27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Tipy na naše najobľúbenejšie knihy pre dospelých za posledný rok

Autor: Danka, Foto: sdetmi.com, pixabay.com, bux.sk, V spolupráci
tea time 3240766 1280

Zdroj: pixabay.com

Tiež milujete knižky tak ako my u nás v redakcii? Pripravili sme si pre vás článok s tipmi na knižky, ktoré nás za posledný rok doslova ohúrili. A aby to neboli len tipy na knižky od nás z našej redakcie, doplnili sme tam aj tipy od vás  - našich čitateľov:) 

Vysoko citlivé dieťa

20240223 85310

Zdroj: sdetmi.com

Túto prelomovú príručku pre rodičov, ktorá sa zoberá práve vysokou citlivosťou ako vlastnosťou u detí napísala známa psychologička a autorka bestselleru  Highly Sensitive Person (Vysoko citlivý človek) a má už viac ako milión predaných výtlačkov.  V tejto príručke sa dozviete, ako z vysoko citlivých detí vychovať s porozumením a starostlivosťou šťastných, zdravých a dobre naladených ľudí.  Kniha je rozdelená do viacerých kapitol a zrozumiteľne tak vysvetľuje tému práve vysokej citlivosti u detí a ponúka tak mnohé riešenia, ako pomôcť deťom k tomu, aby z nich vyrástli spokojní a šťastní vysoko citliví ľudia.  Rodičia v tejto príručke nájdu aj  užitočné samotesty a prípadové štúdie, ktoré im pomôžu tak pochopiť ich vysoko citlivé dieťa. 


Zakúpite TU.

Andělin popel

20240227 134738

Zdroj: sdetmi.com

Frankov otec prepije takmer každú výplatu, a nakoniec zmizne v Anglicku. Frank žije pre otcove príbehy o Kukulínovi, ktorý zachránil Írsko a o Anjelovi na siedmom schode, ktorý jeho matke prináša deti. Sila rozprávania spočívá v perspektíve malého hrdinu, ktorý veľmi živo popisuje nepredstaviteľnú chudobu, neustále hladovanie, smrť niekoľkých súrodencov, krutosť susedov a príbuzných, avšak s vrelosťou a zhovievavosťou. Tieto ťažké témy autor  opisuje so svojím povestným humorom a úspechu dosiahlo aj jeho filmové spracovanie. 

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

Šťastie na dosah

20240227 134841

Zdroj: sdetmi.com

V knižke objavíte jednoduché princípy, ako sa ľahko nastaviť na naozajstné vnútorné šťastie a ušetriť si tak veľa trápenia a nedorozumen ako v osobnom tak aj v pracovnom živote. Praktické ukážky 18 overených techník, ktoré sú vhodné aj pre začiatočníka, aj pre pokročilého a dajú sa použiť kedykoľvek a v akomkoľvek veku, konkrétne tipy, ako sa ľahko cítiť šťastne, nech je vaša situácia akákoľvek zložitá.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

Pracujúca mama - návod na prežitie

20240227 134937

Zdroj: sdetmi.com

Prečítajte si túto super knihu plnú návodov a zlepšovákov, ako si zachovať zdravý rozum doma a aj v práci od expertov z časopisu Working Mother. Táto kniha ponúka pracujúcim matkám množstvo tipov a nápadov v rôznych oblastiach či už rodinného alebo pracovného života – od chvíle, keď sa vám na tehotenskom teste objavia dve čiarky až po okamih, keď si treba pohovoriť s pubertiakom o dospievaní a pritom zostať profesionálna a výkonná vo svojom povolaní, nech už robíte čokoľvek. Autorky v tomto návode na prežitie pre mamičky poskytujú neoceniteľné tipy, ako zvládnuť starostlivosť o deti, domácnosť, prácu a vlastné záľuby. Poradí tiež, kde hľadať pomoc, keď dôjde k najhoršiemu.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

Všetko sa raz pominie

20240227 135020

Zdroj: sdetmi.com

Ak je zmena prirodzeným poriadkom vecí, prečo toľko ľudí zápasí s míľnikmi svojho života –  už od prvého zamestnania a prvej lásky až po odchod detí z domu a odchod do dôchodku? Žijeme v kultúre neobmedzeného výberu – a život je teraz zložitejší než kedykoľvek predtým. Uznávaná psychoterapeutka Julia Samuelová čerpá z hodín rozhovorov so svojimi pacientmi, aby ukázala, ako sa môžeme naučiť prispôsobiť a vyťažiť čo najviac aj z menej príjemnejších skúseností. Táto kniha, podporená najnovšími sociálnymi a psychologickými výskumami, sa zaoberá ťažkými obdobiami v rodine, láske, práci, zdraví a identite.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

Posolstvo noci

FB IMG 1709038572485

Zdroj: sdetmi.com

Úžasná kniha Posolstvo noci bude dokonalým sprievodcom na vašej ceste odhaľovania významu snov. A nielen to. Vysvetlí vám tiež, ako sa vám v snoch prihovára vaše nevedomie a ako vás vo forme symbolov varuje a upozorňuje na chyby, ktorých sa dopúšťate v bdelom živote. Autorka pritom nadväzuje na odkazy takých priekopníkov v tejto oblasti, akými boli S. Freud či C. G. Jung.

Vytvorte si tak dokonalé prostredie pre spánok, naučte sa, ako sa na sny rozpamätať a využite tieto znalosti pre svoj osobný rast. Tento krásne ilustrovaný snár so špecifickým obrazovým materiálom vás naučí efektívne používať techniky výkladu snov a pochopiť tak množstvo snových symbolov. 

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

Netrápte sa pre maličkosti

FB IMG 1709038560461 1

Zdroj: sdetmi.com

Všetci by sme radi žili pokojnejším, menej stresujúcim spôsobom života. Ako však zistiť, čo je v živote pre nás skutočne dôležité a čo sa tak javí iba na povrchu? Táto kniha nás jemným ale povzbudivým spôsobom učí rozlišovať nepodstatné záležitosti všedného dňa od dôležitých vecí a nezveličovať tak  každodenné problémy. Ukazuje, že aj drobnými zmenami v našom živote sa dá dosiahnuť pocit šťastia.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


Hľaďme na život aj srdcom

FB IMG 1709038565870

Zdroj: sdetmi.com

Kniha, ktorá vás naučí nepozerať sa na svet len očami, ale aj srdcom.
Pretože len vtedy uvidíte skutočne to, čo je podstatné a naozaj dôležité.
Nájdete v nej 101 krásnych výrokov, zamyslení a rozvitých myšlienok, aby ste mali krásne nielen rána ale aj celé dni. Dá vám námet, motiváciu, ako sa dá už hneď ráno zobudiť do skvelého dňa a námet, ako si dobrú náladu a pozitívne myslenie udržať tak po celý deň. V knižke nájdete kopec  príbehov, dôkazov o láske, radosti, šťastí, pohode a neposlednom rade kopec praktických ukážok, ako sa dá i napriek povinnostiam prežiť jeden skvelý a krásny deň.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.


 

 AHA! Rodičovství

IMG 20240227 132235 831

Zdroj: sdetmi.com

Väčšina kníh na tému rodičovstvo sa zameriava na zmenu chovania detí. Táto kniha ale začíná práve u nás – teda u rodičov. Pomôže nám lepšie porozumieť vlastným emóciam. Poskytuje jednoduché a praktické návody, ako spracovať naše reakcie, aby sme  boli schopní deti viesť s empatiou, pomocou stanovených zdravých hraníc a jasnej komunikácie.

Zakúpite v kníhkupectvách a na internete.

 

Napíšte komentár