27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Výlety zdarma - tipy kam s deťmi a neminúť pri tom ani euro

Autor: Simona
Adresa:- Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Untitled design 1

Zdroj: sdetmi.com

Výletov po celom Slovensku je nespočetne, ale veľakrát, ako rodina, musíme na vstupnom minúť "majland". Nie je to však vždy tak a na viaceré pekné miesta sa viete dostať aj bezplatne. Pozrite si naše tipy kam s deťmi zadarmo.

Chmarošský viadukt - viac info >>

Medzi najpozoruhodnejšie železničné stavby Slovenska patrí most, ktorý je súčasťou železničnej trate číslo 173 Červená skala - Margecany, znám pod názvom Chmaroška. Kamenný viadukt Chmaroška je považovaný za jednu z najkrajších a najfotogenickejších technických stavieb na Slovensku. Boli ste už s deťmi? Parkujete len kúsok od mosta, za nás ľahký a nenáročný výlet. 
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Telgárt

Vyhliadka Srdiečko v Lipovciach - viac info >>

Oceľovo - drevený mostík spájajúci dve skalné bralá slúži turistom na vyhliadku do doliny Lipovského potoka. Boli ste už s deťmi? 
Kraj: Prešovský
Mesto: Lipovce

Protipožiarna monitorovacia veža IBOvka - viac info >>

Na jednotlivých poschodiach veže IBOvka, v jej okolí, či na ceste k veži môžete vidieť množstvo zaujímavých náučných a informačných tabúľ. Ponúkame tip na výlet z Trenčianskeho kraja!
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Trenčín

Náučný chodník umelcov - lavička Tadeáša Salvu - viac info >>

Poďte sa prejsť krátkym náučným Chodníkom umelcov v prostredí Kúpeľov Lúčky. Deťom sa táto atrakcia určite zapáči.
Kraj: Žilinský
Mesto: Lúčky 

Detský lesný chodníček - viac info >>

Na malých návštevníkov tu čaká množstvo zvieratiek z plastu alebo dreva, hríbikov, zvonkohra, bludisko či drevený domček na stračej nôžke. Interaktívne prvky a tabuľky zaujmú nielen deti, ale aj rodičov. Hoci má chodníček len približne jeden kilometer bez problémov tu viete s deťmi stráviť aj pol dňa.
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Staré Hory

Galéria Šrot park - viac info >>

Jedinečná minizoo z kovových zvieratoch, ktoré žijú v slovenských lesoch. Krásny tip na výlet v tieni stromov.
Kraj: Bratislavský
Mesto: Bratislava

Hájske vodopády - viac info >>

Hájske vodopády, ktoré nazývaju aj Vodopády Hlboký jarok sa nachádzajú v Hájskej doline medzi obcami Hačava a Háj. Výlet k vodopádom môžeme zaradiť medzi ľahkú a nenáročnú turistiku, ktorú zvládnu aj deti.
Kraj: Košický
Mesto: Obec Háj

Zrúcanina Dračí hrádok - viac info >>

Zrúcanina Dračí hrádok sa nachádza v južnej časti pohoria Malé Karpaty, na výbežku nad dolinou Stupavského potoka juhovýchodne od obce Borinka. Zrúcanina sa nachádza len niekoľko minút chôdze od cesty, kde viete parkovať zdarma.
Kraj: Bratislavský
Mesto: Borinka

Sandberg - viac info >>

Nenáročná prechádzka s krásnym výhľadom a poznaním. Viete sa prejsť z Devína, alebo Devínskej Novej Vsi, pekným, náučným chodníkom.
Kraj: Bratislavský
Mesto: Bratislava

Letecké múzeum Slávnica - viac info >>

Nádherné exponáty lietadiel s popismi potešia nielen malých návštevníkov. Obdivovať môžete lietadlá, ale častokrát aj zoskoky parašutistov.
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Dubnica nad Váhom

Gazdovstvo Uhliská - viac info >>

Na našom gazdovstve okrem koní a hostinca nájdete veľa krásnych zvieratok, ktoré potešia malých aj veľkých. Naviac, len kúsok od farmy je krásna rozhľadňa.
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Nemšová - Trenčianska Závada

Náučný chodník a rozhladňa Terchovské srdce - viac info >>

Na vrchole kopca Oblaz v blízkosti centra obce Terchová vyrástla tridsať metrov vysoká rozhľadňa. Boli ste už?
Kraj: Žilinský
Mesto: Terchová

Herlianský gejzír - viac info >>

Jeden z mála studených gejzírov na svete sa nachádza v obci Herľany a je národnou prírodnou pamiatkou. Zvažuje sa jeho zaradenie do listiny svetového dedičstva UNESCO. Nezabudnite si najskôr overiť čas ďalšieho gejzíru.
Kraj: Košický
Mesto: Herľany

Nitrianska kalvária - viac info >>

Cesta na vrch je krátka, trávnatá, je vhodná aj pre malé deti, starších ľudí alebo detský kočiar. Keď sa dostanete na vrch, ktorý prevyšuje svoje okolie o 80 metrov, budete mať pred sebou krásny výhľad na mesto Nitra, Zoborské vrchy, Kolíňanský vrch, pohorie Tríbeč, Vtáčnik a Pohronský Inovec.
Kraj: Nitriansky
Mesto: Nitra

Slavošovský a Koprášsky tunel - viac info >>

Zaujímavá technická stavba pre malých i veľkých. Zážitok, ktorý si deti zapamätajú, nezabudnite si zobrať baterky alebo čelovky.
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Magnezitovce/Slavošovce

Máte pre nás ďalšie tipy na výlety pre deti a rodiny zdarma? Určite nám dajte vedieť, radi článok doplníme! Užite si výlety a potešíme sa aj vašim fotkám.

Mohlo by vás zaujímať:

 

Napíšte komentár