27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Boli sme, videli sme... Zoo Zlín

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com

Deti milujú zvieratká a keďže sme mali okolité zoo prejdené, spravili sme si výlet kúsok za hranice do Českej republiky a navštívili sme krásnu Zoo Zlín, kde sa ocitne akoby na štyroch rôznych kontinentoch.

Autom z Bratislavy cesta trvala dve hodiny. Na mieste sa nachádza niekoľko parkovísk, tri sú zdarma, ale okolo 11 hodine v čase nášho príchodu boli voľné už len platené. Celodenné parkovanie vyšlo na 80 kč. Lístok do zoo sme si pohodlne zakúpili online a ušetrili sme tak nielen peniaze (online nákup poskytuje zľavy) ale i čas čakaním v rade.

IMG 20200716 185928 FotorNa  viacerých miestach nájdete veľkú mapu areálu, kde sa ľahko zorientujete, kde práve ste a aké zvieratká sú ešte na ceste pred vami. Nikde však cestou nezablúdite. Zoo je spravená ako veľký okruh, kde vás povedú šipky v správnom smere. Ak by ste si ju chceli vychutnať z pohodlia sedadla, k dispozícií je aj vláčik. My sme si ju prešli pešo a bol to krásny okruh plný zelene, kde aj počas horúčav nebudete mať núdzu o tieň.

IMG 20200712 135424 FotorVýbehy zvierat sú rozmiestnené podľa území, kde žijú. Vďaka tomu navštívite Ameriku, Afriku, Áziu či Austráliu. Okrem zvierat v priestranných výbehoch, sa oboznámite aj z kultúrou, hudobnými nástrojmi, ktoré si môžete vyskúšať, aj typickou architektúrou, či zvykmi a náboženstvom daného miesta. Naozaj premyslené do detailov a máte pocit, akoby ste cestovali okolo sveta.

P7123240 FotorP7123172 FotorNa začiatku sa deťom veľmi páčil výbeh uškatcov, kde ich videli nielen pod vodou ale sa aj vyhrievať na skalách. Pripravená bola aj menšia tribúna pre ľudí, aby si mohli vychutnať ich kŕmenie. Zážitok bol aj vidieť vydry, ktoré zvukmi pri hrách lákali ľudí, aby si ich pozreli. Zoo sa môže pýšiť aj zátokou rají, ktorá bola obrovským ťahúňom pre všetkých návštevníkov. Detskí návštevníci toto miesto vyhľadávali už od začiatku. Vidieť a môcť pohladkať tieto krásne zvieratá bol úžasný zážitok.

2020 07 21 060714

Zdroj: Archiv Zoo Zlín

P7123190 Fotor Pri výbehu s ťavami sme mali šťastie vidieť mláďatko, ktoré odpočívalo opodiaľ od starších spolubývajúcich.

P7123194 FotorDeti s rešpektom sledovali aj aligátorov, ktorí sa vyhrievali neďaleko od nás na slniečku. Nájdete ich oproti zámku.

P7123196 FotorVeľká škoda bola, že pri žirafách sme minuli čas kŕmenia. Zoo ponúka možnosť nakŕmiť ich priamo z ruky z novovybudovanej drevenej vyhliadky. Jednoznačne toto musíme vyskúšať nabudúce!

P7123198 Fotor2Cestou k slonom sme si vychutnali pohľad aj na opicu dželada s mláďatkom, ako sa k sebe túlili.
P7123201 Fotor

Slonom africkým práve čistili výbeh, keď sme okolo nich predchádzali. Napokon sme ich však stihli, ako vychádzali do vonkajšej časti.

P7123203 FotorKrásny slnečný deň si vychutnávali aj nosorožce.

P7123209 FotorPelikány sa hrdo predvádzali pred všetkými návštevníkmi.

Deti boli nadšené, že k viacerým zvieratkám sa dalo vojsť priamo do ich výbehu (napríklad aj ku klokanom či pelikánom). To jednoznačne umocňovalo celkový zážitok z celej návštevy.

2020 07 21 060503

Zdroj: Archiv Zoo Zlín

IMG 20200712 135520 Fotor

V zoo sme našli viaceré ihriská, interaktívne prvky pre deti, figuríny zvierat, kde si návštevníci robili fotografie a niekoľko stravovacích zariadení so širokým výberom jedál a nápojov (nielen typickým fast foodom). Deti si pochutnali napríklad na zdravých palacinkách.

Staršie deti a dospelých určite zláka aj návšteva krásneho Zámku Lešná, ktorý je súčasťou zoo s bohatou zbierkou umeleckých predmetov z celého sveta. Aktuálne prebieha rekonštrukcia vonkajšej časti budovy, ale prehliadka interiéru je možné bez akýchkoľvek obmedzení.

V zoo sa môžete pohybovať aj s kočíkom, či s vozíkom aj vďaka bezbariérovým prechodom. Na niektorých miestach je chodník alebo prechod užší, preto treba byť tolerantní voči ostatným.
Pre rodičov s deťmi je určite dobrá správa, že zoo je nefajčiarska a fajčenie je povolené len na vyhradených miestach.

P7123221 Fotor
Je vidieť, že zoo nezaháľa a pripravuje stále nové atrakcie pre návštevníkov a výbehy pre zvieratká. My sa už tešíme na ďalšiu návštevu.

Viac o Zoo Zlín tu >>

Napíšte komentár