27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Donovalkovo - hlavné mesto detí

Autor: Annie, Foto: donovalkovo.sk
Adresa:Mistríky 467, 976 39 Donovaly Telefón:+421907 814 692 E-mail:donovalkovo@donovalkovo.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Už vieš, čím chceš byť, kým si malý?

Nečakaj, kým budeš veľký. Príď do Donovalkova a v hlavnom meste detí sa staň nebojácnym hasičom, ktorý zažehná každú pohromu, šikovným bankárom, ktorý zráta všetky úspory, či odhodlaným lekárom, ktorý vylieči tisíc a jednu chorobu.

Mestečko a minifarma naučí malých všakovaké dospelácke kúsky. Vyskúšajú si nie len množstvo rôznych povolaní, ale aj aké to je starať sa o mini zvieratká a šoférovať podľa ozajstných pravidiel cestnej premávky.

Interaktívny areál pre rodiny na Donovaloch víta deti od 2 rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Detské mestečko je tvorené domčekmi, ktoré sú ako ozajstné dospelácke verzie, no všetko je v nich pripravené presne na mieru pre malých objaviteľov. Okrem budov a zariadenia sú pripravené aj autentické kostýmy pre dokonalý zážitok. Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a deti naučia ako natankovať, čo robiť v prípade požiaru, ako narábať s peniazmi, ako separovať odpad, ako samostatne nakupovať a veľa iného.

Donovalkovo má svoju minifarmu so zvieratkami, ktoré čakajú na malých farmárov, ktorí ich prídu napojiť, nakŕmiť a dobre sa o ne postarajú. Ďalšou dominantou hlavného mesta detí je dopravné ihrisko. Že vaša ratolesť ešte nemá vodičák? Nevadí! Práve v Donovalkove sa priučí pravidlám cestnej premávky a ten svoj prvý tu aj získa.

donovalkovo1Aktivity v Donovalkove:
  • nájdete tu 23 domčekov, ktoré sú reálnou zmenšeninou skutočných domčekov, skutočného mestečka. Interaktívny areál pre rodiny na Donovaloch víta deti od 2 rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Detské mestečko je tvorené domčekmi, ktoré sú ako ozajstné dospelácke verzie, no všetko je v nich pripravené presne na mieru pre malých objaviteľov.
  • okrem budov a zariadenia sú pripravené aj autentické kostýmy pre dokonalý zážitok. Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a deti naučia ako natankovať, čo robiť v prípade požiaru, ako narábať s peniazmi, ako separovať odpad, ako samostatne nakupovať a veľa iného..
  • elektrické autíčka a pretekársky okruh
  • minifarma - lamy alpaky, malé koníky, oslík, kozička, či zajačiky.

V pokladni obdržíte náramok na ruku, ktorým sa preukážete pri vstupe do mestečka. Bez náramku umiestneného na ruke nie je možný vstup.
Pokiaľ je náramok na ruke nepoškodený, je platný celý deň a môžete sa opakovane vrátiť do mestečka v rámci daného dňa.

V prípade, že rodič nechce navštíviť Donovalkovo, môže ostať na našej terase pri bistre PATTY, ktorá sa nachádza pri vstupnej bráne.

 

MINO0017

 

Mapa: N 48° 52′ 35″ E 19° 13′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • mia 25.07.2017, 21:04

    Neodporucam!!!
    - vstupne platia aj dospely a nie nizke
    - auticka za dalsi poplatok
    - maly priestor
    - dojem mam z toho ako detsky kutik a nie ,,mestecko"
    - bola som svedkom toho ako jeden chlapec narazil a vylomil plot pri domceku - mohol niekoho zrazit - je to dolu kopcom

  • Petra 24.07.2017, 18:46

    Boli sme a viac neprídeme. Absolútne neodporúčam!! Názov Donovalkovo by mali zmeniť na Zbojníkovo - doslova zlodejstvo!!!! Prehnane drahé vstupné 9 Eur, platia aj rodičia ako dozor. Čo nám ako dospelým ponúkli za sumu 9 Eur?! Domčeky sa nám vôbec nepáčili, navyše názvy domčekov sú v anglickom jazyku (Police Station, Gas Station, Engine Station, Mickey&Minnie, Elvise Presley..) - absolútne sa to nehodí do prostredia Donovál!! Takýto podnikatelia len kazia meno Donovalom!! A autíčka na baterky za 5 Eur na 10 min?? To je čo za zderstvo? Autíčka navyše nemali žiaden výkon a do kopca nešli. Žiadali sme 5 Eur naspäť, lebo to nebola cena adekvátna lacnému šmejdu!! Pán pri pokladni nám s hnusným výrazom tváre vybral 5 Eur z pokladne. To je čo za prístup?! Navyše sa čudujem, že pri odrážadlách, kolobežkách či bicykloch neposkytovali žiadnu helmu. Asi dovtedy, kým sa tam nestane poriadny úraz niekomu, pretože celé je to tam nezorganizované, chaos, zmätok. Dopravné ihrisko malo by byť oddelené od domčekov - nedalo sa tam chodiť, s malými deťmi ste boli stále v strehu, či nejaké staršie dieťa do vás nevpáli na odrážadle či kolobežke!! Čo sa týka zvieratiek, úplná slabota - zajace, dve kozy, dve lamy, somár, ovce.. nič viac!!
    Donovalkovo absolútne vôbec NEODPORÚČAM, za tie peniaze sa radšej choďte niekam dobre najesť.

  • SofiSimi 20.07.2017, 18:35

    Doceky krasne, ale strasne vysoke vstupne, platia aj dospeli ktori su tam viac menej ako dozor. Za vsetko sa musi platit osobitne a treba chodit platit mimo mestecka na recepciu. Auticka su malicke sjor pre deti do 3 rokov, ktore ich nevedia soferovat a je to nebezpecne nakolko sa rutia z kopca pomedzi ludi, hore kopcom zase auticka nestihaju. Vysoke vstupne, trebaa za vsetko platit osobitne, za auta, kosrymi, zradlo pre zvierata. Draha pre auta by mala byt mimo mestecka, napr. vybudovat dopravne ihrisko. Mestecko postavene v kopci, nebezpecne pre male deticky, osobne som zachranovala jedno dietatko ktore sa rutilo z kopca priamo na domcek.

  • kristina 16.07.2017, 11:41

    otras.drahy vstup a auticka neboli ani v cene.jedlo pre zvierata zase platit.sklamana uplne.

  • Noris 11.07.2017, 22:52

    Napad dobry, aj detom sa relativne pacilo, no ocami dospeleho cloveka a po tyzdni fungovania realita:
    - vzhladom k celkovej ploche rychlo preplnene a pocet ludi nie je obmedzovany
    - platba za auticko neprebieha cez registracnu pokladnu - blocek jeden a ten isty obieha, boh vie, z akeho bol dna
    - auticka aj pokazene, aj vybite, takze sa na ne nemusite dostat, alebo nie na to, o ktore mate zaujem
    - mnozstvo ludi udupalo travu, vychodilo nove chodniky, povyvalovalo poulicne lampy
    - domcekom sa nedaju nechat otvorene dvere, lebo chybaju haciky, oka
    - vo vela, ak pritvrdim, tak vo vacsine domcekoch nie je nic - par rozhadzanych spolocenskych hier, roztiahnute kresla, domalovanie papiere
    - v jednom priestore sa pohybuju deti na elektrickych autickach v slusnej rychlosti, deti na slapacich vozidlach, bicykloch, trojkolkach a pod. a aj pesi ludia a deti, ktorí chodia hore-dole, t.j. chaoz, zmetok, nebezpecenstvo, teren s miernym stupanim/klesanim
    - vela casu jazdy na auticku stratite manevrovaniu medzi tymto chaosom a mensie dieta je z jazdy vyplasene
    - deticky sa tam zrejme pohybuju aj bez dozoru (rodicia sedia v bare/restike) - a chodia, behaju, rozhadzuju tych par veci, co tam je.

    Priestorovo, aj organizacne nezvladnute - bud limitovat pocet navstevnikov, alebo dohlad animatorov pri domcekoch. Neviem si predstavit, v akom stave budu tie domceky v polovici sezony a po dazdi.

  • lubica dobrovodska 29.06.2017, 07:49

    konecne dostal niekto rozum a urobil nieco pre deti s rodicmi na slovensku.Taketo nieco tu chybalo nielen bary a krcmy ale nieco pre rodiny a navyse deti sa vela naucia je to super netreba chodit za hranice ved slovensko je krasne!Super drzim palce!!!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár