28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Najočakávanejšie filmové premiéry pre deti v roku 2024

Autor: Annie, Foto:

Kino241

Nerozlučná dvojka

Slovenská premiéra: 4. január 2024

Za filmom stoja renomovaní scenáristi Joel Cohen nominovaný na Oskara za scenár k TOY STORY a dvojica, ktorá je za úspešnou Lapkovou patrolou vo filme: Bod Barlen scenárista a Cal Brucker scenárista a režisér Lapkovej Patroly vo filme.


Vynálezca

Slovenská premiéra: 1. február 2024

Nová rodinná rozprávka od tvorcov Ratatouille je tu! Ponorte sa do sveta nekonečne zvedavého vynálezcu a umelca Leonarda da Vinci. Ten prichádza na kráľovský dvor experimentovať, stavať lietajúce stroje, obrnené vozidlá a ďalšie fantastické vynálezy. Nášho superhrdinu čaká nielen napínavé dobrodružstvo, ale aj osudové stretnutie s odvážnou princeznou Margaritou, s ktorou hľadá odpoveď na tú najdôležitejšiu životnú otázku.


Noemova archa

Slovenská premiéra: 8. február 2024

Zábavné a roztomilé spracovanie jedného z najznámejších príbehov všetkých čias! Dve myši: Vini, charizmatický básnik s trémou, a Tito, talentovaný a šarmantný gitarista, sa prešmyknú na bájnu Noemovu archu, kam smú nastúpiť len jeden samec a jedna samica z každého druhu. Podarí sa dvom muzikantom prežiť 40 dní a 40 nocí na lodi, kde napätie medzi mäsožravcami a bylinožravcami stúpa každým dňom?


Mačka a pes: Bláznivé dobrodružstvo

Slovenská premiéra: 8. február 2024

Vo filme Mačka a pes: Bláznivé dobrodružstvo sa dve nesúrodé dvojice musia spoločne vydať na dobrodružnú cestu plnú šialených príhod a zábavy. Excentrická Monica rozmaznáva svoju internetovú celebritu, mačku Divu. Zlodej Jack práve ukradol vzácny drahokam. Ten však prehltol jeden túlavý pes, a tak si ho Jack osvojil. Všetci štyria sa náhodne ocitnú spolu v jednom lietadle, ale zatiaľ čo majitelia odletia bez nehody, mačka a pes vypadnú z batožinového priestoru a zostanú trčať na zemi. Dvaja zvierací hrdinovia snáď ani nemôžu byť rozdielnejší. Asi jediné, či majú spoločné, je rovnaký počet nôh. Napriek tomu sú nafúkaná mačka a túlavý pes v dôsledku nečakaného sledu udalostí nútení spolupracovať. A stovky kilometrov odtiaľto sa musia spojiť vyfintená, afektovaná Monica a hľadaný zločinec. Ľudská dvojica sa vydáva hľadať svojich skutočne drahých a cenných domácich miláčikov. ... a mačka a pes? Tí sú úplne bezradní. Vyrážajú na zbesilú cestu zasneženou divočinou z Kanady do New Yorku, kam mali pôvodne letieť.


Kina a Juk: Príbeh líštičiek

Slovenská premiéra: 29. február 2024

Pár polárnych líštičiek Kina a Juk žije v kraji plnom snehu a majú sa radi. A to tak veľa, že očakávajú narodenie mláďat. Preto sa Juk snaží priniesť toho Kine čo najviac pod zub. Ale je to stále ťažšie. Vydáva sa preto ďalej a ďalej od brlohu. A potom sa to stane… Prásk!!! A už ho odlomená ľadová kryha odnáša na more, ďaleko od Kiny. Obaja zrazu čelia všetkým možným výzvam, aby znovu našli cestu k sebe a dokázali, že láska dokáže prekonať aj tú najchladnejšiu búrku. Ich príbeh je o odvahe a nezlomnej túžbe byť opäť spolu pred tým, než sa v ich živote objavia malé líšťatá, prinášajúc so sebou novú kapitolu ich polárnej rozprávky.


Elio 

Slovenská premiéra: 29. február 2024

Elio sa snaží zapadnúť, až kým ho neprenesú mimozemšťania a on sa stane vyvoleným veľvyslancom Zeme v galaxii, zatiaľ čo jeho matka Olga pracuje na prísne tajnom projekte dekódovania mimozemských správ.


