23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Zábavné parky v Anglicku

Autor: Laura , Foto: Facebook, web zábavných parkov
Adresa:London, UK Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zábavné parky v Anglicku


TIP pre Vás:
Ušetriť môžete vo viacerých zábavných parkoch, pokiaľ si kúpite lístky vopred na stránke zábavného parku, prípadne využijete možnosť nakombinovať si vstupy aj do ďalších londýnskych atrakcií.


Londýnske oko, anglicky London Eye (oficiálne označenie je British Airways London Eye)

Millennium Wheel (Kolo Tisícročia) je so svojimi 135 metrami najväčší vyhliadkové koleso v Európe už od roku 1999. Vo svetovom meradle bolo už však prekonané a to v roku 2006 okolo Star of Nanchang v Číne, sa 160 metrami, následne tiež okolo Singapore Flyer, sa 165 metrami, ktoré sa, ako správne hádate, nachádza v Singapure. Posledné zmienky o plánoch vybudovanie najvyššieho kolesa v Šanghaji, dosahujúceho 200 metrov, boli zmetené zo stola.
Atrakciu London Eye nájdete na západnom okraji Jubilee Gardens na južnom nábreží rieky Temža v londýnskom obvode Lambeth medzi Westminsterským a Hungerfordským mostom. V blízkom susedstve sa nachádza County Hall a na druhom brehu Temže stojí Ministerstvo obrany vo Westminsteri a ďalší z významných pamätihodností Westminsterský palác sa svojou hodinovou vežou Big Ben.

Koleso nesie celkom 32 klimatizovaných kabínok pre návštevníkov. Kabínky sú uchytené na vonkajšom kruhu kolesá a pohybujú sa rýchlosťou 0,26 m / s (teda asi 0,9 km / hod). Jedno otočenie kolesa tak trvá asi 30 minút. Kolo bežne nezastavuje pre nástup cestujúcich. Pohyb je totiž natoľko pomalý, že cestujúci sú schopní pohodlne za prevádzky vystúpiť a nastúpiť. Výnimkou je len zastavenie pohybu pre nástup invalidných a starších cestujúcich.
Jedna zaujímavosť, a to, že liate oceľové časti, akými sú hlavné hriadeľ, jej závesy a kĺby konštrukcie, boli vyrobené českou firmou Škoda.

Viac informácií https://www.londoneye.com/


1london

 

Legoland Windsor

Úžasný park, kde sa naučíte sa tu šoférovať Lego-automobil, vydáte sa hľadať pirátske poklady alebo osedláte lietajúceho draka, žijúceho v Lego-zámku, zahráte sa na Star Wars alebo sa vydáte na cestu v ponorke. Poslednou novinkou, ktorá sa v parku objavila je nová hracia zóna Heartlake City, ktorá sa najviac páči dievčatám.
Park je otvorený od marca až do novembra, počas zimného obdobia je zatvorený.
Doporučuje sa pre deti od 2 do 12 rokov. Pre deti do 3 rokov je vstup zadarmo. Aj tu môžete ušetriť,  ak si kúpite lístky vopred na stránke Legolandu.

Viac informácií http://www.legoland.co.uk/

1legoand

Thorpe Park

Chcete prežiť deň plný adrenalinu a skvelých zážitkov? Potom sa vydajte do zábavného parku Thorpe Park. Park bol postavený na mieste bývalého lomu s rozlohou 500 akrov a otvorený bol už v roku 1979. Je svetovo veľmi uznávaný a ročne priťahuje veľké množstvo návštevníkov. Rovnako ako mnoho zábavných parkov na svete je Thorpe Park rozčlenený do niekoľkých sekcií a je držiteľom hneď niekoľkých rekordov. Jedná sa o sekcie Port Atlantis, Lost City, Calypso Quai, Canada Creek, Saw Island, Amity Cove, Ranger Country, and Neptun's Kingdom. Čo sa prvenstvo týka, tak Colossus bola prvá horská dráha na svete a ďalej potom horská dráha Stealth je považovaná za najvyššie a najrýchlejší v Európe.
Pre deti a tých, kto nie je pripravený na šialenú rýchlosť, sú tu aj pokojnejšie atrakcie, napríklad Angry Birds 4D, vodné atrakcie, vozenie sa v obrovských šálkach alebo vozenie sa na lasérovom lúči. V 2015 roku bol otvorený nový tropický labyrint, ktorý nesie názov I’m A Celebrity Get Me Out Of Here!, ktorý pripomína televíznu šou, v ktorej účastníci prežívajú v extrémnych podmienkach.
V parku sa nachádza celkom 33 atrakcií pre dospelých i deti, 6 horských dráh a 4 vodné dráhy.
Thorpe Park sa nachádza 29 km od centra Londýna v meste Chertsey. Dostanete sa sem vlakom, autobusom, autom či na bicykli.


