27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Navštívili sme jeden z najlepších rodinných hotelov v Maďarsku

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Foto 12 20191116 102148

Zdroj: sdetmi.com

overene logo1Cez víkend sme sa vybrali na rodinný pobyt do susedného Maďarska. Navštívili sme jeden z najlepších rodinných hotelov v Maďarsku - Kolping Hotel**** Spa & Family Resort. V Maďarsku je hotel veľmi populárny. Je o ňom známe, že je synonymom kvality, zábavy a pohostinnosti. Hotel sa nachádza len 10 minút od Balatonu, cesta z Bratislavy trvala 2,5 hodiny.

Prečítajte si, ako sme sa počas víkendu cítili a naberte inšpiráciu na nové miesto, kam sa s deťmi vybrať na dovolenku či víkend.

Foto 1.1 20191117 1015281

Zdroj: sdetmi.com

Hneď pri príchode do hotela deti zostali milo prekvapené - osobne nás vítal maskot Bobo v podobe hrocha. Ten víkend práve slávil svoje 23. narodeniny! Deťom milo zakýval, dospelým podal ruku a mamičkám symbolicky  a elegantne pobozkal ruku. Kým som nás prihlásila na pobyt, moje dcéry vo veku 2 a 5 rokov sa tiež “prihlásili” cez dotykovú tabuľu. Dostali za to prvé z hroších peniažkov, ktoré mohli pred odchodom domov zameniť za darček. Hneď mal každý dobrú náladu a prvý dojem bol veľmi pozitívny. Prihlásenie prebehlo rýchlo a milý pán na recepcii nám poradil preparkovať auto na parkovisko priamo v areáli hotela. Tiež nám stručne vysvetlil, kde sa čo nachádza a sebavedomo sme sa vybrali pohľadať našu izbu. Personál hovoril po nemecky a po anglicky a bol veľmi ústretový. 

Foto 2 20191117 101154

Zdroj: sdetmi.com

Hotel sa nachádza v parku, ktorý má veľkú rozlohu a je starostlivo udržiavaný. Prešli sme vedľa mini zoo a videli sme ihriská, lavičky, trampolíny. Cestou do izby deti vyskúšali nápadité hry na stenách chodby a nedočkavo otvárali dvere do apartmánu. Akonáhle deti zbadali, že budú mať  svoju vlastnú izbu s poschodovou posteľou, s tuli vakom a sedačkou v tvare hrocha, vzrušene pobehovali a dohadovali sa, kto kde bude spať. 

Kolaz 2 20191115 152111 COLLAGE

Zdroj: sdetmi.com

Po vybalení sme sa išli pozrieť do ríše hračiek. Boboland je najväčšia hotelová herňa v Maďarsku.  Naše dievčatá najprv vyskúšali dvojposchodový hrací hrad so šmýkačkou. Šmýkali sa do guličiek znova a znova a až keď sa unavili, sme išli pozrieť do “škôlky”. Privítali nás tam milé a usmievavé profesionálne animátorky, ktoré sa po celý čas venovali aktívne deťom a mali pre ne nachystané rôzne hry. Kým sa dvojročná dcérka hrala na predavačku, päťročná dostala pátraciu úlohu a za úspešné vyriešenie si zaslúžila ďalšie hrošie peniažky. Ja som medzitým pokukovala po zákuskoch vo vedľajšej kaviarni Bobo Cafe & Bar. Dali sme si tu vynikajúcu kávu a keďže steny sú presklené, videli sme aj na deti. 

Foto 8 20191115 154608 PANO

Zdroj: sdetmi.com

Foto 7.1 20191115 154735 PANO

Zdroj: sdetmi.com

Foto 9 20191116 152959

Zdroj: sdetmi.com

Na večeri si deti pri vchode do reštaurácie všimli červenú šmýkačku, ktorá viedla priamo do jedálne! Parádna motivácia ako dostať deti na večeru! Hneď išli s úsmevom. Jedáleň pôsobila harmonicky, priestranná, svetlá, elegantná a prispôsobená pre rodiny s deťmi. Na nižšom pulte boli prichystané detské jedlá balené príkrmy, mliečne kaše na zarábanie, čerstvo pripravené kaše z biozeleniny, nakrájané ovocie, dokonca aj zmrzlina. Najpopulárnejší bol však jednoznačne stroj na minipalacinky. Pre deti bol pripravený aj špeciálny farebný okrúhly stôl, kde sa môžu navečerať s animátorkami. Naša päťročná dcérka si k nim hrdo prisadla a dvojročná sa po papaní zahrala v ohrádkach. Usmiali sme sa na seba s manželom s pocitom, ako je o deti dobre postarené a my môžeme v kľude dovečerať.

Foto 13 20191116 174518

Zdroj: sdetmi.com

Kolaz 3 20191115 173538 COLLAGE

Zdroj: sdetmi.com

Ďalší deň sme po raňajkách navštívili bazénovú časť. Našťastie sme sa nemuseli v strede novembra obliekať do kabátov a čižiem, ale z izby sme k bazénom prešli cez vykurované chodby, ktorými sú budovy prepojené. V lete sa dá prejsť z jednej budovy do druhej vonkajším areálom cez park. Prezliekli sme sa v praktickej rodinnej šatni, kde manžel pohotovo asistoval deťom. Potom sa pohrali chvíľku v kútiku priamo v šatni, kým sme sa prezliekli aj my rodičia. Mladšej dcérke sa najviac páčilo v bazéne pre úplne malé detičky s malou šmykľavkou. Staršia dcérka si užívala bazén pre väčšie detičky, kde bola tiež šmykľavka. Učila sa tiež plávať v hlbokom rodinnom bazéne a prebehla aj na vodné ihrisko, kde sú zabudované vodné hračky. V kúpeľoch bolo po celý čas príjemne teplo a deti si užívali vodu. Keď sa vybláznili dosýta a blížil sa čas obeda, prešli sme do vedľajšej samoobslužnej jedálne. V blízkosti bolo aj fitness centrum a telocvičňa s pravidelnými cvičeniami. Chceli sme s manželom zájsť aj do tichej wellness zóny, ktorá je len pre dospelých. Plánovali sme nechať deti v škôlke aspoň na hodinku, ale ony na to nemali čas :) Ak sa vám to podarí a deti vás pustia, vyskúšajte určite bazén s termálnou vodou a tichý relax v saune alebo si poplávajte v plaveckom bazéne.

Foto 10 20191115 160739

Zdroj: sdetmi.com

Foto 11 20191116 102112

Zdroj: sdetmi.com

Poobede sme sa s manželom a deťmi rozdelili. On išiel s väčšou dcérkou do bazénov, kde vyskúšali aj soľnú izbu a sauny, ktoré sú prístupné aj deťom a ja som išla s menšou dcérou do Bobolandu. Našli sme herňu aj pre najmenšie detičky, kde boli jemné a mäkké hračky. Vo vedľajšej miestnosti mohli mamičky kojiť, je tam kuchynka na prípravu dojčenskej stravy a toalety pre detičky. Večer sa deti radostne chystali na izbe na večeru, lebo sa chystala veľkolepá narodeninová oslava. Oslávenec maskot Bobo prišiel s manželkou Mimi a s bábätkom Pikko. Hrala živá hudba, deti tancovali s Bobom, spievali a blahoželali mu k narodeninám a pochutnali sme si na vynikajúcich tortách. Bola to riadna rodinná žúrka!

Kolaz 1 EFFECTS COLLAGE

Zdroj: sdetmi.com

overene logo1Posledný deň nášho pobytu vykuklo aj slniečko a tak sme sa pred odchodom išli prejsť do parku. Skončili sme na detskom ihrisku, kde sa deti ešte poriadne vyšantili. S bohatými zážitkami a s ťažkým srdcom sme sa odubytovali, rozlúčili sa a nasadli do auta. Naše nezbedné dcérky sa počas celého víkendu maximálne zabavili a unavili. Ak chcete dopriať deťom akčne nabitú dovolenku, choďte určite na viac dní, oplatí sa! Odporúčame! Budete sa chcieť sem vrátiť. Pre väčšie deti existuje miestnosť so stolovými hrami a ďalšia s ping-pongovými stolmi, vonku sú motokáry a lezecká stena. Mapu hotela, odpovede na časté otázky, praktický zoznam, čo si zbaliť na pobyt a tipy, čo robiť v okolí, nájdete na slovenskej verzii stránky.

Mapa: N 46° 46′ 28″ E 17° 10′ 14″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár