26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Workshop: Ako sa pripraviť na pôrod a dojčenie

14.02.2018 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 12.03.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Čas:17.30 Zdroj:stránka organizátora

famila

Pôrod je významnou udalosťou v živote matky, ale aj dieťatka. Spôsob príchodu na svet a prvé týždne života bývajú zásadné pri budovaní ich vzájomného vzťahu.

Napriek tomu, že pôrod je prirodzená súčasť života, vyžaduje si prípravu. Teoretickú, psychickú a aj fyzickú. Existujú spôsoby ako si pôrod, šestonedelie a dojčenie uľahčiť a ako sa na toto kľúčové obdobie správne pripraviť. Vo Famile vám ponúkajú  cyklus 4 stretnutí s certifikovanou dulou a laktačnou poradkyňou Petrou Valterovou, ktorá vám poskytne svoje vzácne vedomosti a skúsenosti.

1. stretnutie- Posledné týždne tehotenstva (trvanie 2 hod), termín 19.2.2018 od 17:30 hod.
Počas týchto dvoch hodín sa budete zaoberať poslednými týždňami tehotenstva - psychickou, fyzickou a praktickou prípravou na pôrod. Dozviete sa napríklad ako sa dá chrániť hrádza pred poranením už v tehotenstve, čo robiť pri prenášaní, čo si treba vziať do pôrodnice, aká literatúra vám môže pomôcť zvládnuť pôrod, dojčenie a starostlivosť o bábätko, aké sú podmienky v pôrodniciach v Bratislave a jej okolí, v Rakúsku či Čechách.

2. stretnutie- Pôrod (trvanie 3 hod), termín 26.2.2018 od 17:30 hod.
Na tomto stretnutí detailne preberieme pôrod a jeho jednotlivé fázy, povieme si o pôrodných polohách, o nástrihu, o prítomnosti partnera a jeho úlohe pri pôrode, o úľavových technikách, o bondingu, o tom ako si zostaviť pôrodné prianie, aké sú bežné postupy a vyšetrenia v pôrodniciach a kedy treba ísť do pôrodnice. Na tomto stretnutí sú vítaní aj partneri (bez poplatku).

3. stretnutie- Dojčenie (trvanie 3 hod), termín 5.3.2018 od 17:30 hod.
Dojčenie je pre telo ženy prirodzené, no nie je samozrejmé. Mnoho žien zažíva rôzne problémy pri dojčení už v pôrodnici. Cieľom tohto stretnutia je pripraviť budúce maminky na úspešné dojčenie od samotného začiatku. Dozviete sa zásady úspešného dojčenia- aké je dôležité správne prisatie a ukážeme si správne prisatie bábätka, polohy pri dojčení, aké sú najčastejšie problémy v začiatkoch dojčenia, ako predchádzať zápalom prsníkov, čo s bolesťou bradaviek, či môže byť tvar bradavky prekážkou dojčenia, akými spôsobmi sa dá dojčenie podporiť, aké sú funkcie dojčenia alebo aj ako zistíte, či bábätko na prsníku pije.

4. stretnutie- Šestonedelie (trvanie 2 hod), termín 12.3.2018 od 17:30 hod.
Šestonedelie sa nazýva 6 týždňov po pôrode, počas ktorých sa telo matky dostáva do "NORMÁLU". Hoja sa prípadné popôrodné poranenia, rozbieha sa dojčenie, maminka a novorodenec si vytvárajú vzťah a spoznávajú sa. Je to čarovné obdobie plné eufórie a lásky, ale zároveň je aj veľmi náročné. Práve správnou prípravou si môžeme zásadne pomôcť si toto obdobie užiť.
Na tomto stretnutí preberiete prvé dni po pôrode v nemocnici, aké vyšetrenia vás čakajú, starostlivosť o telo rodičky po pôrode ako aj o novorodenca, zoznam vecí, ktoré treba po pôrode vybaviť na úradoch. Dozviete sa niečo aj o vzťahovej výchove - ako bábätko vníma svet, čo robiť keď plače a ako mu rozumieť.

Tento cyklus stretnutí je určený pre ženy:
- ktoré ešte nerodili a nevedia čo ich čaká
- ktoré majú pocit, že ďalší pôrod sa dá zvládnuť aj inak
- ktoré majú veľa nezodpovedaných otázok v témach tehotenstva, pôrodu, dojčenia a starostlivosti o bábätko
- ktoré chcú (tentokrát) úspešne dojčiť svoje dieťatko
- ktoré chcú rozumieť svojmu bäbatku

Lektorka: Petra Valterová, certifikovaná dula, laktačná poradkyňa a poradkyňa nosenia
Miesto: Famila - Fedinova 9, Petržalka, Bratislava
Cena: môžete zaplatiť naraz za celý kurz - 60 eur, alebo za jednotlivé stretnutia nasledovne:

1. stretnutie - posledné týždne pred pôrodom = 2 hodiny - kurzová cena 12 €. Cena samostatnej prednášky je 14 €.
2. stretnutie - pôrod - aj s partnerom pri porôde = 3 hodiny - kurzová cena 18 €. Cena samostatnej prednášky je 21 €.
3. stretnutie - dojčenie = 3 hodiny - kurzová cena 18 €. Cena samostatnej prednášky je 21 €.
4. stretnutie - starostlivosť o bábätko a seba v šestonedelí + vzťahová výchova = 2 hodiny - kurzová cena 12 €. Cena samostatnej prednášky je 14 €.

Maximálny počet účastníčok je 5.
Viac info a objednanie na info@famila.sk. 

Napíšte komentár