28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Bratislava s deťmi - TOP tipy na výlety, z ktorých bude nadšená celá rodina

Autor: Claudinka, Sponzorovaný obsah
Miesto:Bratislava

Hlavné mesto ponúka množstvo možností, ako si s deťmi užiť zábavu a spoznať nové veci. Navyše nudiť sa v Bratislave nebudete za žiadneho počasia! Tu sú tipy, ako si najlepšie užiť rodinný víkend a ako ušetriť.

Vláčik, loď a skvelé výhľady

Ak nechcete unaviť detské nôžky a dozvedieť sa niečo zaujímavé, nasadnite do vláčika Prešporáčik, ktorý vás vyvezie až k Bratislavskému hradu a prevezie okolo dominanty centra Bratislavy - Starej radnice. Oplatí sa vyjsť na vežu, odkiaľ je krásny výhľad na historickú časť mesta.

BOCR1

Zdroj: visitbratislava.com/sk

Nedávno bola obnovená jediná zachovaná brána s vežou bývalého mestského opevnenia. Z nezameniteľnej Michalskej veže budete mať taktiež Bratislavu ako na dlani.

Deti milujú lode, a tak sa rozhodne oplatí zviezť sa loďou po Dunaji. Zvoľte Bratislavský okruh, alebo sa loďou dá doviezť až do Devína. Za návštevu rozhodne stojí zrúcanina hradu. Návštevu si užijú nielen milovníci histórie, ale aj krásnych výhľadov.

BOCR2

Zdroj: visitbratislava.com/sk

Kam s deťmi v daždivom počasí

Ak by pršalo, je tu medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana, vždy plná zábavných a náučných výstav, ktoré sa páčia malým aj veľkým. Centrum vedy Aurélium zase používa neformálne metódy, kde si deti môžu vyskúšať vedu vlastnými rukami, takže sa hrajú a vzdelávajú zároveň. Je určené deťom od 12 rokov.

V Galérii Multium sa zabavíte v miestnostiach plných zrkadiel a podobný efekt nájdete aj v Galérii mesta Bratislava v Pasáži Matej Kréna, úžasné rodinné fotky zaručené. Vynovená Slovenská národná galéria ponúka okrem výstav, výhľadov na Dunaj a bezlístkovej zóny aj rodinné programy a worshopy pre deti.

BOCR9

Zdroj: visitbratislava.com/sk

Múzeá nie sú žiadna nuda

V Múzeu dopravy deti môžu obdivovať vozidlá od výmyslu sveta a prírodovedné múzeum okrem sympatickej a fotogenickej žirafy a mamuta očarí návštevníkov napríklad aj mineralogickou expozíciou, kde prezentuje viac ako 700 druhov minerálov zo Slovenska aj zahraničia.

Labyrint a totemy

Na mieste s netypickým názvom Waitow lom nájdete labyrint postavený podľa záhadných kruhov v obilí. Ak by sa vám záhadných miest málilo, navštívte ešte Biele skaly. Sú miestom, kde nájdete čarovné „indiánske“ totemy, ohnisko na opekanie a studničku s pitnou vodou.

BOCR11

Zdroj: visitbratislava.com/sk

Ušetriť peniaze aj starosti počas rodinného výletu vám umožní Bratislava CARD. Môžete vybrať kartu s verejnou dopravou aj po regióne a cestovať dopravou s vami môže dieťa do veku 18 rokov.

Logo sada a veta SK

Zdroj: visitbratislava.com/sk

Napíšte komentár