20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Matka roka a jej jarné tipy

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Obyčajný deň, obyčajnej mamy. Veď to poznáte...Každé ráno mi dcéra pri vstávaní z postele dáva ťažkú otázku, že ako to je možné, že noc je tak krátka a deň taký dlhý... Uvidíme či si to bude myslieť, aj keď bude chodiť na diskotéky :)Po práci bežím na rodičovské združenie, ktorému sa dlhodobo úspešne vyhýbam, ale tentokrát ma neobišlo. Pred sebou čítam písomku môjho syna z biológie a v nej píše, že: "Dedičnosť je niečo, čo nám pomáha vysvetliť, že ak starý otec a otec nemali deti, tak aj my budeme bezdetní." :D Učiteľka z tohto múdra moc nadšená nebola, ale mňa pobavil.
Ledva dofrčím domov a bežím po celom dni na wecko a tam v zástupe 3 prázdne rolky z wc papiera. Ako veľmi dokáže byť ťažká rolka z toaletného papiera? Málokto ju dokáže zdvihnúť a odniesť do koša. A to nehovorím o tom, že nová rolka v nedohľadne :D.
Večer sa unavená hodím do kresla a som úplne zničená. Dcéra sa ma snaží rozveseliť a polichotiť mi slovami: "Mami, vyzeráš nádherne, priam hrozne."

Majte krásny máj a načerpajte energiu v rozkvitnutej prírode!

BIO kapsičky zn. babylove

Vychytavky VZOR 2

Akonáhle začalo byť pekné počasie, trávime vonku celé dni. A to si vyžaduje byť neustále pripravená na všetky situácie, ako sú mokré nehody, špinavé ruky, neustály hlad či smäd alebo požiadavky mať vedierko či lopatku vždy v pohotovosti. Našťastie nechodím takto ovešaná na ihrisko sama :). Najnovšie sa môj drobec prejavil ako veľký „kamoš“, a keď prídeme na ihrisko, začne vyťahovať z tašky všetky dobroty a ponúka nimi všetkých naokolo. Asi bude mať obchodný talent, lebo veľkým hitom sa u krpcov stali naše ovocné taštičky z dm-ky. Hneď ako prídeme na ihrisko, každý už vyťahuje tú svoju kapsičku a machruje, aké zvieratko dnes na nej má :)

Vyskúšajte ich aj vy! Sú bio, v rôznych príchutiach, obsahujú 100 % ovocia a sú vhodné už od 1 roka.

Kúpite na mojadm.sk


Knižka proti strašidlám

Vychytavky VZOR 1Poslednú dobu ten náš drobec zvykne presne po polnoci vybehnúť zo svojej izby s plačom a krikom, že má v izbe strašidlá. Skúsili sme už všeličo od vysvetľovania, že strašidlá neexistujú až sme dokonca od zúfalstva vyrobili aj sprej proti strašidlám :D Nič z toho samozrejme výrazne nezabralo. Pomohla až knižka Sedem strašidiel pod posteľou.  
Táto knižka je o dievčatku Alme, ktorej svet sa jedného dňa ponoril do temnoty a do jej života sa vkradlo jedno strašidlo za druhým. Keď pochopila, že temnote nemusí čeliť sama, vyhľadá Lovkyňu strašidiel. Tá však nie je vyzbrojená mečom ani štítom ale jej zbraňami je iba pero a okuliare. Práve táto lovkyňa naučila Almu, ako takýmto strašidlám čeliť. Jasné, že ide o vážnu tému o trápeniach, ktoré môžu zažívať aj deti, ale knižka je napísaná takou parádnou formou, že ani nebudete vedieť, ako vám aj krpcom pomáha!

Kúpite na albatrosmedia.sk


Šéf medzi kuchynskými robotmi

3

Pomoc multifunkčného kuchynského robota je pri varení a pečení na nezaplatenie. Moja mama však doteraz žiadneho robota nepotrebovala. Všetko si robila ručne, vystačila si len s miskou a vareškami. Áno teraz v 21. storočí! :) Tak som sa podujala to zmeniť. Nechcela som kupovať nič drahé, skôr jednoduché a komplexné, čo dokáže urobiť ľahko všetko čo potrebuje. Pomlieť mäso, pripraviť cestoviny do polievky, strúhať zeleninu, mixovať, hnietiť aj vyšľahať cesto či plnku. Našla som toto všetko v jednom a to v multifunkčnom kuchynskom robote Orava Chef-2. Aj tie najťažšie úlohy na kuchynskej linke zvládne hravo vďaka 1 400 W motoru, 6 rýchlostiam a veľkej 7 litrovej antikorovej mise. Pri veľkonočnom pečení som ju vyškolila ako s ním pracovať a pomaličky si naň už zvykla :)

Kúpite na orava.eu


Mliečko aj do príručnej batožiny

Vychytavky VZOR 1

Chcete vedieť tajomstvo? A nevyzradíte ho nikomu? Ja to radšej nikomu ani nikde nevravím, aby som si to nezakríkla ako minulý rok, kedy som sa tešila zbytočne. Ste pripravení? Nie, nečakáme ďalšie dieťa. To by mi tak chýbalo ku šťastiu. Počas letných prázdnin plánujeme dovolenku v zahraničí. A je to vonku! Korona už predsa nie je hrozbou, tak je najvyšší čas vycestovať – a najmä, bez výčitiek. A ako každý rok, vždy poctivo dopredu pripravím zoznam vecí pre celú rodinu, aby každý vedel, čo si má zabaliť. Zoznam si nechávam odložený aj počas dovolenky a potom ho tuningujem, ak sa na niečo zabudne, aby bol ten ďalší a ďalší rok ešte viac premakanejší. Tento rok na ňom okrem selfie tyče, ktorú sme naposledy zabudli a bolo z toho veľké haló, pribudlo aj cestovné 50 ml mlieko na opaľovanie. Zmestí sa aj do príručnej batožiny do lietadla.

Kúpite na nivea.sk


Buďme ženami a šťastné

Vychytavky VZOR

Celé roky som ako dieťa sledovala mamu, keď si na seba v kúpeľni cápala kopec prípravkov na pleť a nechápala som, načo je to dobré. Potom sme mali v takom tom pubertálnom veku my tri kamošky také „dejchánky“, kedy sme sa hrali na dospeláčky a snažili sme sa starať o svoju pleť a telo. Pamätám si ako včera, keď sme si nakrémovali nohy nejakým krémom, dali na ne igelitové sáčky a ponožky a všetky tri si vyložili nohy na sedačku a s maskami na tvári sa cítili úplne najviac dôležito a dospelo. A ten pocit potom bol na nezaplatenie. Len škoda, že v tomto dospeláckom svete na to už toľko času nie je. I keď, možno by nebolo odveci takúto tradíciu opäť obnoviť. Ale ak to dopadne ako knihomoľský krúžok, ktorý som chcela založiť počas korony, že si budeme navzájom vravieť kamošky o knižkách, tak teda asi ani nemusím nič kupovať :D ale tento jeden prípravok vyskúšať rozhodne musím! Peelingové pleťové mydlo so zeleným čajom. Peelingy zbožňujem, zelený čaj tiež. Táto kombinácia verím, že nesklame! A ja si opäť pripomeniem svoje detstvo..

Kúpite na nivea.sk

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

 

Napíšte komentár