dňa. :)

Adventne kalendare Chupa Chups sik

Zdroj: Chupa Chups

Napíšte komentár