16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Boli sme, videli sme... Zámok Schloss Hof

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com

Predstavte si miesto, kde zabavíte deti na celý deň. Je kúsok od Bratislavy a viete sa tam dostať bicyklom aj autom. Nájdete tam statok s množstvom zvierat, deti povozia na poníkoch, pohrajú sa na rozsiahlom ihrisku zatiaľ, kým vy sa usadíte do tieňa stromov na lehátko. Len pol hodinu autom od Bratislavy nájdete Zámok Schloss Hof, ktorý vás očarí.
IMG 20200711 122816 Fotor logoMy sme sa na miesto dopravili autom. Parkovisko je bezplatné a nachádza sa pár metrov od vstupu. Prejdete okolo jazierka, ktoré naše deti hneď zaujalo vďaka farebným rybkám, ktoré nás privítali. Aj keď neovládate jazyk, budete sa tú cítiť komfortne, keďže mapa aj ďalšie informácie či navigačné cedule sú nielen v nemčine, ale aj v slovenčine a angličtine. Nakoľko je areál rozsiahly, ak máte deti, ktoré nevládzu prejsť dlhšiu trasu, určite vezmite kočík alebo si môžete zapožičať vozík.
uvod FotorNaše kroky hneď viedli priamo na statok. Zaujali nás tu priestory detského a rodinného sveta, kde je pre deti počas rôznych podujatí pripravený pútavý kultúrny program, napr. divadielka, či zaujímavé tvorivé dielne a workshopy. Od 1. augusta až do 6. septembra bude práve v týchto miestnostiach v rámci veľkej prázdninovej zábavy pripravený pestrý program pre deti. Tešiť sa môžu napríklad na divadelné predstavenia, workshopy, kúzelníka či zážitkovú prehliadku zámku so slovenským lektorom. V čase našej návštevy tam neboli, ale deti si aspoň vyskúšali pumpovanie vody. Míňali sme udržiavané záhrady, kde rástlo množstvo zeleniny a ovocia. V nenápadnej stodole po pravej strane sme našli drevené odrážadlá koníky a pár prvkov prekážkovej dráhy pre deti. K dispozícii boli aj prilby.
odraz Fotor
Kúsok ďalej už nájdete veľké ihrisko s rôznymi prvkami pre menšie aj staršie deti. Mojich potešila napríklad dvojhojdačka. K dispozícií je aj bufet a kaviareň.

ihrisko Fotor

Pohrali sa, vyšantili, pozreli sme zvieratká, ku ktorým bol voľný prístup a išli sme pozrieť stajne s koníkmi. Objavili sme tam aj staré koče a jeden, kde je možnosť sa posadiť a vyskúšať si digitálnu interaktívnu jazdu.

stajna FotorOdtiaľ sme pokračovali na lúky, kde sa pásli za ohradou ovce, kozy, kone, somáriky oslíky či dokonca ťavy. Zvieratká môžete nielen obdivovať, ale aj pohladkať. Zaujali nás aj menší obyvatelia - sysle, ktoré veselo pobehovali po lúkach, pišťali, naháňali sa. 
lehatko Fotortava somarik Fotor2Keď sa deti dozvedeli, že na mieste je aj labyrint priamo v Barokovej záhrade, veľmi si ho chceli vyskúšať. Stihli sme prejsť cez začiatok Barokovej záhrady a odfotiť sa pred zámkom.V tom žiaľ zasiahlo počasie. Silný vietor a prichádzajúca búrka nás vyhnala preč. O to dôvod viac sa vrátiť opäť, možno aj niektorú nedeľu na komentovanú prehliadku v slovenskom jazyku. Ak sa vám miesto zapáči, je možnosť zakúpiť permanentku a chodiť na výlety počas celého roka, čo je výhodnejšie. Väčšiu rodinu s malými deťmi poteší aj to, že vstup do 6 rokov je zdarma.

V ponuke je tiež zvýhodnená rodinná vstupenka, vďaka ktorej ušetríte. Zámok Schloss Hof je príjemným miestom na výlet nielen pre rodinu s deťmi, pričom ponúka pestré možnosti zábavy a oddychu pre malých i veľkých.
barok FotorViac informácií o zámku nájdete aj TU >>


Mohlo by vás tiež zaujímať:

TOP tipy kam s deťmi vo Viedni
6 miest, ktoré by ste s deťmi mali v Rakúsku navštíviť

Napíšte komentár