19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Tipy kam s deťmi v Nitrianskom kraji

Autor: Petula , Foto: jednotlivé podstránky
Adresa:Nitriansky kraj Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Prinášame vám prehľad najobľúbenejších miest v Nitrianskom kraji, ktoré sa oplatí navštíviť rodinám s deťmi. 


Nitriansky mestský park na Sihoti

Nitriansky mest

Zdroj: sdetmi.com

  • Aktuálne prebieha revitalizácia parku a je zatvorený, môžete sa  tešiť na vynovené detské ihriská, novú výsadbu či zrevitalizované chodníky z prírodných materiálov.

Najobľúbenejšie miesto pre rodičov s deťmi v Nitre. Rozľahlý park ponúkajúci vyžitie nielen aktívne, ale aj spoločenské a kultúrne. Tu sa deti tešia z výborne vybavených ihrísk, s napätím sledujú detské divadelné predstavenia pre veľkých i malých, obdivujú zvieratká na gazdovskom dvore. Športovo založení s nadšením využívajú perfektnú in-line dráhu, jazdia na bicykli či skateboarde. Väčším deťom slúži prekážková lanová dráha hneď za ihriskom a bludisko umiestnené v ploche pôvodného umelého jazierka.

Viac informácií >>

Turistický vláčik v Nitre

vlaciknr

Zdroj: vlaciknitra.sk

Každé dieťa miluje vláčiky. Celá rodinka si môžete dopriať jazdu jedným takým po najzaujímavejších miestach v Nitre (Park Sihoť či Nitriansky hrad, kde je krásny výhľad na mesto). Tak jednoducho uvidíte čo najviac a pritom nebudete musieť počúvať deti, ak ich bolia nožičky :-).

Viac informácií >>

Nitrianska kalvária

kalvaria verbisti

Zdroj: Kalvária Verbisti

Ak túžite vidieť Nitru ako na dlani, Nitrianska kalvária je ten správny tip na výlet.  Z vrcholu Kalvárie je kruhový výhľad na dominanty mesta, Šibeničný vrch, celý hrebeň Zoborských vrchov od dražovského kostolíka cez Zobor až po Žibricu a ďalej Kolíňanský vrch.

Viac informácií >>


Slovenské poľnohospodárske múzeum

spm toto

Zdroj: spmnitra.sk

  • Slovenské poľnohospodárske múzeum je pre individuálne návštevy zatvorené až do odvolania.

V krásnom prírodnom prostredí, na Dlhej ulici číslo 94, sídli Slovenské poľnohospodárske múzeum. Expozície múzea sú venované tradičným formám hospodárenia Slovákov a dokumentujú bohatú poľnohospodársku minulosť a prítomnosť. Súčasťou múzea je poľnohospodársky skanzen. Nitriansky skanzen je zaujímavým prierezom vidieckeho života v nížinných oblastiach južného Slovenska. Jeho expozíciu tvorí 33 stavieb zozbieraných z celého Slovenska, nachádzajú sa tu včelíny, škola, pekáreň, mliečnica, čistiareň osív, výrobne oleja, mlyn, salaš a iné.

Viac informácií >>


Botanická záhrada SPU v Nitre

Botanicka

Zdroj: bz.uniag.sk

Botanická záhrada ponúka najmenším navštíviť priestory vivária, minizoo a okrasné skleníky. Deťom sa budú venovať zamestnanci botanickej záhrady, ktorí im priblížia zaujímavosti o rastlinách a zvieratkách. Po prehliadke sa môžu deti zabaviť na hojdačkách a preliezkach pri minizoo.

Viac informácií  >>


Cyklopark Veľké Zálužie

zaluzie

Zdroj: ctvz.sk

Cyklopark sa nachádza v areáli Športového klubu vo Veľkom Záluží. Miesto je otvorené nonstop. A je úplne zadarmo. Večer do 21:00 osvetlené! Nájdete tu Trial park s prekážkami a Pumptrack dráhu pre malých aj veľkých nadšencov.Najčastejšie sa na pumptracku jadzí na bicykli avšak môže sa tu jazdiť aj na kolobežke, skateboarde, longboarde ale aj na korčuliach.

