24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Vianočné trhy v Žiline

18.11.2019 Autor: MS, Foto: FB
Termín: 23.12.2019 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

Program Vianocne trhy v Ziline 2019 1

Jedinečnú atmosféru Vianočných trhov v Žiline si budú môcť návštevníci vychutnať od 23. novembra do 23. decembra 2019 na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.

S tradíciou vianočných trhov sa neodmysliteľne spájajú najmä horúce nápoje, ktorých vôňu cítiť po všetkých uličkách v centre mesta. Tešiť sa môžete na rozmanité druhy punčov, varené vínko, horúci čaj či čokoládu. Ak zavítate na trhy hladní, vychutnáte si mäsové špeciality, grilované syry a rôzne druhy sladkostí, ktoré sú tradične spojené s vianočným obdobím. Na vianočných trhoch nebudú chýbať ani stánky s remeselnými výrobkami či vianočnými ozdobami. Pre návštevníkov žilinských vianočných trhov bude k dispozícii na Mariánskom námestí 10 stánkov s občerstvením, 14 remeselných stánkov a 6 stánkov s potravinovým tovarom. Na Námestí Andreja Hlinku budú 2 stánky s občerstvením.

Priestor pre návštevníkov sa rozšíri a súčasťou mestečka bude

  • obrovská vianočná guľa, v ktorej sa návštevníci trhov radi fotografujú.
  • tradične vianočný stromček a drevený betlehem.
  • aj ukážka života na stredovekom sedliackom dvore s prezentáciou stredovekých remesiel a živými zvieratami počas víkendu od 21. do 22. decembra na Námestí Andreja Hlinku.

V rámci tohtoročných vianočných trhov na Mariánskom námestí čaká návštevníkov pestrý program. Divadlo pre deti, tradície a folklór, swing či spevácke zbory vám spríjemnia chvíle strávené na Vianočných trhoch v Žiline. Bližšie informácie nájdete na webovej stránke mesta www.zilina.sk. Samospráva ďakuje tradičnému partnerovi podujatia, výrobcovi a distribútorovi čokolády, spoločnosti Hauswirth Slovensko.

Napíšte komentár