26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň otvorených dverí v parlamente

15.08.2017 Autor: Danka, Foto: nrsr.sk
Termín: 01.09.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

parlament

Budova Národnej rady SR je veľkým lákadlom pre tisíce domácich aj zahraničných návštevníkov. Ročne parlament navštívi okolo 18 000 ľudí. Takmer rovnaký počet však do priestorov parlamentu prichádza aj na Deň otvorených dverí, ktorý bude už tradične 1. septembra pri príležitosti osláv 25. výročia Ústavy SR.  Na tento deň je v priestoroch Národnej rady SR ako aj v Bratislavského hradu pripravený naozaj bohatý celodenný program  pre dospelých aj pre deti.

Nie len pre deti budú lákadlom najmä prehliadky Ozbrojených síl SR, ako aj  polície, hasičov, či záchranárov. Priestor Bratislavského hradu sa úplne zmení tak, aby sa  návštevníci nenudili. V parlamente si verejnosť bude môcť pozrieť aj nové umelecké diela, ktoré pripomínajú myšlienkový odkaz Ľudovíta Štúra. 

Policajti si pripravili okrem kompletnej policajnej techniky aj improvizovanú veterinárnu kliniku pre deti, kde sa budú môcť v bielom plášti zahrať na veterinára, či pod mikroskopom vidieť rôzne mikroorganizmy. Nebudú chýbať ani budúci „komisári Rexovia“ - služobné šteniatka. Rovnako budete môcť vidieť aj zásah služobného psa, ktorý zachráni samovraha na streche vozidla. Hasiči zase pripravia pre deti lanovku, ale aj možnosť vyskúšať si hasenie požiaru. Naša armáda sa opäť odprezentuje svojou technikou a mnohými zaujímavými ukážkami.

Pre záujemcov budú otvorené reprezentačné priestory Bratislavského hradu, ktoré sú pýchou Slovenska. Rovnako sa odprezentujú aj nové zrekonštruované priestory hradu, ako je napríklad Zimná jazdiareň, ktorá svojou skúškou už prešla pri rôznych významných podujatiach pri príležitosti Slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Národná rada SR chystá aj celodenný folklórny festival, ktorý vyvrcholí večerným gala programom na nádvorí Bratislavského hradu, ktorý bude tiež prístupný pre verejnosť. Časť kultúrneho programu bude patriť na prezentáciu našich národnostných menšín.

Miesto: Bratislavský hrad, NRSR
Dátum: 1.09.2017 (piatok)

1parlamd

 

 

 

Napíšte komentár