26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Múzeum Vojtecha Löfflera

Autor: Danka, Foto: lofflermuzeum.sk/
Adresa:Múzeum Vojtecha Lofflera, Alžbetina 20, Košice Telefón:055 / 622 32 34 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Múzeum Vojtecha Löfflera predstavuje v súčasnosti významnú košickú  kultúrnu  inštitúciu, ktorá ostáva neustále prítomná vo vedomí kultúrnej verejnosti. Múzeum prezentuje tiež tvorbu mladej umeleckej generácie a je súčasťou kultúrnej základne mesta Košice.

Popri výstavnej činnosti múzeum organizuje tvorivé dielne s tematikou výtvarného umenia, besedy a priateľské stretnutia s umelcami, prezentácie kníh a večery hovoreného slova.  Ponúka aj komorné hudobné koncerty organizované v priestoroch stálej expozície a na nádvorí. Múzeum poskytuje svojim návštevníkom lektorský  výklad, predaj katalógov k výstavám, propagačného materiálu a porcelánových kópií malých plastík majstra Löfflera.

Múzeum prevádzkuje stálu expozíciu prác Vojtecha Löfflera a jeho bohatej umeleckej zbierky diel košických výtvarníkov. Súčasťou expozície je aj Pamätná izba Vojtecha Löfflera.

V roku 1993 mestská časť Košice - Staré Mesto zriadila Múzeum Vojtecha Löfflera, a to vďaka veľkorysému rozhodnutiu pána Vojtecha Löfflera a jeho manželky Kláry venovať svoje dielo, dom a sústredenú umeleckú zbierku mimoriadnej kultúrnej hodnoty mestu Košice. Vďaka tomuto daru, ktorý predstavoval viac ako 2000 exponátov, sa návštevníkom sprístupnila ojedinelá zbierka autoportrétov košických autorov dvadsiateho storočia, zbierka ľudovej keramiky a umelcova vlastná sochárska tvorba.

Múzeum pravidelne pripravuje aj zaujímavé programy pre rodiny s deťmi, rôzne výstavy,  ktoré si môžete pozrieť na ich stránke

Otváracie hodiny:

  • Utorok - Sobota: 10:00 - 18:00 hod.
  • Nedeľa: 13:00 - 17:00 hod.

 

Mapa: N 48° 43′ 11″ E 21° 15′ 20″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár