01. 05. 2024 Sviatok práce 26°C Jasno

Boli sme, videli sme...Prírodný park Aves

Autor: Annie, Foto: sdetmicom

avespark03


V základnej škole v Štiavnických Baniach si počas leta môžete pozrieť výstavu dravcov, papagájov ale aj anglickú, japonskú, vertikálnu, tropickú či provensálsku záhradu. Táto škola je zároveň jedinou základnou školou na svete, kde sa predmet sokoliarstvo a chov koní vyučuje, zároveň je klasifikovaný a deti ho majú aj na vysvedčení.

avespark18

Zdroj: sdetmi.com

avespark23

Zdroj: sdetmi.com

Veľké papagáje môžete dokonca nakŕmiť, z čoho boli deti nadšené. Expozíciou vás sprevádzajú žiaci tejto školy a musím vysloviť poklonu dievčatám za krásny výklad.

avespark05

Zdroj: sdetmi.com

Prehliadka je zadarmo, dobrovoľný príspevok však poteší, detičky majú z toho koncoročný výlet. Prehliadky sa konajú počas leta denne, o 14.00 dokonca sokoliarske predstavenie. Súčasťou prehliadky je aj video liahnutia malého dravca, ktoré upútalo aj moju čoskoro trojročnú dcérku.

avespark27

Zdroj: sdetmi.com

Okrem dravcov a krásnych záhrad tu nájdete akvárium s najväčšou sladkovodnou rybou - Vyzou, sovy, papagáje, krokodíly, korytnačky, leguána či opičky tamaríny.

avespark01

Zdroj: sdetmi.com

avespark29

Zdroj: sdetmi.com

avespark30

Zdroj: sdetmi.com

avespark31

Zdroj: sdetmi.com

Priamo pod školou sa nachádza tajch Vindšachta, takže výlet môžete spojiť aj s príjemnou prechádzkou, odvážlivci aj s kúpaním. Deťom ale aj rodičom sa tu iste bude páčiť.

Vizitka Prírodného parku Aves - TU
Kam s deťmi v Banskej Štiavnici a okolí - TU

 

Napíšte komentár