01. 06. 2024 Žaneta

Európska noc múzeí a galérií 2024 na Slovensku

16.05.2024 Autor: MS
Termín: 18.05.2024 Mesto:SR Zdroj:stránka organizátora
Plagat NMaG 2024 A1 celoslovensky bez 1

Zdroj: nmag.sk

Tretia sobota v mesiaci máj prináša opäť už 20. ročník podujatia Európska noc múzeí a galérií (La Nuit européenne des musées), ktorá sa uskutoční v sobotu 18. mája 2024.

V tento večer mnohé kultúrne inštitúcie otvoria svoje brány po celom Slovensku a od súmraku do polnoci sa môžu zapojiť do Európskej noci múzeí a galérií. Zábavné prehliadky so sprievodom, prehliadky s poučením, workshopy, premietania, živé vystúpenia, kultúrne podujatia poskytnú návštevníkovi netradičný zážitok z múzea či galérie. Tento zážitok nám dáva príležitosť bez ohľadu na to, aké miesto si vyberiete, ponoriť sa do jedinečného vesmíru múzea, galérie či iného kultúrnej inštitúcie, často plného prekvapení a niekedy aj mágie. Za súmraku sa môžeme ponoriť do nevšednej atmosféry, poprechádzať sa tajomnými chodbami, a obdivovať diela v jedinečnej a originálnej atmosfére.

Sám, alebo ako pár, či s priateľmi alebo rodinou, táto Noc múzeí a galérií vám môže sprostredkovať dobrodružstvo v čase, priestore a predstavivosti, aby ste detailnejšie spoznali niektoré tajomstvá, ktoré skrývajú naše múzeá, galérie a ostatné inštitúcie zapojené do podujatia.

Tešíme sa na Vás v sobotu 18. mája 2024 na 20. ročníku Noci múzeí a galérií plnej prekvapení!

Podujatia v jednotlivých krajoch Slovenska:

Napíšte komentár