Viac informácií >>


Vodný mlyn Kolárovo

vodny

Zdroj: vodnymlyn.sk

Výraznou dominantou areálu je most pre peších - Malý Dunaj. Pri vstupe do areálu je k vzhliadnutiu malé technické múzeum. Detských návštevníkov potešia dve detské ihriská v prednej a zadnej časti areálu, kde sa nachádza aj novozaložená „Farma Vodný mlyn – 133046“ s milými domácimi hospodárskymi zvieratkami. Súčasťou aktivít je aj člnkovanie.

Viac informácií >> 


Nitrianska poľná železnica

agrac

Zdroj: spmnitra.sk

Nitrianska poľná železnica je múzejná úzkorozchodná železnica, ktorá sa nachádza v areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea a výstavného areálu Agrokomplexu. Je najdlhšie zachovanou poľnou železnicou na území Slovenska. Počas leta organizujú každý štvrtok pravidelné jazdy vláčikom.

Viac informácií >>


Ranč pod Babicou Bojná

IMG 20200518 155326

Zdroj: marylyn, sdetmi.com

Ranč ponúka aktívne využitie voľného času  pre všetkých, ktorí milujú prírodu, čerstvý vzduch, zvieratá a turistiku počas celého roka. Ranč pod Babicou ponúka prehliadku MINIZOO, v ktorej môžete vidieť viac ako 120 zvierat z viac ako 30 druhov zo 6 kontinentov Zeme. MINIZOO dominujú dva rybníky s možnosťou komerčného rybolovu. Okrem toho poteší aj vozenie detí na koni, detská štvorkolka či detské ihrisko a ďalšie aktivity.

Viac informácií >>


Vodný mlyn Bohunice

bohunice

Zdroj: sdetmi.com

Mlynská usadlosť bývalého mlynára Pavla Turčana sa nachádza asi 2 km od horného konca obce, pri potoku Sikenica v prekrásnom prostredí Štiavnických vrchov. Zachovalý mlyn dýcha históriou, ktorú vám priblížia pútavou prednáškou. Na dvore sa nachádza aj detská hojdačka.

Viac informácií >>


Detská farma Humanita

humanita

Zdroj: humanita.podlupou.sk


Na farme má svoj domov viac ako 20 druhov zvierat. Svoje neodmysliteľné miesto tu majú kone, ktoré sa využívajú v rámci napĺňania sociálnych služieb pri hipoterapii a hiporehabilitácii. Farma poskytuje svojim návštevníkom možnosť starať sa o rôzne hospodárske zvieratá a tak učí chápať kolobeh a zákonitosti prírody, pestuje úctu k prírode, zvieratám a hodnotám vytvorených ľudskou prácou.

Viac informácií >>


Skalné obydlie Brhlovce

brhlovce

Zdroj: sdetmi.com

Pozrite sa s deťmi ako sa žilo kedysi. Zachovalé obydlia v skale, ktoré inde nenájdete. Miesto získalo ocenenie Europa Nostra, ako prvá organizácia na pôde Slovenskej republiky. Expozícia pozostáva z murovaného domu z konca 19. storočia s datovaním 1932 a priestorov vysekaných do skaly v dvoch podlažiach. Na prízemí priestorov vysekaných do skaly je letná kuchyňa, komora a ukážky kamenárskych výrobkov a náradia. Na podlaží priestorov vysekaných do skaly je vyhliadková terasa a malá komôrka. Interiér je zariadený podľa funkcie jednotlivých miestností dobovým nábytkom a inventárom.

Viac informácií >>


Zubria zvernica Topoľčianky

zubor 4

Zdroj: lesy.sk

Len na jedinom mieste na Slovensku, v krásnych dubových lesoch južného Slovenska pri Topoľčiankach, máte možnosť na vlastné oči vidieť, prípadne si môžete aj odfotiť, zubra európskeho. Zoberte deti a spravte si krásnu prechádzku prírodou. Najvhodnejšia doba návštevy zvernice je približne o 09:00 alebo o 14:00 hod., kedy by zubre mali prichádzať za potravou - kŕmením.