Kung Fu Panda 4

Slovenská premiéra: 7. marec 2024

Najslávnejší pandí bojovník všetkých čias je späť a bude mať plné ,,ruky“ práce. V štvrtom pokračovaní populárnej série Kung Fu Panda si Po vyberie svojho nástupcu, bude jesť knedličky, bojovať so svojím doteraz najsilnejším protivníkom, ale hlavne... jesť knedličky.


Ella a čierny jaguár

Slovenská premiéra: 14. marec 2024

Priateľstvo je iba začiatok veľkého dobrodružstva Nové úžasné zvieracie dobrodružstvo zo srdca amazonského pralesa od tvorcov filmov Mia a biely lev a Vlk a lev. Dobrodružný príbeh o nerozlučnom priateľstve dievčaťa Elly a samice čierneho jaguára Hope. Ako malé dievča našla Ella v džungli stratené jaguárie mláďa. Puto, ktoré medzi nimi vtedy vzniklo, sa nedá pretrhnúť. Po rokoch sa opäť stretávajú a spoločne musia čeliť nebezpečným lovcom a pašerákom divých zvierat, pre ktorých je čierny jaguár najcennejšou trofejou.


Strašidlo Cantervillské

Slovenská premiéra: 28. marec 2024

Sir Simon de Canterville straší na svojom sídle Canterville Chase už tri storočia a výborne sa pri tom baví. Jedného krásneho dňa však dom kúpia Američania. Táto moderná rodina sa nedá zastrašiť, staré čarodejnícke kúzla na nich neplatia. Podarí sa sirovi Simonovi dostať otravných cudzincov zo svojho domu? Vydajte sa s nami na strašidelný výlet do starého dobrého Anglicka, kde ešte aj duchovia majú úroveň.


Gump: Sme dvojka

Slovenská premiéra: 28. marec 2024

Nová Gumpova cesta začne presne tam, kde tá predchádzajúca skončila. So svojim milovaným Béďom Kozím Bobkom prejde hlavný zvierací hrdina príbehom, ktorý mu už dávno predtým napísali hviezdy. A zatiaľ, čo Gumpov prvý príbeh bol smutnejší, v jeho voľnom pokračovaní sa môžete tešiť na množstvo vtipných zvieracích scén. Vedľa hlavného hrdinu sa novo objaví aj psia slečna Jenny, ktorá si zahrá Gumpovu sestru Kytičku.


Domáce príšerky

Slovenská premiéra: 4. apríl 2024

Vedeli ste, že vo vašom dome žije niekto bez toho, aby ste ho videli? Elfinovia sú malé chlpaté príšerky, ktoré udržiavajú v každom dome pokoj a harmóniu. Ich úlohou je premeniť váš dom na domov. Finnick nie je ako všetci ostatní Elfinovia. Zdá sa, že z každého, kto sa nasťahuje do jeho domu, si len robí žarty a snaží sa ich z domu vyhnať. Všetko sa ale zmení, keď sa do domu príde Christine s jej rodinou, ktorá Finnicka odhalí. Keď sa ale v meste začnú diať čudné veci, Finnick a Christine, ktorí sú tak odlišní, sa budú musieť spojiť a spolupracovať, aby vyriešili všetky záhady a zachránili mesto!


Krotitelia duchov: Mrazivá hrozba

Slovenská premiéra: 11. apríl 2024

Nesmrteľná značka Krotitelia duchov prichádza s ďalším pokračovaním! Callie a Gary sa s deťmi po udalostiach z roku 2021 usadia v New Yorku a naplno sa venujú pomoci tým, ktorých trápia nepríjemní duchovia a prízraky. Keď však mesto uprostred leta náhle zamrzne, je jasné, že noví Krotitelia majú dočinenia s hrozbou, s akou sa ešte nestretli…


Ako zachrániť draka

Slovenská premiéra: 18. apríl 2024

V starovekej Číne boli draci a ľudia priateľmi, ale ľudská chamtivosť ukončila ich spojenectvo a tieto čarovné stvorenia sa stali korisťou. Posledného z nich teraz drží v zajatí krutý cisár. Jedného dňa drakovi prinesie jedlo malá sirota menom Ping a čoskoro sa ukáže, že ona je tou vyvolenou, ktorá jediná ho môže zachrániť. Títo nepravdepodobní spojenci sa musia naučiť pomáhať si a chápať jeden druhého. Na ich ceste za slobodou ich prenasleduje zlý čarodejník a lovec drakov. Aby prežili a Ping splnila svoje poslanie, musí nájsť odvahu a magickú silu, o ktorej doteraz nevedela. Už nemôže byť tým bojazlivým, plachým sirotou, akým bývala kedysi. Teraz je skutočnou hrdinkou, ktorá musí zachrániť draka.


Prázdniny s Broučkem

Slovenská premiéra: 2. máj 2024

Kto by nechcel vyraziť na rodinnú dovolenku krásnym červeným karavanom po dedovi? Bára Poláková čoby dobrodružná mama dvoch detí a nadšená food blogerka, povie tejto výzve áno. Jej manžel, ktorého si zahral Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšenie ani trochu nezdieľa. Ale keď máme vedľa sebe niekoho, koho máme rady, je úplne jedno, kde práve sme. Celá rodina preto nakoniec vyrazí na letnú dovolenku k moru karavanom.

 


Garfield vo filme

Slovenská premiéra: 23. máj 2024

Garfield, svetoznámy, pondelok nenávidiaci, lasagne milujúci kocúr z domácnosti, zažije divoké dobrodružstvo! Po nečakanom stretnutí so svojím dávno strateným otcom - ošarpaným pouličným kocúrom Vicom - sú Garfield a jeho psí kamarát Odie nútení opustiť svoj dokonale rozmaznaný život a pridať sa k Vicovi pri zábavnej lúpeži s vysokými stávkami.


Fantastická trojka

Slovenská premiéra: 23. máj 2024

Alfonso Quijote je 11-ročný chlapec s veľkou fantáziou. Ako právoplatný potomok a legitímny dedič dona Quijota a rovnako ako jeho pra, pra, pra, praotec, neustále chráni svoje milované mesto v La Manche pred príšerami, ktoré nikto iný nevidí. „Giants of La Mancha“ je mimoriadna a dobrodružná cesta pre celú rodinu, ktorá sleduje 11-ročného Alfonsa, dediča Dona Quijota, a jeho troch imaginárnych králikov, ku ktorým sa pripájajú Pancho a Victoria. Svojou silou priateľstva zachránia svoje milované rodné mesto niekde v La Mancha pred obrovskou búrkou. Snívajú nesplniteľný sen, prekonávajú svoje obavy a využívajú svoju predstavivosť, aby našli skutočnú silu búrky.


Imaginárni priatelia

Slovenská premiéra: 30. máj 2024

V tomto filme mladá Bea zistí, že má schopnosť vidieť všetkých imaginárnych priateľov v skutočnom svete. A tak sa rozhodne zorganizovať misiu znovu spojenia ľudí so svojimi zabudnutými IFs za pomoci svojho suseda zhora, ktorý sa tiež nedávno stretol so svojím imaginárnym priateľom z detstva, obrovským fialovým monštrom. Obaja sa vydajú na magické dobrodružstvo, aby znovu spojili zabudnutých IFs s deťmi.


V hlave 2

Slovenská premiéra: 13. jún 2024

Pokračovanie mimoriadne obľúbeného a úspešného animovaného rodinného filmu V HLAVE od študiá Disney a Pixar “VHLAVE 2” sa vracia opäť do mysle tentokrát už čerstvej tínedžerky Riley a to práve v čase, keď ústredie prechádza náhlou demoláciou, aby uvoľnilo miesto pre niečo úplne nečakané. Film V hlave 2 prináša Veľké zmeny – Nové Emócie! Radosť, Smútok, Hnev, Strach a Znechutenie, ktoré podľa všetkého dlho úspešne fungovali, si nie sú isté, ako sa majú cítiť, keď sa objaví Úzkosť. A zdá sa, že nie je sama.


Ja, zloduch 4

Slovenská premiéra: leto 2024

 


Butterfly Tale

Slovenská premiéra: leto 2024


MUFASA: The Lion King

Slovenská premiéra: zima 2024


Ježko Sonic 3

Slovenská premiéra: zima 2024

Napíšte komentár