27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Nenáročná turistika s deťmi: Zochova chata - Medvedia skala

Autor: Simona
Adresa:Modra - Zochova chata - Medvedia skala Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

S deťmi sme už v Malých Karpatoch, či v bratislavských mestských lesoch pochodili naozaj veľa, a tak máme s čím porovnávať. Turistika o ktorej napíšeme dnes zaručene patrí jednej z najkrajších a zároveň najzaujímavejším, ktorú zvládnete aj s menšími deťmi a určite sa pri tom všetci zabavíte.

Výhodou tejto trasy je, že ju môžete začať od (plateného) parkoviska na Zochovej chate a zísť približne tri kilometre dole k Medvedej skale po červenej turistickej značke miernym klesaním, nenáročným lesným chodníčkom s množstvom dreveným mostíkov popri a ponad Vištuckým potokom. 

Ak sa deťom nechce chodiť alebo si chcete spraviť menej náročný výlet, parkovať môžete aj dole na malom parkovisku priamo pri Medvedej skale (ak nie je obsadené).

Určite ale odporúčame prechádzku od Zochovej chaty, turistická značka vedie popri potoku a rôznych malých vodopádikoch, čo deti ocenia hlavne v lete, či počas teplej jari. Na nižšom úseku nájdete popri potoku aj zaujímavé "kreatívy" - rozprávkové postavičky, ktoré môžu slúžiť pre deti motivácia na dosiahnutie cieľa. Od postavičiek je to k Medvedej skale už len kúsok a je na vás, či sa vyberiete ďalej okruhom cez Tri kopce - Klokoč späť na Zochovu chatu, alebo sa vrátite od Medvedej skaly popri potoku naspäť na Zochovu.

Celá cesta je veľmi dobre značená, prechádzate po červenej značke až k ráscestí Medvedia skala, kde sa napojíte na modrú značku a Medvedia skala je odtiaľ iba pár minút. Ak preferujete turistický okruh, pokračujete po modrej a na rázcestí Tri kopce sa vydáte po žltej značke smer Klokoč a následne Zochova. Prakticky jediné náročnejšie stúpanie je od Medvedej skaly po modrej smerom k značke Tri kopce, inak je to buď mierne klesanie alebo viacmenej rovinka.

Za nás krásny výlet a turistika s deťmi, ak si zoberiete aj nejaké špekáčiky, či chlebík, cestou popri potoku je aj veľmi pekné ohnisko s lavičkami a turistickým prístreškom, čiže si s deťmi môžete užiť aj pekný piknik.

Užite si výlet a majestátnu Medvediu skalu, ktorá je aj súčasťou značeného náučného chodníka "Modranský banský náučný chodník" - ale to už je zase iná turistika. 

Popis našej trasy (kliknutím sa obrázok zväčší):

mapa

Zdroj: mapy.cz

Články, ktoré by vás mohli tiež zaujímať:

Mapa: N 48° 22′ 54″ E 17° 16′ 40″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár