01. 05. 2024 Sviatok práce 25°C Jasno

Boli sme, videli sme... Alpský hotel Ortners Eschenhof ****

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

Nie nadarmo sa hovorí "Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť" a tak sme šli s rodinou otestovať rakúske hotelové služby pre rodiny s deťmi. Slovenské babyfriendly hotely už máme pochodené, preto sme sa rozhodli otestovať niečo iné, nové.

V letných horúčavách sme si ako destináciu vybrali krásne mestečko Bad Kleinkirchheim v najjužnejšej rakúskej republike. Z Bratislavy cesta trvala niečo viac ako 4 hodiny, primárne po komfortných rakúskych diaľniciach. Pri výbere ubytovania sme sa zamerali na hotely, ktoré sú priateľské k deťom a najviac nás zaujal nádherný alpský hotelík Ortners Eschenhof **** Alpine Slowness

IMG 20190615 183542465 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Už pri príchode do hotela sme zažili rakúsku pohostinnosť, recepčná nám automaticky podala poháre s domácim ľadovým čajom, a keďže nevieme dobre po nemecky, všetky inštrukcie vysvetlila v angličtine.

Izba bola nádherná, s výhľadom na bazén a alpské kopce. Deti chceli hneď testovať bazény, ktoré sú vyhrievané a aj v zime po lyžovačke vedia výborne zohriať. Vonkajšie ihrisko, barefoot chodníček, či detský kútik pri reštaurácii, sú tiež samozrejmosťou. K dispozícii bol i pinpongový stôl, či bezplatný stolný futbal.

IMG 20190614 162943274

Zdroj: sdetmi.com

Hotelík sa pýši úžasnou kychyňou, ktorá je orientovaná na domáce a bio potraviny. Syry, servírované bufetovou formou k večeri, či ponúkané vína, boli od lokálnych rakúskych výrobcov. Domáce sirupy, ktoré boli zdarma k dispozícii pri bazénoch pre deti, boli skutočne výborné. Gastronomicky je tento hotel určite nadštandard, a ak obľubujete kvalitné a zdravé jedlá, za nás určite odporúčame!

IMG 20190615 201422568

Zdroj: sdetmi.com

Keďže sme aktívna rodina, okrem aktivít v rámci hotela sme sa rozhodli navštíviť aj atrakcie v okolí. Mestečko Bad Kleinkirchheim sa nachádza v spolkovej republike Korutánsko – Kärnten, a ako návštevníci hotela sme dostali pre všetkých „členov zájazdu“ aj tzv. Kärnten Card. Kärnten Card vám umožňuje bezplatný vstup na rôzne atrakcie v okolí počas celého pobytu – od lanoviek, zoo, hradov, zámkov, kúpalísk, múzeí, či jaskýň. Na výber je bohatý zoznam destinácií na výlet, stačí si len vybrať podľa vašich záujmov a počasia :)

IMG 20190615 204055481

Zdroj: sdetmi.com

Náš výber výletov sme zamerali na atrakcie pre deti – tzv. „Horu opíc“, kde môžete pozorovať opice – makaky, ktoré tu pred 30 rokmi priviezli a doteraz tam žijú vo voľnej prírode – skvelý zážitok! Len kúsok odtiaľ na hrade Landskron,  je nádherná orlia aréna s ukážkami výcviku dravcov a rôznych druhov sôv. Do tretice sme navštívili aj najväčšiu ZOO plazov v Rakúsku – v mestečku Klagenfurt.Tu priamo pri ZOO môžete navštíviť napríklad aj planetárium, či Minimundus s viac ako 150 modelmi stavieb z celého sveta. Zastaviť sa oplatí i pri nádherne modrom jazere Wörthersee.

IMG 20190615 103810112 PORTRAIT

Zdroj: sdetmi.com

Pri našich potulkách Korutánskom sme nemohli obísť nádherné rakúske kopce. Priamo z mestečka Bad Kleinkirchheim, kde sme boli ubytovaní, sme sa vyviezli lanovkou na Kaiserburg (2 055m) a odtiaľ sme si užívali nádhernú panorámu a výhľad. Veď posúďte sami :)

IMG 20190616 094154694

Zdroj: sdetmi.com

V zime je táto oblasť obzvlášť atraktívna, nakoľko sa tu nachádza viac ako 100 km zjazdoviek rôznych úrovní. Užite si lyžovačku a večer sa zrelaxujte v horúcich hotelových bazénoch.

Náš predĺžený víkend bol plný zážitkov, nielen z nádherného a luxusného ubytovania v hoteli Eschenhof, ale aj z krásnej alpskej prírody okolo termálneho mestečka Bad Kleinkirchheim. Ak ešte neviete, kam sa vybrať, či už na letnú alebo zimnú dovolenku, za nás odporúčame navštíviť tento malebný kraj na juhu Rakúska. Určite neoľutujete!

Viac o hoteli Ortners Eschenhof **** Alpine Slowness  

20190616 102906

Zdroj: sdetmi.com

Napíšte komentár