Viac informácií: https://www.thorpepark.com/

1Thorpe Park

Shrek’s Adventure Londýn

Park otvorili v júli 2015 neďaleko od London Eye a akvária Sea Life - Westminster Bridge Road.
Zábavný park, ktorý je celý venovaný hrdinovi rozprávky - Šrekovi. Návštevníci parku sa stretnú s obľúbenými postavami z rozprávky, prejdú cez zrkadlový labyrint, smradľavé blato a uvidia 4D-šou. Dokážete zachrániť Pinokia a rozbiť začarované zrkadlo? 
 
Oficiálna stránka: https://www.shreksadventure.com/london/

 

Dobrodružný park Chessington

Tématický park s drakmi, húsenkovými dráhami, zoologickou záhradou pre deti s žralokmi a netopiermi-vampírmi. Spolu je tu viac ako 40 atrakcií. Tento rok sú hlavnou témou parku Tučniaci z Madagaskaru, ktorí sú témou mnohých predstavení. Do parku sa môžete dostať na aute alebo na vlaku - približne 35 minút od Centrálneho Londýna.
Deti, ktoré majú výšku menšiu ako 90 cm, sa dostanú do parku zadarmo. 

Oficiálna stránka: http://www.chessington.com/

 

 

Pavilóny Harry Potter vo filmovom štúdiu Warner Bros.

V paviliónoch filmového štúdia Warner Bros., kde sa natáčali filmové série Harry Potter, nájdete Rokfortskú strednú školu čarodejníctva, kabinet Dumbledora, atď. Okrem toho môžete pomaškrtiť a zjesť cukrové perá a karamelové bomby, piť pivo v populárnom bare "U troch metiel", naučiť sa variť čarovný elixír. Komu sa toto máli, tak sa dostanete aj do prezliekární hercov, ktorí stvárnili hlavné postavy Harryho Pottera (Daniel Radcliffe), Ronalda Weasley (Rupert Grint) a Hermiony Granger (Emma Watson).
V marci 2015 roku bola vo filmovom štúdiu otvorená nová atrakcia - nástupište 9 a trištvrte, známy Rokfortsky expres.
Pre deti do 4 rokov je vstup zadarmo.

Oficiálna stránka: http://www.wbstudiotour.co.uk/

 


Alton Towers Resort

Tento resort, bežne označované ako Alton Towers, je zábavný park, aquapark, a hotelový komplex v Staffordshire, takmer 3 hodiny cesty od Londýna.. S 2,8 miliónmi návštevníkov za rok patrí k najnavštevovanejšiemu zábavnému parku v Británii.  ,
V parku je v prevádzke deväť horských dráh okrem iného ďalšie hlavné turistické atrakcie, vrátane Nemesis Oblivion, Congo River Rapids, Runaway banským vláčikom, Hex - legenda z veží trinástich prípadov Smiler a Galactica.

Oficiálna stránka: https://www.altontowers.com/

 


Cadbury World

Históriou čokolády Vás prevedie čokoládový zábavný park Cadbury World, ktorý nájdete v stredoanglickom meste Birmingham. Vlakom či autom cesta z Londýna trvá cca 2hodiny. Čokoládový svet Cadbury World sa nachádza približne 10 minút jazdy vlakom od centra Birminghame, v mestskej štvrti Bournville.

Pomenovanie parku, ktorý vznikol v roku 1990, sa odvíja od jednej z najvýznamnejších firiem, vyrábajúcich cukrovinky a práve taktiež čokoládu - Cadbury. Spoločnosť Cadbury, ktorá má pobočky po celom svete, bola založená v roku 1824 Johnom Cadbury. Existujúce továreň, nachádzajúca sa na predmestí Birminghamu, postavili jeho synovia o 55 rokov neskôr. V roku 1919 mala spoločnosť už 7500 zamestnancov. V 90tych rokoch 19. storočia bolo okolo továrne následne vybudované pre zamestnancov sídliska.

Zábavný park, ktorý sa nachádza priamo v areáli továrne, Vám poskytne nielen veľa zaujímavých informácií z histórie samotnej čokolády. Budete tu mať tiež možnosť poriadne si zamaškrtiť. Počiatky histórie čokolády sú tu prezentované pomocou figurín a modelov. Znázornené je tu Cortézovo stretnutie s kakaovými bôbmi (ktoré pestovali Mayovia a Aztékovia), cesta čokolády do Európy a následne aj do Británie. Zaujímavé sú aj expozícia o histórii firmy Cadbury či Multisenzorický kinosála, kde sa dozviete ako čokoláda vzniká. Pri ukážke triedení kakaových bôbov sa s Vami bude pohybovať aj sedadlo. Predovšetkým pre deti bude nepochybne zábavná plavba vláčikom krajín Cadabra. Počas prehliadky môžete tiež nahliadnuť do výrobnej haly, či ochutnať tekutú čokoládu. Celá prehliadka parku Vám zaberie približne tri až štyri hodiny.
Novinkami z posledných rokov sú 3D kino (s ukážkou balenie čokolád prostredníctvom robotov) a tiež vymedzený detský kútik African Adventure.
Vstupenky: Vzhľadom na to, že sa jedná o vnútornú atrakciu, s obmedzenou návštevnosťou, je potrebné si vstupenky dopredu zarezervovať! Vzorky čokolády sú v cene vstupenky :-) 

Oficiálna stránka  https://www.cadburyworld.co.uk/
 

 

 

 

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michal 30.12.2019, 17:26

    Alton towers - odporucam

  • Zuzana 15.12.2019, 22:31

    Boli sme na Londynskom oku. Ľudí množstvo lebo prazdniny. Stalo to zato.

  • Dávid 07.01.2019, 12:49

    Boli sme v priestoroch, kde sa natáčal Harry Potter a toľko turistov tam bolo ako niekde v New Yorku v centre, och ...

  • Renča 05.01.2019, 16:34

    Keď sme boli za rodinou v Anglicku, navštívili sme Cadbury World . Sestrine deti sú tam často, pre tie moje to bol šok, ale v dobrom.

  • Peter 04.01.2019, 08:46

    Da sa do Londyna ist s detmi aj v celkom dobrej cene leteniek. Odporucam na viac dni, je tam co vidiet

  • Daniela 04.01.2019, 08:44

    London Eye odporucam, ZOO nie

  • Nina 11.12.2018, 12:16

    Tiež sme skúsili londýnske oko a bolo to niečo wooow . Ešte nikdy som nebola na niečom takom. Veľká zábava.

  • Erika 28.11.2018, 20:58

    Zo spomínaných atrakcií sme skúsili len londýnske oko,ale to asi každý kto bol čo i len 1x v Londýne. Ten výhľad a zážitok waaw

  • Lenka 06.01.2018, 21:49

    Vyskúšali sme Londýnske oko, aj Alton Towers a hlavne ten Alton bude spomienkou na celý život nielen pre deti ale aj dospelých. Zážili sme úžasný deň plný smiechu, aj sme zmokli, aj sme sa vysušili v sušičke, aj sme si odniesli kľúčenky s našími vydesenými fotkami. Jediným mínusom bolo čakanie, no všade nás na to pripravila signalizácia, že cca. koľko budeme čakať. Tak odporúčam ísť mimo prázdnín :D

  • Petra 07.12.2017, 17:24

    Ak ste raz v Londýne, tak Londýnske oko nesmiete vynechať, je z neho nádherný výhľad. Pre menšie deti to nie je, pretože si najskôr musíte odstáť radu na lístok, potom radu na oko a potom sa pomaličky točíte a môžete z výšky obdivovať Londýn.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár