01. 05. 2024 Sviatok práce 25°C Jasno

Boli sme, videli sme... Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

Posledný marcový víkend sľuboval podľa predpovedí počasia slniečko a príjemné jarné teploty, počasie ako stvorené na výlet. Chceli sme skĺbiť bicyklovanie, kolobežky a zvieratká do jedného a podarilo sa to vďaka krásnemu výletu na neďaleký zámok Schloss Hof, len kúsok za hranicami.

IMG 1002

Zdroj: sdetmi.com

Počas aprílových víkendov až po Veľkú noc sa na zámku konajú Veľkonočné trhy, v rámci ktorých môžu návštevníci zámku a zámockého areálu využiť zvýhodnené vstupné, zároveň si užiť atmosféru trhov, zúčastniť sa veľkonočných dielničiek, či jednoducho oddychovať a relaxovať s deťmi v zámockých záhradách.

Celý výlet sme začali v Devínskej Novej Vsi, kde sme parkovali na parkovisku nad cyklomostom. Zámok je vzdialený približne 2 km, je na vás, či sa vyberiete peši, na kolobežkách, bicykloch, alebo autom (ak autom, je nutné ísť cez Hainburg a celé si to "obísť" - stačí dať do navigácie Schloss Hof a určite trafíte :)

IMG 0962

Zdroj: sdetmi.com

My sme však využili otvorenú východnú bránu od Cyklomostu slobody a s deťmi sme si trošku aj zašportovali, pokiaľ sme sa nedostali ku bráne. Tam nás privítal milý pán, hovoriaci po slovensky, veľmi ochotne vysvetlil čo - kde - ako, dostali sme mapu areálu a zodpovedal všetky naše otázky :) Keď videl kolobežky a bicykle v našich rukách, upozornil nás, že tie si máme odložiť pri pokladniach a bezplatne nám požičal aj zámok na uzamknutie o pripravené stojany.

Následne sme si už užívali zámocké záhrady, sysle, ktoré pobehovali po  trávnikoch pomedzi ľudí a zvieratá, rôzne interaktívne zastávky, či preliezky, ktoré si samozrejme deti museli vyskúšať :) Areál je naozaj obrovský a nám 3 hodiny úprimne nestačili. Všade bolo mnoho zaujímavých vecí a tak odporúčame spraviť si celodenný výlet s piknikom priamo na mieste. Ťavy, lamy, koníky, ovečky, sysle, kozičky a iné zvieratká nás sprevádzali po celý čas.

IMG 0968

Zdroj: sdetmi.com

Deti si užili aj výbeh pre voľne pobehujúce zvieratá (a deti), kde si mohli všetci odvážlivci zvieratká pohladkať, či odfotiť sa v tesnej blízkosti. 

Samotné trhy boli aj v exteriéri, ale aj v interiéri, hýrilo to tam všetkými farbami. Pripravené boli i stánky s občerstvením, kávou, či sladkosťami. V rámci pavilónu pre deti boli pripravené i detské dielničky na veľkonočnú tému (za príplatok). 

Fascinujúce sú i nádherné záhrady, kde to všetko začína kvitnúť a voňať jarou - tu by sme mohli stráviť naozaj aj niekoľko hodín. Keďže vonku bolo naozaj krásne, interiér zámku sme pre tentokrát vynechali a strávili čas s deťmi v záhradách, prevažne pri zvieratkách, ktoré naše deti milujú....

IMG 0996

Zdroj: sdetmi.com

Východná brána, kde sme mali uzamknuté kolobežky, je otvorená počas víkendov do 18.00, takže je potrebné dať si pozor, aby ste všetko stihli :) 

Nám aj deťom sa veľkonočné trhy veľmi páčili, je pravda, že návštevníkov tam bolo mnoho, ale keďže areál je obrovský, tak sa to pekne "stratilo"...  Zámok Schloss Hof je krásny v každom ročnom období, ale takto na jar sa nám zdá určite najkrajší - preto určite odporúčame... #overenesdetmicom

Viac o Veľkonočných trhoch na zámku Schloss Hof (vstupné, otváracie hodiny) >>

Náš tip: zámok Schloss Hof je aj napriek blízkosti s Bratislavou už zahraničie, preto nezabudnite deťom pribaliť aj cestovný pas. 

Napíšte komentár