27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Boli, videli, skúsili... Oravský háj Garden hotel & resort****

Autor: Annie, Foto: sdetmi.com
oravskyhaj6

Zdroj: sdetmi.com


Testovali sme:

  Garden Hotel & Resort Oravský Háj
Miesto:  Brezovica, Žilinský kraj
Cesta autom z Banskej Bystrici trvala:  120 min.
Termín návštevy:  22.11.-24.11. 2019

Hotel:

Pobytu sme sa zúčastnili dvaja dospelí a tri deti vo veku 11, 9 a 3 roky. Zvolili sme si mezonetový apartmán v domčeku Sv. Urban. Priestranná spálňa v podkroví a pre deti pohodlné prístelky na prízemí. Pre najmenšiu dcérku nám poskytli detskú postieľku. Útulné, čisté, príjemné ubytovanie. Dostatočné parkovacie miesta sú pred každým domčekom, bezplatné. V zimných mesiacoch s malými deťmi odporúčame voliť domček bližšie k reštaurácii a wellnessu.

oravskyhaj1

Zdroj: sdetmi.com

Strava:

Reštaurácia sa nachádza priamo oproti wellnessu. Detskí hostia majú k dispozícii detské stoličky, detské menu nás tiež veľmi potešilo. Oceňujem množstvo detských stoličiek, čo nebýva v iných hoteloch zvykom. V čase našej návštevy tu bolo veľa detičiek o stoličku sme však núdzu nemali ani raz. Mali sme plnú penziu - bufetové raňajky a večere, obedy výber z 3 jedál. Bohatá ponuka, domáce suroviny, ochotný personál čo viac si želať. Na požiadanie spravili dokonca dcérke klasické hranolky keďže batáty ju neoslovili :)

oravskyhaj2

Zdroj: sdetmi.com

Wellness:

Wellness ponúka široké možnosti relaxu: vnútorný bazén, vonkajší bazén, vírivka, masáže, sauny či kozmetické procedúry. Vnútorný bazén nás prekvapil príjemnou 28 stupňovou teplotou. Vonkajší je v prevádzke počas leta. V saunovom svete je k dispozícii parná sauna s ochladzovacím bazénom, Fínska sauna, infrasauna aj soľná sauna. Súčasťou saunového sveta je oddychová relaxačná miestnosť s krbom. Deti do 12 rokov majú vstup zakázaný, čo našim absolútne nevadilo nakoľko 12 metrový vnútorný bazén im bohate stačil. Personál im ochotne zapožičal loptu i okuliare. Šatne sú rozdelené na dámske a pánske, ideálna teplota, skrinky, lavička, fény, chýbal nám jedine prebaľovací pult. 

oravskyhaj3

Zdroj: sdetmi.com

Ponuka pre deti:

Ak hľadáte miesto obklopené prírodou ste na správnom mieste. Hotel má krásnu záhradu s veľkým detským ihriskom, park na prechádzky, stajne s koníkmi a možnosťou jazdenia, zajačiky, húsky, sliepočky - naša trojročná dcéra bola nadšená. Súčasťou hotelového rezortu je aj moderná jazdecká hala vybavená zošikmenými mantinelmi, bezpečné aj pre deti. K dispozícii je aj detský kútik a herňa, v ktorej sa nachádza biliard, stolný tenis a air hockey. Na požiadanie zabezpečia profesionálnu starostlivosť o deti, potrebné zažiadať pred príchodom na pobyt.

oravskyhaj5

Zdroj: sdetmi.com

oravskyhaj

Zdroj: sdetmi.com

Milovníci zimných športov ocenia novootvorené SKI centrum v tesnej blízkosti rezortu ORAVSKÝ HÁJ. Čaká vás nová 950 metrová zjazdovka pre začiatočníkov a 650 metrová zjazdovka pre pokročilých lyžiarov a snoubordistov. Po lyžovačke sa ohrejete pri teplom čaji alebo varenom vínku v čajovni priamo pod svahom. Zjazdovka je vzdialená len 2 minúty autom od recepcie. Ak by ste nechceli ísť vlastným autom, odvezie vás hotelový Skibus - zadarmo.


svahorava 1

Zdroj: oravskyhaj

svahorava 2

Zdroj: oravskýhaj

Nájdete tu aj cyklotrasy - pre rekreačných i pokročilých cyklistov. Nachádzajú sa tu horské ale aj cestné trasy, z ktorých si vyberie naozaj každý, cyklomapu vám poskytnú bezplatne na recepcii, k dispozícii je aj požičovňa bicyklov. Oteckov poteší možnosť rybolovu. Pstruhy z vlastného chovu sú v niekoľkých jazierkach v areáli rezortu.

oravskyhaj4

Zdroj: sdetmi.com

Okolie ponúka dostatok priestoru na turistiku alebo návštevu pamiatok - Oravský hrad, Múzeum Oravskej dediny, Literárne múzeum P. O. Hviezdoslava, Oravská galéria, Roháčske plesá, Skorušina či Juráňova dolina. Počas týždňa môžete pobyt spojiť dokonca s nákupmi na poľskej tržnici v Jablonke, ktorá je od hotela vzdialená len 13 km, jarmok sa tu koná každú stredu.

Oravský Háj je ideálne miesto pre rodinky milujúce prírodu a zvieratká, neoľutujete.

 

 

Napíšte komentár