20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Športový deň detí 2018

16.05.2018 Autor: Petula , Foto: nitra.sk
Termín: 01.06.2018 Mesto:Nitra Čas:10.00 - 18.00 hod Zdroj:stránka organizátora

sport

Mesto Nitra, ako európske mesto športu organizuje pri príležitosti dňa detí podujatie s rovnomenným názvom „Športový deň detí“.

Tradične organizovaná akcia sa tento rok uskutoční na Svätoplukovom námestí v Nitre a jeho blízkom okolí. Už samotný názov prezrádza, že súčasťou budú aj športové aktivity pre deti a počas dňa sa predstavia viaceré športové kluby z Nitry.

Okrem atrakcií si deti budú môcť skúsiť rôzne športy a disciplíny, ktoré im pripravia športové kluby. Je to aj príležitosť pre mládež nájsť si športovú činnosť, ktorá by im najviac vyhovovala a dozvedieť sa viac od tých najpovolanejších - trénerov a zástupcov športových klubov.

Záujem bude určite vzbudzovať pripravovaný box pod holým nebom, kde sa proti sebe postavia boxeri z Nitry a Kroměříža, avizovaný je aj príchod Tomiho Kida Kovácsa.

Účasť prisľúbili aj nitrianski hokejisti s maskotom Corgim, volejbalisti, basketbalisti, florbalisti, futbalisti, zápasníci, atléti, karatisti, cyklisti, krasokorčuliari, šachisti ale aj zástupcovia amerického futbalu či pole dance. Tešiť sa môžete aj na ukážky tanečných športov, športového aerobiku a gymnastiky.

V parčíku pri Divadle Andreja Bagara si deti budú môcť vychutnať dve divadelné predstavenia, vyskúšať rôzne workshopy, zabaviť sa s klaunom Pepelem alebo nechať si pomaľovať tvár. Za absolvovanie desiatich disciplín získajú desať pečiatok, vďaka ktorým budú všetci súťaženiachtiví zapojení do žrebovania o krásne ceny.

Napíšte komentár