Viac informácií >>


Arborétum Mlyňany SAV

arboretum

Zdroj: Arborétum Mlyňany SAV

Arborétum spravuje najväčšiu zbierku cudzokrajných drevín na Slovensku a jednu z najbohatších v strednej Európe. V areáli sa nachádza aj budova kaštieľa, v ktorom návštevníci môžu vidieť knižnicu, učebňu Svet stromov, Tvorivé dielne a Ambrózyho pamätnú izbu.

Viac informácií >>


Hrad Hrušov

hrusov2

Zdroj: sdetmi.com

Ľahko dostupná zrúcanina neďaleko mesta Zlaté Moravce pri obci Skýcov. Hrušovský hrad poslúži ako príjemná vychádzka pre rodiny s deťmi od parkoviska medzi Topoľčiankami a Skýcovom ste do polhodinky na hrade, dá sa to dokonca zvládnuť aj s kočíkom. Vstupné na hrad sa neplatí a zrúcanina je dostupná celoročne.  Pod hradom nájdete dokonca ohnisko s altánkom, na piknik ako stvorené.

Viac informácií >>


Obria lavička Skýcov

 

lavickaskycov

Zdroj: sdetmi.com

2,6 metra vysoká lavička pre obrov je ľahko dostupná, nachádza sa hneď vedľa parkoviska rozhľadne na Vápennom vrchu. Miesto, kde si môžete zhotoviť pekné fotografie, alebo len tak zrelaxovať. Okrem lavičky tu nájdete aj ohnisko, altánok a vápenice, kde sa v minulosti pálilo vápno.

Viac informácií >>


Wellness Hotel Patince

patince

Zdroj: wellnesspatince.sk


Vo Wellness Hoteli Patince nájdu rodinky množstvo aktivít na oddych aj zábavu. Vnútorný či vonkajší bazén, vďaka čomu sem môžete prísť za každého počasia. Ak ste milovníci športov, poteší vás tenisový kurt, stolný tenis, golf, minigolf, vodné bicykle, petanque, biliard, bowling a oddych môžete nájsť napríklad v saunovom svete.

Viac informácií >>


Mohlo by vás zaujímať:


Tip našej redakcie:
Pre malých výletníkov si zakúpte denník, kde si zaznamenajú všetky zážitky z výletov a dovoleniek. Tá najlepšia zábava na cestách.  >> Kúpiť <<

dennik22

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Mirka 11.12.2022, 23:11

    Detska farma Humanita, milo prekvapena zvieratkami a pristupom majitelov, odporucam

  • Julka 08.12.2022, 23:15

    Ranč pod Babicou je neveliký, je akurát. Mali sme šťastie na slnieško, deti boli vysmiaté a ľudia na ranči boli tiež super.

  • Danka 03.12.2022, 16:54

    Milujem kvety, mám ich veľa doma a rada sa starám o kvety. Botanicka zahrada v Nitre pohladí dušu všetky milovníčky kvetov. Nádhera jednym slovom. Široký výber a pestrosť kvetov. Krása !!!

  • Julka 22.11.2022, 20:14

    Vodný mlyn Bohunice - miesto, kde viete zrelaxovať a uvidieť krásne miesto na zrelaxovanie. Mám to tam rada, človek tam vypne.

  • Monika Matulníková 12.12.2018, 19:56

    Nitriansky kraj ponúka rodinám s deťmi veľa vyžitia a preto som rada že práve tu bývam, vyskúšané máme všetky atrakcie a na jedničku.

  • Klaudia 30.11.2018, 08:20

    Mali sme zážitok z turistického vláčiku v Nitre, videli sme kúsok mesta, mestský park, Nitriansky hrad, pre deti je jazda vláčikom priam stvorená. Vodný mlyn v Kolárove sme tiež navštívili už viackrát, most je krásny, dá sa tam člnkovať, je tam ihrisko pre deti a zvieratká. Super výlet!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár