24. 04. 2024 Juraj 15°C Zamračené

Zábavný park Gardaland - Taliansko

Autor: Laura , Foto: gardaland.it

1garadlaanall

Adresa:Via Derna, 4 37014 Castelnuovo del Garda VR Telefón: 045 64 49 777 E-mail:infobox@gardaland.it www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Gardaland je veľmi obľubený a vyhľadávaný zábavný park, ktorý sa nachádza v Taliansku na brehu jazera Lago di Garda, medzi mestami Lazise a Peschiera del Garda.

Je jedným z prvých a zároveň najväčších zábavných parkov v Taliansku a Európe, ponúka viac ako 70 atrakcií pre malých i veľkých, takže si tu prídu na svoje adrenalínoví nadšenci i rodiny s deťmi
Celý park má rozprávkovú atmosféru a krásnu kvetinovú výzdobu, vďaka kombinácii alpskej prírody a stredomorskej vegetácie tu nájdete zároveň záhony s tulipánmi i exotické palmy.
1garadlaanall

Otvorené majú od apríla do októbra, celý deň až do neskorých nočných hodín, špeciálne akcie sa konajú ešte na halloween a v období vianočných sviatkov.
Cenník TU.
Ako väčšina veľkých parkov ponúka Gardaland aj ubytovanie, resp. sa dajú na ich www stránke využiť rôzne balíčky výhodných vstupných do parkov. Taktiež je možné kúpiť "express" lístok - prednostný a nečakáte v rade.

Ak plánujete zostať pri Lago di Garda dlhšie, odporúčame spolu s lístkami do Gardaland prikúpiť (za zvýhodnenú cenu) aj vstupenky do priľahlého akvária Sea Life, môžete ho navštíviť aj nasledujúci deň.

Vedľa atrakcií  v parku sa tiež nachádza niekoľko reštaurácií, pizzerií​​, fast foodov, barov a kaviarní, supermarket, kaderníctvo a lekáreň. Všetko má rozprávkový nádych a plne tak zapadá do hravej atmosféry.

1garadlaandpanda

Park je rozdelený do niekoľkých tematických častí:

Fantázia / Fantasy - tu si prídu na svoje hlavne vaše malé i väčšie deti. Magicky tu ožívajú rozprávkové príbehy, jazdia tu zábavné vlaky, vinou sa tu panoramatické cesty, na ktorých na vás čaká napríklad strom  alebo atrakcie Peter Pan. Dokonca si zalietate na lietajúcom ostrove ...  Prežite všetci vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sľubuje svet fantázie.

Adrenalín / Energy - je nabité adrenalínovými atrakciami, z ktorých sa vám budú podlamovať kolená, točiť hlava a výskať budete od začiatku do konca jazdy. Zažívať tu budete fantastické dobrodružstvo, kúzla a prekvapenie, mory i zľaknutia. Z návštevy tejto časti parku si všetci odnesiete zážitky na celý život:

Zábava
/ Gardaland Show - čo by bol zábavný park bez šou že? Tu sa zúčastníte stredovekých súbojov, pozriete predstavenie v modrom divadle, zažijete osviežujúce vodné show a na záver sa pozriete na fascinujúce Sea life, čiže podmorský svet.

Dobrodružstvo / Adventure - Za bránami Adventure sa ocitnete v Údolí kráľov, medzi korzármi či v najslávnejších kaňonoch.

Kliknite na mapku pre zväčšenie:
mappa gardaland park 2017 page 0


Medzi najzaujímavejšie
atrakcie patria:

Blue Tornádo - Horská dráha dosahujúce rýchlosťou až 80 km / h, otvorená v roku 1998.  Oproti bežným dráham sú koľaje hore (pasažieri nesedia vo vozíku, ale visia v sedačke). Dĺžka dráhy je 765 m a výška asi 33 m.

Magic Mountain - Klasická horská dráha dosahujúci rýchlosť až 70 km / hod. Jedná sa o prvú oceľovú dráhu v parku (1985). Dĺžka dráhy je takmer 700 m a výška je 35 m.

Aj Corsari (piráti) - Vodná podzemná atrakcia, ktorá je jednou z najdrahších v parku. Stavala sa tri roky a jej cena bola 60 miliárd lír (cca 31 mln. €). [7] Zaujímavosťou je, že táto atrakcia je plne automatizovaná a riadená počítačovo bez jediného zásahu človeka. Okrem návštevníkov sa pod zemou nenachádza žiadny iný človek. Táto atrakcia patrí medzi tzv. Dark Ride. Loďky v podzemí prechádza pirátskymi scénami.

Colorado Boat - Zábavný vodné atrakcie. Preplávate na plti na divokej vode a potom budete spustení z výšky do vody.

Jungle Rapids - Ďalšia vodná atrakcia, ktorá vás zavedie do pravej džungle plnej vodopádov a nástrah. Poplávate člnom pre 6 osôb po veľmi silnej vode.

Sequoia Adventure - Netypická a dobrodružná horská dráha. Po veľkú časť jazdy je návštevník hlavou dole.

The Spectacular 4D Adventure - 4D kino.

Mammut - Rodinná horská dráha v štýle doby ľadovej. Jazda trvá necelé tri minúty, dráha je dlhá asi 1030 m. 

Raptor - najrýchlejšia (90 km / h) horská dráha v parku, otvorená v roku 2011. Jazda začína v podzemí. Dráha je dlhá 770 m.

Oblivion - the Black Hole - táto dráha boa otvorená v roku 2015. Pasažieri sú prudko spustený do podzemnej "čiernej diery".

Shaman - je to dráha s virtuálnou realitou  a je novinkou roku 2017.



 

 

Mapa: N 45° 27′ 18″ E 10° 42′ 50″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Janka 15.04.2023, 14:09

    Je to neuveriteľná atmosféra, zábavný park pre malé deti, pre väčšie, ale aj pre dospelých. Nudiť sa tam nebudete. prichádzame tam okolo obeda a odchádzame na záverečnú. Oplatí sa navštíviť, cena je primeraná. Atmosféra zábavného parku Vás úplne pohltí.

  • ľudmila 06.12.2017, 17:39

    pekný zábavný park pre rodiny z deťmi

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár