28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Vychytávky sdeťmi.com partičky za mesiac október

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

vychytavky logoKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Inšpirujte sa aj vy, "ochutnajte", vyskúšajte, neoľutujete. :) 

Tešíme sa na vaše komentáre.


Kovové slamky

V našej rodine sa snažíme myslieť a žiť viac EKO. Sú to maličkosti ako separovanie odpadu, nosenie si vlastnej tašky a odmietanie plastu. A keďže máme radi slamky, veľmi potešila alternatíva v podobe tých kovových. Doma mám celú sadu a jednu nosím stále so sebou. V balíčku je pribalená aj špeciálna kefka na čistenie, takže čistiť ich je gombička. Byť eko stojí kú­sok času a ob­čas aj viac pe­ňazí, ale dá sa za­čať napríklad aj od takýchto drob­ností. :)

letti 5


Termotaška Jabĺčka

Keď je vonku chladno a ja chcem preniesť na ihrisko teplé jedlo pre najmenšieho špunta, vytiahnem jabĺčkovú termotašku a problém je vyriešený. :) Taška je veľmi praktická napríklad aj pre detičky do špeciálnymi diétami, ktoré si v nej môžu vziať jedlo do školy, alebo pre maminky, ktoré si nosia domáci obed do práce. Naviac má krásny vintage dizajn. 

IMG 9300


Kniha Naj dopravné prostriedky v pohybe 

Na poslednej prechádzke kníhkupectvom som objavila najnovší kúsok pre malých motoristov. Táto naozaj úchvatná knižka má veľký formát, až 20 tvrdých strán a musím povedať, že totálne dostala mňa aj najmenšieho syna Mareka. Okrem klasických otváracích okienok spoločne odkrývame, poťahujeme a odhaľujeme aj množstvo záložiek a "pop-up" častí a objavujeme, čo sa deje na stavenisku, na lodi, na ceste či vo vesmíre.

20181022 155944


Atramentový roller Griffix

Náš prváčik Riško je ľavák a tak sme mu do školy kúpili špeciálne pero značky Pelikan pre ľavákov. Atramentový roller je súčasťou štvorstupňového písacieho systému Griffix® a je skvelým medzistupňom medzi ceruzkou a plniacim perom. Hladko kĺže po papieri, nerobí machule a preto sa Riškovi ľahučko a plynule píše. Úlohy z písania tak máme hotové raz dva. :) 

00928762 3 500x500


Tabuľky na nácvik písma

Naučiť sa písať je pre prváčika hotová veda. Samé čiarky, vlnky, oblúčiky... Písať ich dokola do zošita je už samozrejme nuda a tak som pre neho vymyslela tieto drevené tabuľky s drážkami rôznych tvarov. Drobec si rúčku krásne precvičí a pritom sa aj zabaví. :) Skvelá Montessori pomôcka pre detičky, ktoré sa učia písať.

hracka 3upr


Detské kaderníctvo a manikúra Copček

Tento mesiac som deťom dopriala jeden špeciálny malý wellness deň len pre nich. Chlapci dostali nový účes a Marienka manikúru špeciálne pre malé princezné. V špeciálnom detskom kaderníctve chalanov ostrihali "na fešákov" v naozajstných detských autíčkach a ako bonus im pustili obľúbenú rozprávku. Marienke zasa nafarbili nechtíky naružovo špeciálnym lakom, ktorý je úplne bezpečný a dá sa jednoducho umyť vodou. Už teraz sa nevedia dočkať, kedy sem prídeme opäť. :)

44098182 536755863438243 6639147668629094400 n


Jemná emulzia na telo a vlásky Nacomi 

Môj najnovší úlovok do kúpeľne je detská prírodná kozmetika Nacomi. Môžu ju používať aj najmenšie bábätká, pretože neobsahuje nebezpečné látky, ktoré dráždia pokožku. Práve naopak, vďaka výťažkom z ovsa, harmančeka a oleju zo sladkých mandlí pokožku jemne čistí, upokojuje, regeneruje a chráni. Je preto vhodná aj pre dospelých s citlivou pleťou. Balenie má pumpičku, čo uľahčuje aplikáciu a umožňuje opakované použitie obalu. :)

44506910 256191998423571 4029473171043254272 n


Drevená multifunkčná kocka na hranie

Čo by boli naše vychytávky bez hračky. :) Táto nádherná drevená multifunkčná kocka je skvelou zábavkou pre najmenšie detičky. My sme ju darovali krstnej dcére a nevie sa od nej odlepiť. Neustále otáča kolieskami a sleduje, ako sa kocka mení. Zvuky, farby, zrkadielka, vkladačky, zvieratká, kvetinky aj ozajstný ovocný strom - to všetko objavuje s ohromnou radosťou. Vrchná časť kocky s labyrintom sa dá vybrať a labyrint vložiť do vnútra, takže ušetrí miesto v izbičke.

kocka sdetmi2


Cestoviny zo starošpaldovej múky

Ak chcete zažiť cestovinové nebíčko v papuľke, určite odporúčam vyskúšať špaldové cestoviny od slovenského výrobcu Zdravie z pece. Okrem toho, že skvelo chutia, sa nelepia a nerozvaria sa, ani keď ich povaríte o čosi dlhšie. Sú vyrobené zo špeciálne vypestovaného obilia starej odrody špaldy, ktorá nebola nikdy šľachtená. Najlepšie sú pokvapkané olivovým olejom a hojne posypané parmezánom.

Zdravie z pece04


Lyzín

Aj na vás všetko občas doľahne tak, ako na mňa? Slniečka je menej, jesenná únava útočí, ale povinnosti ostávajú. Keď mama siahne na svoje dno a viac nevládze, je čas na rybičkoterapiu a lyzín. :) Odporučila mi ho kamarátka a musím povedať, že mi naozaj pomáha. Je to vlastne esenciálna aminokyselina, ktorá v kombinácii s vitamínom C a zinkom podporuje správnu činnosť imunitného systému, prispieva k zníženiu výskytu herpesov a podporuje tvorbu kolagénu v pokožke.
lyzin vychytavky


Detské oblečenie Kuniboo

Vždy aktuálna téma - deti a móda. Keďže mám doma už troch potomkov, náš najmenší dedí väčšinu svojho oblečenia po súrodencoch. Ako eko-friendly žena sa snažím nakupovať čo najmenej oblečenia, veď vieme, že u detí to je len pár mesiacov… No z času na čas potrebujem dokúpiť aj niečo naozaj pekné a kvalitné. V Kauflande som narazila na novú kolekciu detského oblečenia Kuniboo a Hip&Hopps – kvalitné kúsky z biobavlny za veľmi prijateľné ceny. Určite odporúčam :)

1163602 Mood01 TV

Napíšte komentár