26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Múzeum v Zemplínskych Hámroch

Autor: Maria Bodnarova, Foto: zemplinskehamre.sk
Adresa:Kostolné námestie 3, Zemplínske Hámre Telefón:+421 917 659 842 E-mail:muzeum@zemplinskehamre.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Múzeum v Zemplínskych Hámroch je zriadené v kamennej murovanici – najstaršej budove v obci z 19. storočia, ktorá pôvodne slúžila pre ubytovanie vedenia železiarní. 

V múzeu – kamennej murovanici sú inštalované dve stále expozície. Expozícia, ktorá prezentuje históriu baníctva a železiarstva vo Vihorlatských vrchoch a etnografická expozícia, ktorá prezentuje ľudovú architektúru, poľnohospodárstvo, remeslá a ľudové odevy obyvateľov osady Josefsthal. Samostatné expozície sa nachádzajú v ďalších objektoch Hámorského náučného chodníka – v budove hámru je umiestnená expozícia kováčstva a hámorníctva a v replike štôlne v lokalite pod kameňolomom sa nachádza expozícia banskej činnosti.

V podkrovných priestoroch múzea sa nachádza aj výstavná miestnosť pre účely krátkodobých výstav a taktiež vzdelávacia miestnosť, v ktorej počas školského roka ponúkame interaktívnu výučbu zameranú na históriu, etnografiu, výchovu k pozitívnemu vzťahu ku kultúrnemu dedičstvu a environmentálnu výchovu. Tieto aktivity sú určené najmä pre školy. 

Otváracie hodiny: utorok - piatok 09:30 – 15:30 

vstupne leto 2017 web

Mapa: N 48° 57′ 1″ E 22° 9′ 17″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár