02. 05. 2024 Žigmunt 24°C Skoro jasno, búrky

Tipy na aktivity s ročným dieťaťom

Autor: Malia, Foto: PetraMalia

Náš drobec oslávil rok. No a ja som sa dostala do fázy, že už nestačí len plniť jeho fyziologické potreby, ale musím ho plne zamestnávať rôznymi aktivitami. Na jednej strane chcem rozvíjať jeho zručnosti a na druhej ho potrebujem zabávať, aby som si mohla na sekundu vydýchnuť :). Tu je zopár tipov na aktivity, ktoré zvládne dieťa v jednom roku a potrebujete na ne iba bežné pomôcky.

1. Domáca hrkálka

Ak je aj vaše dieťa hudobný nadšenec, určite ocení nové hrkálky. U nás funguje čokoľvek, čo vydáva hrkotavý zvuk. Budete potrebovať fľašu alebo uzatvárateľný pohár. Ja som siahla po malom zaváraninovom poháry, ktorý vie drobec dobre uchopiť. K nemu som pripravila vrchnák. Dieťa môžete povzbudiť, aby vrchnák samé vložilo do pohára. Následne ho zatvoríte a hurá, je to hotové. Môžete využiť mincu, gombík, sponku do vlasov, ryžu či strukoviny... Čo máte po ruke :).

aktivity 01

Zdroj: sdetmi.com

2. Spiderman hračky

Jednoduchá a účinná zábavka. Potrebujete iba lepiacu pásku, nožnice, obľúbené hračky a gauč/kreslo. Hračky polepíte na kreslo v rôznych výškach a tak bude dieťa stimulované kľačať, stáť a načahovať sa za vyššie uloženými hračkami. Zábava je i sledovať dieťa, ako reaguje, keď sa mu hračka prilepí na rúčku :).

aktivity 03

Zdroj: sdetmi.com

3. Maľovanie bez neporiadku

Budete potrebovať uzatvárateľný sáčok, temperky a kúsok papiera. Pri väčších deťoch, ktoré to budú vedieť oceniť, môžete papier vystrihnúť do rôznych tvarov ako napr. kvety, veľkonočné vajíčka a pod. 

Na papier si vytlačíte trochu farby, papier umiestnite do sáčku a uzavriete. Dieťa prstíkmi farbu rozotiera a mieša.

aktivity 05

Zdroj: sdetmi.com

4. Uväznené hračky

Potrebujete ideálne priesvitný obal od vajíčok a hračky, ktoré sa veľkostne zmestia do obalu. Hračky v obale uzavriete a nabádate dieťa, aby ich vyslobodilo.

aktivity 07

Zdroj: sdetmi.com

5. Lietajúca krabica

Ak v týchto dňoch nemáte možnosť ako ísť von jazdiť na odrážadle alebo sa voziť v tatre, postačí vám i obyčajná krabica alebo box na hračky. Zábava nie len pre deti, ale u nás doma aj pre otecka :).

aktivity 09

Zdroj: sdetmi.com

Napíšte komentár