25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Matka roka opäť objavila niečo, čo nutne potrebuje vyskúšať

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Je Valentín. A hneď ráno mužovi dávam zákernú otázku „Miluješ ma ešte?" Muž bez zaváhania, že „Samozrejme." Ale mne to nestačilo a ešte som pritvrdila: „A prečo ma miluješ?" Tu už muž spozornel, prižmúril oči a snažil sa vydedukovať o čo mi ide. Pred očami mu pravdepodobne prebehol celý jeho život so mnou a hlavou mu určite išlo „prečo práááve ja!" On sa ale prekvapivo usmial a vraví: „Varíš tú najlepšiu kapustnicu na svete a každé ráno mi urobíš fantastickú kávu. Čo by som bol bez tvojej kávy? Fandíš a sleduješ so mnou hokej, aj keď viem, že ťa to vôbec nazaujíma. Ale najviac ťa obdivujem za to, že si ešte stále som mnou." Úplne ma dojal a vravím mu: „Och drahý, ja ťa tak ľúúúbim, neprežila by som, kebyže ma podvedieš." A on s úškrnom na to: „Nepreháňaj, veď žiješ". 

Toto bol náš Valentínsky "darček"! To mi však nezabránilo v tom hľadať na nete niečo, čím obdarujem seba alebo svojich blízkych :)


Inteligentné hodinky značky Carneo 

1

Uvažujem nad kúpou smart hodiniek pre deti, nakoľko nechcem, aby cestou do a zo školy mal syn nutkanie pozerať stále do mobilu namiesto toho, aby pozeral na cestu a autá okolo. Objavila som smart hodinky CARNEO, ktoré majú veselý dizajn a vďaka SIM karte je možné s deťmi cez hodinky telefonovať, odosielať hlasové správy, disponujú aj funkciou GPS a lokalizáciou s presnosťou na 5 metrov, majú miesto na uloženie až 15 telefónnych čísel a veľa ďalších funkcii. Hodinky sú zároveň aj akousi au-pair vďaka funkcii GEO fence, ktorá umožňuje nastaviť lokality, ktoré považujem pre moje dieťa bezpečné. Pri opustení bezpečnej zóny dostanem upozornenie. A pre dieťa neznamenajú žiadnu nudu, nakoľko majú možnosť prehrávania hudby aj videa. Vďaka ním sa aspoň na čas vyhneme pokušeniu dať synovi mobil. Ako ho poznám, hneď by ho stratil alebo niekam dobre "odložil". Takto to bude mať na ruke a budeme všetci spokojní :) Teda aspoň ja áno.

Kúpite na carneo.sk


Čarovná knižka Pufi a Brunhilda

4Cez víkend oslávil ten náš “veľkáč“( ako sa sám nazval) už 6 rokov. Keďže ako darček si prial oslavu s kamarátmi, tak sme mu ju dopriali. Dostal zas kopec hračiek – môžeme si otvoriť hračkárstvo. No jeden darček predsa len zaujal najviac. Bola to knižka Pufi a Brunhilda. Je to knižka o malej ryšavej čarodejnici a o jej kocúrikovi. Celý príbeh je postavený na tom, že Brunhilda sa učí za čarodejnicu. Nato však, aby mohla byť plnohodnotná čarodejnica, potrebuje tú najdôležitejšiu vec a to čiernu mačku. Kde ju však má zohnať? To sa dozviete v tejto krásnej knižke, ktorá vás upúta nielen svojim príbehom, ale aj svojimi krásnymi ilustráciami. Ten náš je z nej doslova unesený a o tom, že sa mu páči, svedčí fakt, že keď som  sa ho opýtala, akú karnevalovú masku chce mať na karnevale, odpoveď bola jasná – masku čarodejníka. Priznám sa, že aj ja by som chcela niekedy vedieť čarovať a dopriať si tak aspoň desať minút ticha. (no možno sa mi to raz podarí) :)

Kúpite na albatrosmedia.sk


Nerezový desiatový box a fľaša

Vychytavky VZOR 1

Zas kdesi zabudla desiatu aj s boxom. Už je to tretí box, ktorý "zmizol" a ona samozrejme ani netuší, kedy a kde ho videla naposledy :) Tak som kúpila nový, nerezový s veselým dizajnom aj s fľašou v rovnakom dizajne. Neviem, kto sa z neho vytešoval viac - ja, či dcéra?!
Box aj fľaša sú z nerezovej ocele. Vhodné pre deti od 3 rokov. V boxe je aj deliaca priečka, vďaka ktorej ostane ovocie a zelenina oddelená od chlebíka. Box i fľašu sme využili aj na výlet aj na cestu do mesta, a z cukrárne si v boxe odniesli domov koláčiky. Nájdete spolu s fľašou vo viacerých veselých farebných prevedeniach.

Kúpite na mojadm.sk


Bookmarker - skvelý pomocník pri čítaní

Vychytavky VZOR 4

Milujem skutočné knihy, nie elektronické. Knihy, v ktorých sa dá listovať, niečo si poznačiť, strčiť do nich záložku. Potrebujem cítiť vôňu a zvuk knihy pri listovaní. Avšak deti, domácnosť, práca...na knihy nezostáva čas. Ten môj čas na knihu, je počas vychutnávania si kávy. Je to taký moj rituál, môj mikrosvet, moja chvíľka pokoja. Jednou rukou čítať a druhou si vychutnávať voňavú kávu.  Objavila som skvelú pomôcku na čítanie kníh BOOKMARKER. Presne toto som potrebovala! Vďaka tejto vychytávke môžete pohodlne čítať jednou rukou knihu a tú druhú môžete použiť na popíjanie kávičky, písanie poznámok alebo si môžete vychutnávať koláčik, a vie po slúžiť aj ako antistresová hračka. Veľké plus je, že Bookmarker je komplet vyrobený z EKO materiálo.
Predáva sa štýlovo zabalený, jeho rozbaľovanie je naozaj zážitok. Je to skvelý darček pre každého knihomoľa. A navyše v ponuke nájdete aj jedinečné drevené záložky.

Kúpite na mtdiy.eu 


Z váhy rovno do mobilu

Vychytavky VZORZasa chudnem :) Vážne, samá karanténa striedajúca home office a ja sa už pomaly nezapnem ani do teplákov. Prvým krokom je samozrejme pripraviť sa na chudnutie. Kúpiť nové tepláky, športové oblečenie a aj osobnú váhu. Chcem mať svoju váhu „pod palcom“ a vedieť ako na tom som a či sa ručička hýbe tým správnym smerom.
Oslovila ma osobná váha Orava s Bluetooth. ktorá nielen odváži, ale vďaka zabudovanej bezdrôtovej technológii údaje aj podrobne spracuje v mojom smartfóne. Stačí mať nainštalovanú aplikáciu SenssunHealth alebo inú kompatibilnú. Po odvážení na váhe mi do mobilu príde kopec informácii ako hmotnosť v kg, BMI, podiel telesného tuku, svalov, vody v tele, hmotnostný podiel kostí, či základný aj aktívny metabolický výdaj. Využívajú ju už vo veľkom aj manžel a syn, ktorí si tam vytvorili vlastné „kontá“. 

Kúpite na orava.eu


Ruže na mojej pleti

3Vždy som milovala vôňu kvetín, obzvlášť omamnú vôňu ruží. Ruže sú nádherné. Vždy a všetky. Červené ruže symbolizujú lásku a vášeň. Oranžové symbolizujú túžbu, žlté žiarlivosť, ružové radosť a šťastie. Biele ruže sú znakom nevinnosti, pravdy a čistoty. Nepoznám ženu, ktorú by ruže nepotešili. Nová rada produktov od Nivea Rose Touch ma milo prekvapila! Kalcium mi vyhladí vrásky, kreatín ho spevní a ja sa budem možno chvíľu cítiť o niečo mladšia. Majú variantu denného, aj nočného krému. A už som spomínala, že má neskutočnú vôňu? Naozaj! A perfektne sa vstrebáva. 

Viac info na nivea.sk


Na unavenú pleť

2Čoraz viac obľúbenými, aj v našej domácnosti, sú textilné masky na tvár. Naďabili sme na ne s dcérou nedávno a postupne na túto závislosť infikujeme kamarátku po kamarátke. S niektorými kamoškami už máme rituál, a keď muži majú služobky alebo nie sú doma a my si dohodneme klebetný večer pri večeri, vínku a filme, maska nesmie chýbať. Predsa len, už nie sme najmladšie.. Každá si zvykneme dávať inú a naposledy sme vyskúšali aj novinku od Nivea, 10-minútovú hydratačnú masku s olejom z okvetných lístkov ruže. Ako vždy, Nivea je v maskách macher a táto sa tiež nenechala zahanbiť. Masky mi pleť úžasne zhydratujú, stačí 10 minút vyzerať jak múmia. A najmä, mám po nej príjemný pocit čistoty a jemnosti. Už sa teším na ďalší dejchánek.

Viac info na nivea.sk

 

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár