27. 07. 2024 Božena 34°C Jasno

Dlhá noc múzeí (Lange Nacht der Museen)

06.10.2023 Autor: Laura , Foto: langenacht.orf.at
Termín: 07.10.2023 Mesto:Viedeň (AT) Čas:18:00 do 01:00 Zdroj:stránka organizátora
LNDM23 Sujet

Zdroj: langenacht

V sobotu 7. októbra 2023 sa v celom Rakúsku koná tohtoročná „ORF Dlhá noc múzeí“. ORF už po 23. krát iniciuje toto kultúrne podujatie, ktoré vám umožní navštíviť rôzne múzeá len s jednou vstupenkou. Tento rok sú zapojené mnohé múzeá a galérie, ktoré otvoria svoje brány od 18:00 do 1:00.

Okrem širokej škály výstav sa tu koná aj množstvo zaujímavých a špeciálnych podujatí. Návštevníci si môžu vybrať svoje osobné vrcholy z bohatej ponuky a navštíviť všetky zúčastnené múzeá a podujatia len s jednou vstupenkou. Nepremeškajte túto jedinečnú príležitosť: Okrem malých a zvedavých, ale aj veľkých a renomovaných kultúrnych inštitúcií čaká na návštevníkov „Dlhej noci“ množstvo nových lokalít.

Maria-Theresien-Platz  (Námestie Márie Terézie) slúži ako hlavný múzejný informačný bod pre všetkých návštevníkov ORF Dlhej noci múzeí vo Viedni.
Námestie Márie Terézie je sídlom svetoznámeho Umelecko-historického a Prírodovedeckého múzea, ktoré sa do Dlhej noci múzeí vo Viedni rovnako zapojili. 

Informácie, brožúry a vstupenky sú k dispozícii v týchto časoch:

  • štvrtok 5. októbra, 14:00 – 18:00 hod.
  • piatok 6. októbra od 10:00 do 18:00 hod.
  • v sobotu 7. októbra od 9.00 hod.

 

Vstupenky

Vstupenka platí 7. októbra 2023 od 18:00 do 1:00 ako vstupenka na všetky miesta a podujatia uvedené na tejto stránke a tiež ako vstupenka na spoje MHD vo Viedni.

Cena vstupného:

  • 15,- € (bežná vstupenka)
  • 12,- € (znížená cena pre členov Klubu Ö1, školákov, študentov, seniorov, zdravotne postihnutých a mužov v povinnej vojenskej alebo civilnej službe).
  • Regionálne vstupenky sú 6,- € a oprávňujú držiteľov vstupeniek na návštevu regionálnych múzeí. Pre deti do dvanásť rokov vstup zdarma.

    Vstupenky sú k dispozícii v predpredaji v informačnom bode múzea vo vyššie uvedených časoch a v múzeách zapojených do tohto programu. V samotnú noc si ich môžete kúpiť v informačnom bode múzea alebo v ktoromkoľvek múzeu. 

Program pre deti
Viac ako 200 rakúskych múzeí ponúka možnosti zábavy vhodné pre deti, ktoré prezentujú umenie a kultúru zábavným a zaujímavým spôsobom. Tu nájdete všetky múzeá vo Viedni, ktoré ponúkajú špeciálny program pre deti. 

Lístok platný na MHD
Váš lístok na „Dlhú noc“ platí aj na kyvadlové autobusy od 18:00 do 1:00 a na spoje verejnej dopravy vo Viedni vrátane autobusov Nightline od 7. októbra 2023 17:30 do 8. októbra 2023 1:30. Deti do dvanástich rokov môžu používať verejnú dopravu v sprievode dospelej osoby s lístkom „Dlná noc“. 

Kyvadlový autobus
Autobusová linka 1 začína z informačného bodu Múzea na námestí Maria-Theresien-Platz (Námestie Márie Terézie) a ponúka autobusovú dopravu hop-on-hop-off v intervaloch asi 15 minút od 18:00 do 1:00.

Prechádzka mestom
Miesta v centre Viedne, ktoré sú v pešej vzdialenosti, sú na tejto webovej stránke označené „prechádzkou mestom“ - Fußroute/city walk.

Ďalšie informácie
Programy, najmä počiatočné časy, podliehajú zmenám. V prípade obmedzenej kapacity nie je možné garantovať vstup. Ak nie je uvedené inak, programy budú ponúkané iba v nemčine. Každé múzeum je zodpovedné za obsah popisov svojho programu na tejto webovej stránke a za informácie o prístupnosti.

 

   

 

 

Napíšte komentár